מחפש מתכון לפנקייק בריא

oritta17

New member
למירי שמסתתרת מאחורי הכוכבית האדומה- ונעלמת,

לידיעתך,כול פנקייק עשוי מבלילת -ביצים ,חלב ,וקמח לבן.
ואם את קוראת לכול פנקייק חביתה ,,,אז אולי כדאי להתחיל ללמוד על ההבדל.
שיהיה לך שבוע נפלא.
&nbsp
 

yair_bar

New member
מנהל
ברוכים הבאים לפורום מתכונים

הפורום מיועד לכתיבת מתכונים ולא לפרסום אישי.
&nbsp
ניתן לכתוב כאן את המתכון המלא, ואם רוצים גם לצרף תמונה של המוצר המוגמר או תמונות מתהליך ההכנה על מנת שיסייע לגולשים להכין את המתכון.
&nbsp
בנוסף ניתן לצרף קישור לאתר/בלוג פרטי. ניתן גם לשלב אותו בחתימה.
&nbsp
שבוע טוב
 

oritta17

New member
לבקשתך,פנקייק-ללא קמח וללא סוכר-אם לזה אתה מתכוון :

לא ציינת האם המתכון מיועד לילדים או רק למבוגרים ?
המתכון הזה מתאים רק למי שלא רגיש ואלרגי לשקדים.
התחליף לסוכר יהיה סטיביה .(תמצית מצמח הסטיביה -ללא תוספים.)
לקמח שקדים: טוחנים בבלנדר כוס וחצי שקדים, למרקם דק מאוד. (מתאים גם לפסח).
&nbsp
יש לי מתכון לפנקייק שקדים,שהכנתי בעבר:
כדאי לדעת: טעם בצק -השקדים שונה לחלוטין ממאפה עם קמח,
כך שיהיו חלק מהטועמים שמאוד יאהבו את הטעם - ואחרים פחות .
&nbsp
המצרכים הדרושים לפנקייק:
&nbsp
כוס וחצי - שקדים טחונים לקמח.
&nbsp
3 ביצים
&nbsp
1/4 כוס חלב -קוקוס ,או יוגורט, או שמנת,(או מים למתכון פרווה).
&nbsp
כפית תמצית -וניל ,מסוג איכותי.
&nbsp
25 טיפות סטיביה נוזלית, (או כף ממתיק אחר ,לפי הטעם.)
&nbsp
שמן קוקוס ,או חמאה - לטיגון
&nbsp
ההכנה:
&nbsp
1.לטרוף את הביצים בקערה ,לערבל עד שתופחות קצת, (עם מטרפה ידנית או חשמלית.)
להוסיף את טיפות הסטיביה,והחלב -קוקוס (או אחד מהחלופות האחרות),
להוסיף תמצית -וניל (או סטיביה בטעם- וניל) ולטרוף היטב.
2.לבסוף,להוסיף את קמח -השקדים (שקדים הטחונים בבלנדר לקמח דק).
להוסיפו לתוך החומרים הרטובים שבקערה .
אם סמיך מדי,אפשר להוסיף נוזלים לפי הצורך, עד להגעה למרקם נכון .
(צריכה להיות בלילה לא סמיכה מדי.)
להניח את הבלילה במקרר ל-15-20 דקות, זה עוזר לחומרים להתגבש.
לאחר מכן,להוציא מהמקרר ,לחמם במחבת מעט שמן -קוקוס ,או חמאה על אש -בינונית.
וכשהשמן חם קצת,להעביר במצקת- מעט מהבלילה,למחבת להזיזו לשיפוע את המחבת שכול התחתית תתמלא בשכבת הבלילה
לאחר זמן קצר ,ייווצרו בועות קטנות על הצד העליון,וכשהן פוקעות,הגיע הזמן להפוך את הפנקייק לצד השני.
כשמוכן, והצד השני מזהיב מעט ,אפשר להוריד את הפנקייק מהאש לתוך צלחת ולהניח לזה לזה להתקרר.
בהצלחה!
&nbsp
אגב,
אפשר למרוח בממרח בריא שאוהבים,או סירופ מייפל-טבעי,
או ממרח שוקולד- חרובים, או תערובת פירות -יער,או בננה- תותים ושמנת.
 

פוקסי99

New member
פנקייק לטבעונים

2 כוסות קמח
1/2 כוס סילאן
כף סוכר
1/2 כפית מלח
כפית תמצית וניל אמיתית
מים לפי הצורך

לערבב את הקמח הסילאן המלח הוניל והסוכר מתקבלץעיסה מפוררת וקשה להוסיף מים תוך בחישה עד קבלת עיסה נוזלית כמו עיסה של פנקייק רגיל.
לחמם את המחבת בחום בינוני למרוח הייטב מרגרינה או שמן לשפוך את העיסה לנענע את המחבת שהעיסה תכסה את התחתית או תגיעה לגודל שאת מעדיפה
כאשר צבע העיסה משתנה ומתקשה מעט לדחוף תרווד בזהירות ולהפוך
יוצא מרקם כמו פנקייק ולדעתי טעים מאד.
עם את אוהבת את טעם הסילאן ניתן להוסיף יותר מחצי כוס

אפשרות שניה להוסיף לקמח 2 כפיות שמרים ולהמשיך כמו קודם אבל עם יותר מים מכוון שבזמן התפיחה העיסה מסמיכה
להשאיר על השיש במקום חמים כשעה ולמחבת כמו קודם
הפעם הפנקייק יוצא אורירי דומה מאד ללחוח בשני המקרים נהנתי מהתוצאה
שמחתי לעזור
כל טוב
פוקסי
 
למעלה