כמה רעיונות לתפו"א
הום פרייז
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_2760.html[/URL]
.
התחלתי עם 2 בצלים קצוצים שהזהבתי במחבת
לתבנית מלאה קוביות תפו"א ובטטה
(2 בטטות, 8 תפו"א)
הרוטב -תיבול די דומה
8 כפות רוטב צ'ילי חריף - מתוק
5 כפות מיונז איכותי
2 כפיות פפריקה מתוקה
מלח
מערבבים הכל יחד
מכסים את התבנית ואופים כשעה בחום 190 מעלות
כעת תפו"א רכים, מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה
להשחמה
עוד
מתכון לתפו"א קריספים - נראה פושט אבל לא מפסיקים לנשנש מהם
הרעיון שכל פרוסות תפוחי האדמה יגעו בתחתית התבנית, אין חתיכות בקומה שנייה.
אחרי שקלפתי תפחי אדמה ופרסתי לחצאים או לפרוסות, תלוי בגודל
ערבבתי את התבלינים: מלח,פלפל שחור, מעט בזיליקום יבש,רוזמרין ואבקת שום ב-1/3 כוס שמן
ושפכתי על פרוסות תפו"א, ערבוב יסודי וכעת על תבנית חד פעמית משומנת
לסדר את תפוחי האדמה צמוד
להדליק התנור לחום 200 מעלות ולאפות 10 דקות
להוריד החום ל-160 מעלות ולהמשיך לאפות עוד שעה ורבע.