מתכון לוורניקס: כיסונים ממולאים תפוחי אדמה ובצל מטוגן

מתכון לוורניקס: כיסונים ממולאים תפוחי אדמה ובצל מטוגן

מעדן משגע מהמטבח המזרח אירופאי שאצלנו כל כך אוהבים לאכול. אורך המתכון קצת מטעה... באמת שזה לא מסובך כמו שאולי נראה, ובטוח ששווה את זה :)

ורניקס: כיסונים מטוגנים ממולאים תפוחי אדמה ובצל מטוגן

מרכיבים

לבצק:
400 גרם קמח לבן
1 ביצה גדולה
2/3 כוס מים
חצי כפית מלח
קורט פלפל שחור

למילוי:
2 כפות שמן קנולה
1 בצל קצוץ דק
2 תפוחי אדמה שלמים בקליפתם
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
1/2 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם

לטיגון הוורניקס:
2 כפות שמן זית
50 גרם חמאה

אופן ההכנה
מערבבים במיקסר או לשים ביד את הקמח, הביצה המלח והפלפל. מוסיפים את המים בהדרגה עד שנוצר בצק אחיד ומוצק. מניחים בצד מכוסה לחצי שעה.
בינתיים מכינים את המילוי: במחבת מחממים על את השמן ומשחימים את הבצל בסבלנות על אש נמוכה עד שמתרכך ומתקרמל, כחצי שעה.
מרתיחים סיר מים עם מלח ומבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך. מסננים, מצננים, מקלפים ומועכים לפירה. מוסיפים את הבצל המטוגן והפטרוזיליה, מתבלים בשפע פלפל שחור (אפשר גם יותר מחצי כפית) ומלח לפי הטעם. מניחים בצד.
על משטח מקומח היטב ורחב ידיים מרדדים את הבצק ליריעה דקה כמה שיותר. משתמשים בכוס כדי לקרוץ עיגולים. מוודאים שהם מקומחים ומניחים אותם בערימות בצד. מקפלים את יתרת הבצק, מרדדים שוב וקורצים עיגולים נוספים.
ממלאים את הוורניקס: מניחים כמות של כפית בתוך כל עיגול בצק, ומקפלים אותו לחצי. מהדקים את הקצוות בעזרת מזלג.
מרתיחים סיר מים עם כפית מלח ומבשלים את הכיסונים במחזורים קטנים, בהתאם לגודל הסיר. כשהם צפים, מעבירים אותם לצלחת בעזרת כף מחוררת.
מטגנים את הכיסונים: במחבת רחבה מחממים שמן זית וממיסים בו את החמאה. מטגנים את הוורניקס המבושלים 2-3 דקות מכל צד, עד להשחמה. מגישים עם שמנת, קרם פרש או אפילו בתוך מרק בורשט.

 
למעלה