אז מה שהיה אצלנו השבת

חנהפ

Active member
אז מה שהיה אצלנו השבת

אחרי מטבלים (פסטו קישואים,קונפי פלפלים טחינה וסלטים)
מרק בצל שהפעם שילבתי בין 2 דרכי הכנה, התקבל מרק לעילא ולעילא גם בטעם וגם בצבע
עוף נטול עצמות ממולא בבורגול עגבניות ועוד) אפוי עם תפו"א
ריזוטו עם ירקות
סוג של גראטן פרווה מכרובית וברוקולי
ולקינוח עוגת פירות יבשים ווממתקי תמרים





 
הצעת שיפור לעוף

שלום
עצמות בעוף = טעמים. רצוי להשאיר.
עוף שלם רצוי לקשור. הכרעיים מגוננות על החזה שלא יתיבש.
ע"מ להחדיר טעמים, מקובל למרוח את העוף מתחת לעור בחומר שמנוני (חמאה או שמן) ותבלינים. זה יהפוך לטעם שיחדור גם לבשר העוף וגם העור יהיה פריך ויפה.
אני לא עשיתי כך עד כה. אני מכין חצי כוס שמן (קנולה) עם 2 כפות תבלין גריל עוף ומורח עם מברשת טפלון את כל המעטפת. קונה עוף קשור או קושר לבד עם חוט שמשון (מחנות לחומרי בניין).
אני מניח את העופות מעל תפ"א אדמה קטנים בתבנית חד פעמית, בכלי מיוחד של IKEA. כך, השומן מהעוף והנוזלים מבשלים את התפ"א ואח"כ אני שופף את הנוזל מוסיף מלח גס ונותן להם השחמה קלה.





 

superman1234

New member
בתיאבון חנה. מה שהכנת נראה בהחלט יפה

וטעים אבל....אבל השאלה שלי הופנתה למיכאל לנג...
 
שאלת תם

שלום
עוד מהמערכון של יוסי בנאי (ז"ל) ורבקה מיכאלי, דובר על 1/4 עוף כמנה. זו החלוקה המקובלת בהסעדה, באירועים ובכלל.
לכן עוף 1 מתחלק ל-4 מנות. ו-2 עופות ל-8.
מתפלא שאתה שואל דבר כזה...
ומצד שני אתה לא מתבייש להגיב באופן פולשני לחלוקת הבישולים שלי במשך השבוע.
 

חנהפ

Active member
זה מאוד נחמד, אבל עוף בלי עצמות ניתן לפרוס למנות יפות

בזמן האפיה השוקיים היו קשורות...
 
חלוקת עוף

שלום
מקובל לחלק עוף ל-2 כרעיים ו-2 חזה. זה במטבח האירופאי.
במטבח האסיאתי, פשוט קוצצים אותו (עם העצם) עם גרזן קצבים, ומחלקים לפי העין.
 

oritta17

New member
למיכאל כול -הכבוד! העופות השזופים נראים ממש נפלא.

באיזה טמפרטורה אתה צולה אותם,בכדי שישארו עסיסיים ולא יתייבשו?
 

oritta17

New member
הקרביים נשמרו בשבילך! אבל אני התייבשתי מלחכות לתשובת מיכאל ,

אבל,,השבוע כשאקנה עופות ,אשוב לברר איתו את טמפרטורת הצלייה.
 
אל יאוש. התקווה היא האחרונה למות...


היי
גם אני מתכוון להכין עוף השבוע
.
עניתי לך כבר.
 
מתחיל גבוהה ואחרי 20 דק' מנמיך

שלום
מתחיל ב-230-240 מע' C ואח"כ מנמיך ל-200-180 מע' C.
נדמה לי שהתנור שלי (BOSCH) קצת חלש, והטמפ' האמיתית פחות ממה שכתוב על הכפתור
.
 
למעלה