אתמול הכנתי בפעם הראשונה פיצה במנגל גז

רוני1955

Active member
שאלה.

אם עושים לא פיצה אחת אלא 4 (זה מה שיוצא לי מקילו קמח), צריך לחמם את הסאג' בל פעם מחדש. מכיוון שעדיין הוא שומר על חלק מהחום, כמה זמן צריך לחמם מחדש?
 

רוני1955

Active member
לא מסתדר לי עם ההיגיון.

אם הסאג' ממשיך להתחמם תוך כדי אפית הפיצה, זה אומר שהחום שמגיע אליו למעלה הוא מספיק. אם כך, אין בו צורך מלכתחילה. ניסית לאפות 4 פיצות ברצף?
 

אבי בן 1231

Well-known member
דרך נוספת לשיפור!!!

הדרך הפשוטה היא להפעיל את התנור, רצוי תנור קטן, טוסטר אובן, שיחסוך באנרגיה.
ובא גואל לציון.
 

yair_bar

New member
מנהל
מגיע גם חום מלמעלה

זו הרי שיטת הצלייה המאריקנית. בגלל זה הם משתמשים במכסה. אבל יש מרחק בין הפיצה למכסה. הסאג' מקצר את המרחק.
&nbsp
בכל אופן, אני לא יודע אם הוא ייתן את האפקט של מקור חימום עליון.
&nbsp
אם הייתי יכול הייתי משלב את מקור החימום של סיר הפיתות - אבל נראה לי ניג'וס להוציא פיצה ואז לרוץ לשים אותם מתחת לגוף לסיר פיצות. במיוחד שאני מכין עם רשת של 36 ס"מ וסיר הפיתות בקוטר קטן יותר
 

yair_bar

New member
מנהל
אתמול הכנתי בפעם הראשונה פיצה במנגל גז

כבר תקופה אני זומם בגלל החום הגבוה שאליו המנגל מגיע.

רכשתי רשת פיצה כמו בפיצריות שעובדות עם מסוע.

פתחתי את הבצק על הרשת והכנסתי במהירות למנגל (כדי שלא ייאבד חום).

החלק התחתון יצא באמת מצויין. החלק העליון יצא טוב, אבל הייתי שמח למקור חום עליון שיגרום ללמעלה להשחים ולבעבע יותר.
 

אבי בן 1231

Well-known member
מפליא שאינך יודע


שפיצה זקוקה לחימום מלמעלה ומלמטה.
 

רוני1955

Active member
נסה להגביה את הפיצה בזמן האפיה.

כמה זמן לוקח לפיצה להיות מוכנה בזה?
 

yair_bar

New member
מנהל
משהו כמו 2-3 דקות

הבעיה שאני אופה כשהמכסה סגור - רק ככה המנגל שומר על החום. לכן אני לא יכול לגעת ולשחק עם הפיצה עצמה
 

רוני1955

Active member
לא לזה הכוונה.

הכוונה היא להגביה מלכתחילה. להניח אותה גבוה יותר, על איזו הגבהה או משהו. אולי לשים 3-4 לבני שמוט בפנים בתור הגבהה.
 

yair_bar

New member
מנהל
רעיון מעניין

בשתי הפיצות האחרונות מה שעשיתי זה ששמתי את הרשת מעל הרשת השנייה (קניתי 2. ממש זול - 18 ש"ח לרשת של 36 ס"מ). אבל זה השפיע בגישה של הבצק לחום התחתון. מה שאולי אני יכול לעשות בעקבות ההצעה שלך זה לשים 2 לבנים בצד ולהניח את הרשת כנתמכת על האבנים ככה שהבצק עדיין חשוף למקור החום וכלום לא עומד בין הבצק לאש.
&nbsp
אבל חייבים פה דיוק בהוצאת הפיצה כי חצי דקה יותר מדי והחלק התחתון עובר מקראסט מצויין למעט שרוף.
&nbsp
היום בבוקר חשבתי שאולי יכולתי לסיים עם מבער של קרם ברולה לכמה שניות - כמו שעשיתי פעם. אבל הרעיון הכללי הוא לא להתעסק יותר מדי. לשים מנגל ולהוציא כשמוכן
 

רוני1955

Active member
הגישה נכונה.

מכניסים, אופים, מוציאים, אוכלים. ללא התעסקות מיותרת.
לכן אני ממליץ שוב על השיטה שבה אני אופה פיצות. קניתי בדאלית אל כרמל טאבון חשמלי ב 150 ש"ח, עם גופי חימום למעלה ולמטה, ואני מוציא פיצה מוכנה אחרי 4 דקות. אני מכין בדרך כלל 4 פיצות ברצף, והכל יוצא חם טעים ונחטף מיד ללא התעסקות מעבר להכנסה והוצאה.
 

yair_bar

New member
מנהל
יש לי סיר פיתות עם גוף עליון בלבד

זוכר שפעם שאלתי אותך אם נתקלת באבן אפייה בקוטר שיתאים בדיוק לסיר?
&nbsp
נראה לי שבמצבי אני לא יכול לקנות עוד דברים הביתה. רשת פיצה איחסנתי בתוך תבניות קיימות במגירה
 
למעלה