שאלת כבושים

אבי בן 1231

Well-known member
שאלת כבושים

מהו ההרכב הטוב ביותר לתמיסת הנוזלים של מלפפונים כבושים?
תודה מראש לעונים.
 

ornme1

New member
תמיסת הכבישה המועדפת עלי

על כל כוס מים של 250 מ"ל כף שטוחה מלח (גבישי או שולחני)
על כל ארבע כוסות מי מלח, שלושה רבעים כוס חומץ הדרים רגיל.
את המים מרתיחים, ממיסים את המלח כשרותחים ומוסיפים את החומץ.
מקררים לגמרי לפני ששופכים לצנצנת עם המלפפונים.
תוספות: שום, שמיר, סלרי, פלפל חריף אם אוהבים.
משאירה את המלפפונים בתמיסה שמונה ימים.
שיני השום נהיות ירקרקות, זה בסדר.
לשים את הצינצנת על צלחת כי תוסס.

אם לאחר שמונה ימם יוצאים מלוחים מידי לטעמך, פשוט לשפוך חלק מהתמיסה ולהוסיף במקום מים ולהשאיר עוד יום בצנצנת. המליחות תרד.

והטיפ שלי :להשרות את המלפפונים לפני הכבישה שעתיים במים קרים, כשהם מוצפים. זה גורם להם להיות נוקשים יותר ומתקבלים קריספים לאחר הכבישה.
 

אבי בן 1231

Well-known member
בוקר טוב
תודה רבה לך, ינוסה.

 

אבי בן 1231

Well-known member
שאלה, אני מקווה שאיני מטריד

אחרי הרבה שנים שלא הייתי בארץ, שאלתי היא האם ניתן
להשיג גבעולי שמיר יבשים עדיין.
בפעם האחרונה שניסיתי להשיג נאמר בחנות ירקות שאין
שמיר יבש אלא רק טרי, ירוק, הכבישה לא הצליחה לי
המלפפונים יצאו מגעילים,
האם ניתן להשתמש בשמיר טרי?
 

ornme1

New member
הכי טוב שמיר טרי!

ואפשר להשיג שמיר יבש, באבקה.
עדיף הטרי, בעשרת מונים.

לא הצליחה הכבישה מסיבות אחרות, כנראה...
 

ornme1

New member
ממש לא מטריד ואשמח לדעת איך מצאה חן בעיניך התוצאה


 

raya

Well-known member
שמיר...........
לשמור לך גבעולי שמיר מהגינה, לפני שהם עוברים לקומפוסט?
אישי ייבש פעם שמיר וטחן לאבקה- מעולם לא השתמשתי באבקה.
אני מקפיאה שמיר קצוץ ומשתמשת בו כאשר אין שמיר טרי.
שבת שלום!
רעיה
מצרפת תמונה, ישנה אמנם של כמויות השמיר שצומחות אצלי באופן חופשי.
 

אבי בן 1231

Well-known member
ווואווו, מדהים.

זכור לי שאימי שהיתה אלופה בכבישת מלפפונים השתמשה תמיד בשמיר מיובש.
כן שמרי לי, בשבוע הבא אנחנו מתכננים לרדת לים המלח נעבור דרכך, חחחחח
 

oritta17

New member
שמיר טרי הרבה יותר טעים וארומטי,מאשר השמיר היבש.

 

milch

New member
כמות המלח

אין להשוות מלח גבישי ומלח שולחני לפי נפח. זו לא אותה כמות.
כיוון שחלק מתפקיד המלח הוא כחומר שימור, חובה להקפיד על כמות מתאימה.
 

ornme1

New member
אני משתמשת בד"כ במלח שולחני, ולפעמים בגבישי

אולי בגלל הכמויות הלא גדולות שאני מכינה, לא הבחנתי בשוני בתוצאות.
לכמויות גדולות אתה צודק.
 

אבי בן 1231

Well-known member
לא מפריע לי לענות

אני צבר, נולדתי וגדלתי במרכז תל אביב.
הייתי קרוב ל - 17 שנה בספרד.
ומה המוצא שלך?
 

אבי בן 1231

Well-known member
היה נראה לי שזה המוצא שלך

לפי המבטא.
אני קצת התביישתי לגלות את מוצאי האמיתי.
אבי מזיבבואה ואימי מדרום סודן.
אני נולדתי באפגניסטן, והורי מסרו אותי לאימוץ לזוג וייטנאמי.
 

אבי בן 1231

Well-known member
הוא שאל אותי למוצא שלי

לא שזה צריך לעניין אותו, עניתי ברצינות ושאלתי גם כן.
היות ואני מכיר אותו לא מהיום, נראה היה לי שתשובתי היתה צינית, מכוערת ולגלגנית.
אני את הפורום הזה מכיר לפחות 5 או 6 שנים יש פה חברים נהדרים שיתנו את נשמתם על מנת לעזור ולתת מרשם נחמד, אך ..............................
לפי ההתקפות עליי כנראה שראית, אם עקבת, שיש גם שונים.
אם יעניין אותך הסבר מפורט יותר את מוזמנת לכתוב לי במסר, אשמח מאוד לפרט יותר.
 
למעלה