שאלה למבינים בלזנייה עם פטריות וגבינות ,,

oritta17

New member
אשמח למתכון מסודר, להכנה עם כמות הפטריות וכמויות הגבינה.

 

oritta17

New member
שאלה למבינים בלזנייה עם פטריות וגבינות ,,

בארוע שהשתתפתי,היה אוכל של חב' קייטרינג והגישו סוג של לזנייה ,
היו בה פטריות וגבינות בשכבות שסודרו מעל עלי-לזנייה ,ללא עגבניות בכלל,וזה היה מאוד טעים ומעודן.

מישהו אולי מכיר ויודע איך מכינים ?
 

חנהפ

Active member
לזניה פטריות שלי

[URL]https://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_27.html[/URL]

לזניה ברוטב פטריות

מכינים

רוטב פטריות עשיר:

3-4 שיני שום כתוש
1 סלסלת פטריות שמפניון פרוסות
1 סלסלת פטריות פורטבלו פרוסות
2 שמנת לבישול
מלח
פלפל לבן
טימין
2 כפות אבקת מרק פטריות (אופציונלי)
1/3 כוס ברנדי או יין לבן יבש
100 גר' גבינת קצ'קבל או רוקפור

לבזוק מעל:

גבינה צהובה מגוררת


אופן הכנה:

לטגן במעט שמן את שיני השום הכתושות.

להוסיף סלסלת פטריות שמפניון פרוסות.

להוסיף סלסלת פטריות פורטבלו פרוסות.

לאדות מספר דקות.

להוסיף 2 שמנת לבישול, מלח, פלפל לבן וטימין.

להרתיח ולבשל 10 דקות. כשמסמיך מעט, אפשר להוסיף 2 כפות אבקת מרק פטריות.

להוסיף 1/3 כוס ברנדי או יין לבן יבש.

להוסיף 100 גר' גבינת קצ'קבל או רוקפור.

לבשל עד שכל הגבינות נמסות ברוטב ולקרר היטב.

לסדר בתבנית את דפי לזניה בכמה שכבות כשבין כל שכבה ושכבה, יוצקים רוטב פטריות.

לבזוק מעל גבינה צהובה מגוררת ולאפות כ-40 דקות.


כדאי להשאיר בתנור למנוחה עוד כחצי שעה.
 

oritta17

New member
תודה רבה לך חנה ,בדיוק זה מה שחיפשתי.

נראה מעולה,
האם זה ייצא בסדר,גם ללא הוספת אלכוהול.(ללא הברנדי/ היין-הייבש ?)
 
מתכון נוסף ללזניה פטריות של נירה רוסו

מאוד אהובה אצלנו. ההערות בסוגריים שלי .
לזניה בשלושה סוגי פטריות ושמנת –מתוך הספר 100 פשטידות של נירה רוסו
&nbsp
250 גר עלי לזניה (ברילה)
&nbsp
150 גר' פטריות שמפיניון
&nbsp
1 כוס פטריות אירופיות מיובשות – (לא חייבים)
&nbsp
20 פטריות ירדן טריות, (או פורטובלו)
&nbsp
3 כפות חמאה
&nbsp
4 כפות בצל ירוק קצוץ
&nbsp
2 כפות קמח
&nbsp
מלח ופלפל
&nbsp
2.5 כוסות חלב
&nbsp
1 מיכל שמנת מתוקה 10%
&nbsp
1 מיכל שמנת חמוצה – (לא חייבים)
&nbsp
200 גרם פתיתי מוצרלה
&nbsp
1. שורים פטריות מיובשות ברותחין 10 דק' שוטפים היטב, סוחטים וקוצצים גס
2. פורסים שמפיניון ופורטובלו
3. מחממים חמאה במחבת עמוק מוסיפים בצל ושני סוגי פטריות ומאדים 5 דק'
4. מוסיפים הקמח ובוחשים היטב דקה או שתיים.
5. מוסיפים חלב שמנת מתוקה מלח פלפל ומחממים לרוטב חלק אחיד.
6. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים.
7. מרפדים תבנית במחצית העלים, עליהם מחצית מהמוצרלה.
8. יוצקים מחצית הרוטב ושוב חוזרים על התהליך: עלים גבינה ורוטב.
9. אופים במשך 40 דקות או עד שהמאפה משחים ב 180 מעלות ומתמוגגים.
&nbsp
 

oritta17

New member
תודה .

נחמד שהוקלדו בפורום 2 מתכונים של לזניה עם פטריות,
כך אפשר יהיה לגוון מדי פעם.
תודה ויום טוב.
 
למעלה