ציר עוף - למה גרונות?

jen711

New member
ציר עוף - למה גרונות?

אני יודעת שזו נשמעת שאלה מוזרה, אבל אני תוהה למה בדרך כלל משתמשים בגרונות בשביל להכין ציר עוף?
ואם אני מכינה ציר עוף ומקפיאה, בהנחה שאני לא רוצה להשתמש בכל הציר שהכנתי לפעם אחת, כמה ציר כדאי להוסיף למרק?
 

avico2591

New member
היי אענה לך,

למה משתמשים בגב ובגרונות - כי זה חלק לבישול ארוך, עסיסי וטעים
אפשר להשתמש בכנפיים גם לציר , שוקיים זה חלק גדול יחסית ושישבו יותר מה לאכול לכן - מעדיפים לעשות איתו תבשיל ופחות לציר
עם גרונות אין הרבה מה לעשות, ובישול קצר יחסית ישאיר אותו קשה.
 

avico2591

New member
לגביי הכמה ציר,

עדיף את כל הציר להשתמש למרק יתן טעם טוב, ולא תצטרכי שום אבקה או תבלין כי הטעם כל כך טוב שמלבד מלח, אין צורך בכלום!

ציר עוף - יותר קל לעשות מציר בקר, לכן, מבחינת עלויות עדיף לך לעשות ציר עוף ולא ציר בקר או כבש- זה יקר יותר.

גרונות עוף הם גם חלק זול מאוד ולכן קל להשליך אותו למרק או לציר מאשר חלקים יותר יקרים שמעלים את העלויות של המרק מלבד הירקות והתפוסות שמכניסים למרק כל אחד וטעמו ואהבתו הוא.
 

חנהפ

Active member
הציר ההוא במקום מים, למים אין טעם, לציר -יש, אם תמהלי במים

 

חנהפ

Active member
יש מצב שתצטרכי להוסיף תיבול: אבקה, ירק נותן טעם וכו'

 

חנהפ

Active member
גרונות? אני משתמשת בגב עוף וכנפיים. אפשר גם כרעיים אבל אז

 

חנהפ

Active member
"נתקעים" עם עוף מכובס וכמה פשטידות אפשר להכין מכזה?!

 

oritta17

New member
לחנה,העוף המכובס יכול להיות מעדן ,אם משתמשים בו

להכנה בדיוק כמו שמכינים שניצל:
את נתחי -העוף המכובס,טובלים בקמח, וביצה שבלולה עם מלח ופלפל,
ולאחר מכן טובלים בפירורי -לחם,
(או רק בקמח -מצה ו-ביצה בלולה.) ומטגנים ועד להשחמה,וזה יוצא טעים במיוחד.
 
ציר עוף

שלום
לא חובה להשתמש בגרונות.
המטבח המוסדי, מכניסים עופות שלמים.
לגבי חלקי העוף שבציר, יש לו כמה הסברים הגיוניים:
1. להשתמש בחלקי עוף נבחרים במידה ומתכוונים לאכול אותם אח"כ.
2. אם אין כוונה לאכול מהעוף או חלקיו, מספיק להשתמש בחלקים הכי זולים. אפילו אותם חלקי גב שנזרקים בהכנת שניצלים, גרונות וכו'.
ציר משמש במקום מים. זהו נוזל עם טעמים.
אם מכינים כמות גדולה מהדרוש, אפשר להקפיא ולהשתמש בפעם אחרת.
 
למעלה