שאלת וולינגטון

שאלת וולינגטון


מה דעתכם, ניתן להחליף את בשר הפילה בחזה עוף, נניח?
מאוד בא לי להכין את המתכון
אבל לא עם בשר אדום מטעמי בריאות.
מדאיג אותי שחזה העוף לא אחיד בכל חלקיו...
אשמח לתובנות !
 
חידוד- אני בעיקר רוצה לדעת איך לוודא שהעוף לא יתייבש

ויצא סיבי אחרי הצריבה והבישול בתנור...
 

yair_bar

New member
מנהל
זה מסיבה בריאותית או תקציבית?

אם כבר עוף אולי הייתי טוחן אותו והולך לכיוון שדומה יותר לבורקס
 

yair_bar

New member
מנהל
חזה עוף לדעתי לא יעשה את העבודה

גם בהיבט של הטעמים גם המרקם
 

michal@gal

Active member
מנהל
חזה עוף יוצא יבש בבישול ארוך

תנסי פרגיות עוף.
 

אבי בן 1231

Well-known member
השתמשתי בחזה עוף לאוכל סיני, ממש לא יצא יבש

בתוספת רוטב חמוץ מתוק תוצרת עצמית.
 

yair_bar

New member
מנהל
אבל זה לא קשור לשאלה של הפייה

בהקפצה חזה עוף אכן מתאים מכיוון שנותנים לו צריבה מהירה בווק ואז מוסיפי קצת רוטב ואוכלים.
&nbsp
כאן היא רצתה להכין נתח שלם ולעטוף אותו בבצק ולאפות
 

אבי בן 1231

Well-known member
הגבתי ל .........

הודעה זו של מיכל שכתבה שחזה עוף יוצא יבש בבישול ארוך.

זו הודעתה
חזה עוף יוצא יבש בבישול ארוך
michal@gal
 

michal@gal

Active member
מנהל
הקפצה זה לא בישול ארוך

גם אני משתמשת בחזה עוף להקפצה.
 

yair_bar

New member
מנהל
אז סליחה - כנראה שלא הבנתי נכון.

כשכתבת סיני קפץ לי לראש ישר הקפצה

&nbsp
אז איך בעצם הכנת את העוף? ואם בא לך לפרט גם איך את הרוטב
 
מעולם לא חשבתי שהודו נקבה יצלח באפייה...

פעם הכנתי איתו שיפודים ויצא ממ שקשה ויבש
אפייה תטיב עמו?
 

yair_bar

New member
מנהל
מוזר. זה הנתח המומלץ לשווארמה

בפסטרמה הוא יוצא טוב כנתח שלם, אז מניח שיכול להתאים גם כאן.
&nbsp
אבל את חייבת לצרוב/לצלות אותו קודם לפני ולתבל היטב כדי שלא יילך לאיבוד בבצק.
&nbsp
עטיפה שלו בחזה אווז (עם השומן) יכולה להיות מעניינת. את רוצה לשים גם את הפטריות הקצוצות לפני הבצק?
 

אבי בן 1231

Well-known member
שאלה כללית לידע.

האם משתמשים בבשר הודו זכר לאכילה

בעוף ידוע לי שבשר הנקבה, התרנגולת בלבד משמש לאכילה.
אפרוחים ממין זכן ברובם מושמדים מיד לאחר הבקיעה מהביצה ורק מעטים משאירים בלול לשם רבייה.
 

חנהפ

Active member
אז ככה

חזה עוף צריך מעט זמן בתנור
אני חושבת שאפשר להכין וולינגטון לא רע בכלל, מחזה עוף שלם (אפשר להקפיד ולקנות פרפרי חזה עוף שמנמנים יותר) הדוקסל פטריות יוסיף לעסיסיות, לא הייתי מוותרת על צריבה קלה על מחבת לוהט של הנתחים המתובלים
וזה שהוא לא נראה כמו גוש בשר? אז מה? אז הצורה של המנה תראה קצת אחרת...
 
תודה רבה לכולם על העזרה!

אנסה איך ייצא,
אכין עם חזה הודו נקבה. אם אמצא גם חז אווז מעושן אאטוף את הנתח בו...
לגבי הפטריות- בכל מקרה אוהבת , נותן חיץ לבצק מהבשר

אחזור לדווח עם תמונות :)
 
למעלה