אצלי בשבת - מה יותר טעים, פולקעס או שוקיים? ביידיש יותר טעים

lseugy

New member
אצלי בשבת - מה יותר טעים, פולקעס או שוקיים? ביידיש יותר טעים

הכנתי גם כבד ברוטב - אבל מתכון ארשום יותר מאוחר.
מתכונים לפולקעס יש אלפים. מה שאני רוצה להראות הפעם (שוב) זה שכל מה שתעשו איתם - קשה לפקשש. מטוגן, בתנור, על האש, בתבשיל, תעשו כך, תעשו אחרת, בצלחת, ביד, בפיתה (כמו שאחת הבנות עשתה הפעם) - תמיד מתאים ותמיד יאכלו. רוצים הוכחה? יש לי שלוש בנות. כשאני מכין משהו, תמיד אחת לפחות תגיד שזה טעים ואחת לפחות תעקם את האף. ששלושתן יגידו אותו דבר? נדיר. אז הפעם קרה הדבר הנדיר הזה ואף אחת לא עיקמה את האף. אז הנה דוגמא שלי, אבל רצונכם קובע. אתם מוזמנים להתפרע בדמיונכם במרכיבים ובכמויות - הכל יהיה בסדר. מצאתי במקפיא ארבע שוקי עוף. שאלתי את אחת הבנות שבבית השבוע מה היא מעדיפה - מטוגן במחבת או אפוי בתנור. אמרה - תנור.
אז...
שוקי עוף גדולים (בכל מספר שמתאים לכם), מנוקים כדבעי, שטופים היטב (ואצלי בלי העור).

למרינדה - לערבב היטב ביצה, מלח, פלפל שחור, תבלינים נוספים לפי טעמכם, חצי כף מיץ לימון, כף שטוחה חרדל ושתי כפות מים.

לציפוי - המהדרין יכינו שני סבבי ציפוי. אחד לפני המרינדה ואחד אחריה. באחד - מערבבים בקערה קמח, מעט מלח, מעט פלפל שחור (כי יש אותם גם במרינדה). השני בקערה נפרדת - פירורי לחם מוזהבים. אפשר לערבב אותם עם מעט שמן זית - ממש לא חובה. הצעת שדרוג - לערבב עם שומשום. לחילופין - כל תערובת שאתם מכינים לציפוי שניצל - טובה גם כאן.

המהדרין יתחילו בגלגול כל פולקע בקמח שיהיה מצופה היטב מכל הכיוונים.
אחר-כך ימשיכו ויטבלו היטב כל פולקע במרינדה שתיצמד אליו מכל הכיוונים.
ואז יגלגלו היטב בפרורי הלחם שיהיה מצופה היטב מכל הכיוונים.

דרך אחרת היא לדלג על שלב הקמח, להתחיל מגלגול במרינדה ורצוי (לא חובה וגם אני לא עשיתי) להשרות לכמה שעות במרינדה ואפילו ללילה - כמובן במקרר ומכוסה בנילון נצמד.

אחרי הגלגול בפרורי הלחם, ואחרי שהקפדנו שהפולקע תהיה מצופה היטב, מניחים על ניר אפיה בתבנית חסינת חום.

מכניסים לתנור במחצית הגובה - חום עליון ותחתון. בדרך כלל ממליצים שהתנור יהיה מחומם מראש. לא יודע למה. אופים ב-180° במשך 50 דקות. מנמיכים טמפרטורה ל-150° וממשיכים עוד כ-15 דקות.

מוציאים מהתנור (מניחים על קרש או משהו דומה) ומכסים ברדיד אלומיניום או מכסה תואם. לא מכניסים חזרה לתנור כדי שהפולקעס לא יתייבשו.

הצעת שדרוג (שהפעם לא עשיתי) - קוביות תפוחי אדמה בין הפולקעס וסביבם. אפשרי גם טבעות בצל או בצלצלים.

מזל שצילמתי לפני שחוסל.
ושיהיה לבריאות.
ואתם מוזמנים לבלוג שלי - http://www.tapuz.co.il/blogs/userblog/abapolanya

 

אבי בן 1231

Well-known member
וואוווו .............. מעורר תאבון.

אישית, הייתי מעדיף פולקעס קטנים של פרגיות עוף.בשוק הכרמל, אליו אני מרבה לנסוע, ישנן כמה חנויות עופות בהן יש פרגיות עוף נהדרות ולא יקרות.
איני חסיד של עופות ענקיים או אף גדולים.
המתכון בכללותו ניראה מעולה.
 
למעלה