שאלת תזמון בישול לאירוח

שאלת תזמון בישול לאירוח
מתנצל מראש על שאלה של מתחילים


לאירוח ביום שבת, אני מתכנן סיר גדול עם כדורי בשר ברוטב עגבניות לפי מתכון שיש לי שיוצא נהדר. אני רק מתלבט מאוד לגבי התזמון.

- האם לבשל את זה בשבת בבוקר? זה אומר שהבקר הטחון הטרי יצטרך לחכות לפחות לילה אחד במקרר. כמו כן, רוב הבוקר של השבת ילך על הכנת המנה הזו וכמעט לא יהיה לי זמן להכנות אחרות.
- האם להכין יום קודם, לשמור במקרר ולחמם? אם כן, איך לחמם?
- במיקרוגל? אני חושש שכדורי הבשר יהיו קרים מבפנים.
- להחזיר לסיר ולשים על הגז? (להשאיר בסיר במקרר כל הלילה, או להעביר לכלי אחר ולחימום להחזיר לסיר?)
 

oritta17

New member
ההמלצה שלי, להכין ביום שישי ,ולשמור לילה במקרר-משתבח בטעמים.
אם מדובר בסיר עם ידיות מתכת שאפשר להכניסו לחימום בתנור,אז למחרת מחממים את הקציצות עם הרוטב בטמפרטורה נמוכה בתנור-(80 מעלות,) כ-חצי שעה לפני הארוחה.
&nbsp
במידה והידיות או המכסה לא עמידים לחום התנור,
יש לעטוף אותם היטב בניר-כסף עבה,ורק לאחר מכן ניתן יהיה לחמם בתנור.
&nbsp
 

רוני1955

Active member
כדורי בשר
לבשל בשישי, להשאיר בסיר במקרר, ולחמם את הסיר בשבת.
 

lseugy

New member
אגיד לך מה א-נ-י עושה.
קודם כל - לא צריך להתנצל על שאלה של מתחילים. כולם מתחילים פעם.

ולמה אני מדגיש את הא-נ-י? ברוח האמירה שאין לראות בזה המלצה ואני לא לוקח אחריות על מה שיהיה אצלך. אני מספר שזה מה שאני עושה אצלי בבית.
אצלי, כל מה שיכול להמתין במקרר - מכין מראש - ושימתין. כל המרקים בקטגוריה הזו. גם כל התבשילים (אלה שאני מכין). כדורי בשר ברוטב בכלל זה.
בשר טרי מכל הסוגים לא ינזק מלילה במקרר. אתה גם יכול לשמור אותו בהקפאה וערב לפני ההכנה תניח לו להפשיר במקרר. אצלי זה הליך כמעט קבוע.
לענין חימום: כל המרקים והתבשילים לא ינזקו מחימום על הגז. תתחיל עם אש נמוכה כדי שלא יהיה מצב בו הרכיבים יהיו חמים בחוץ וקרים עד קפואים בפנים. החום צריך להכנס בהדרגה. לקראת סוף החימום אתה יכול להעלות את האש ואפילו להגיע לסף הרתחה (תלוי בתבשיל - בטח במרקים לדעתי גם בכדורי בשר ברוטב).

אתה חושב שכל ההכנות לפסח ייעשו ביום אחד? שטויות. אפילו יומיים שלושה במקרר לא יזיקו להם. מה שעלול בהחלט לקרות שהם לא יחזיקו מעמד עד ליל הסדר כי כל מי שעובר ליד המקרר "יפלח", "רק קצת". צריך לשים שם מאבטח ולדרוש מכל בני הבית והאורחים לשלם אגרת אבטחה.

אני יכול לגלות לך שיש דברים שטעמם משתבח מלילה במקרר.
נכון שיש דברים שטוב להכין ביום האירוח: למשל, סלטים מירקות חיים וכיו"ב.
תהנה.

ואתה וכולם מוזמנים ל- http://www.tapuz.co.il/blogs/userblog/abapolanya
וגם ל- http://lseugy.bloger.co.il/
פורים שמח.
 

oritta17

New member
הכול נראה טוב בצילום, ובטח מאוד טעים,עשית לי חשק להכין.
זה יופי של מתכון.
&nbsp
אגב,
התערובת מזכירה לי את גירסת קציצות הטונה שלנו,למרות שהטעמים לגמריי שונים:
(בתערובת טונה עם בטטות וירק קצוץ,ומבושל ברוטב עגבניות,ואהוב מאוד על ילדים.)
&nbsp
שיהיה לך סופ"ש נעים וטעים באירוח,
ותהנו מהקציצות הנהדרת.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
למעלה