תמונות מאתמול

Maldini Girl

New member
תמונות מאתמול

אתמול עשינו אני והבן זוג ארוחת דגים
למנה ראשונה היה מרק דגים סמיך מאד (האמת, קצת יותר מידי לטעמי). הוגש עם חתיכות של דניס וצנימים (מלחם שהבחור הכין) ואיולי מעושן-פיקנטי.
את הדניס עצמו עשיתי בתנור ממה לכמה דקות ואז קרעתי ממנו חתיכות לתוך המרק.
המתכון מהספר של משחקי השף (מניחה שניתן למצוא ביאמיז), שיניתי ממש בקטנה: הורדתי משמעותית את כמות החמאה (אצלם 400 גרם אאל"ט, אני שמתי פחות ממאה), שמתי פחות שמנת והמרתי חלק ממנה בחלב.

 

Maldini Girl

New member
מנה עיקרית

אוקי. המנה העיקרית הייתה סיפור מתמשך קצת.
הכנתי בצק פסטה ביתית, בבצק יש 400 גרם קמח דורום עם 4 ביצים ו2 חלמונים.
חוץ מזה מה שנותן לו את הצבע הירוק זו אבקת אצות נורי. לאחר הכנת הבצק הוא נכנס לאשפוז של כמה שעות טובות במקרר. (תמונה ראשונה)
&nbsp
השלב הבא היה הכנה של חלמונים כבושים. נתקלתי בטכניקה הזו לאחרונה בכמה מקומות, כולל מאסטר שף ומשחקי השף והחלטתי לנסות. אז בגדול, לוקחים כמות די גדולה ושווה של מלח וסוכר (אני שמתי 250 גר' מכל אחד), מערבבים אותם היטב ביחד ומזגים חצי מהתערובת לתוך כלי. מפרידים חלמונים מהחלבונים, את החלמונים שמים בגומות בתוך תערובת המלח-סוכר ומכסים ביתרת התערובת. חשוב לוודא שאתם זוכרים איפה שמתם את החלמונים כדי שתוכלו להוציא אותם בשלמותם.
אני השארתי אותם בתערובת שעתיים. אחרי שעתיים התוצר הוא חלמון די מוצק למגע (צריך ללחוץ עליו כדי שינזל), אבל נוזלי מבפנים.
בשלב הזה מוציאים אותו בעדינות מתוך התערובת ומעבירים לכלי עם מים כדי לשטוף ממנו בזהירות את הסוכר והמלח. (תמונה 2).
לפי מקורות שמצאתי באינטרנט אפשרגם להשאיר את הביצים 3-4 ימים בתערובת, אז התוצר הוא חלמון מיובש לחלוטין, כזה שאפשר ממש לגרר כמו גבינה.
&nbsp
הפסטה נאכלה עם רוטב של חמאה עם שמנת, אצות וואקמה, דאשי, סליקורניה ועירית.
ושודכה לפילטים של דניס שנצרו במחבת. התוצאה הייתה מהממת, חוץ מזה שהיה חסר מלח.
מקור המתכון מהספר של משחקי השף, מבחינת שינויים עשיתי ממש מינוריים: שיניתי את צורת הבישול של הדג (צלייה במקום אפייה במלח), ברוטב הורדתי קצת את כמות החמאה ואת המלפפון שם המרתי לזוקיני אחד. (תמונה 3)





 

Maldini Girl

New member
קינוח

אחרי שביקשתי רעיונות לקינוח עם שיבולת שועל בסוף הכנתי מתכון שמצאתי בשיטוטים באינטרנט - עוגת גבינה עם תחתית שיבולת שועל. בסוף לא אכלנו את העוגה אתמול, אז מעלה תמונה מה"לפני" ואצלם בהמשך.
&nbsp
מבחינת שינויים מהמתכון המקורי:
בתחתית הורדתי את השקדים והחלפתי הכל בשיבולת שועל.
במלית: החלפתי את הסוכר הלבן בחום, הוספתי כמה טיפות של תמצית וניל.
בציפוי: הוספתי מעט גרידת לימון.
&nbsp
מתכון מקורי: https://www.quaker.co.il/מתכונים/מתכון_לעוגת_גבינה_אפויה_עם_קוואקר_וציפוי_פירות

 

oritta17

New member
אפרופו סוכר-חום וסוכר-לבן,,

במקומות רבים מוסבר כי הסוכר החום נוצר מצביעתו ברוטב מולסה, אשר נותן לו את
הגוון החום, ואין הבדל גדול בתועלת של שני סוגי -הסוכר,מאחר ושניהם מזיקים!
ההבדל היחיד הוא: המחיר הגבוה של סוכר החום.
הביקוש לסוכר-החום עלה בעשור האחרון על ידי חלק מהאנשים,שבטעות מייחסים לו חשיבות בריאותית,לעומת הסוכר הלבן,וכאמור שניהם מאוד מזיקים לבריאות.
&nbsp
היצרנים מנצלים עובדה זו ,וגורפים רווח מאלה שמאמינים עדיין,כי הסוכר החום איכותי.
&nbsp
באופן כללי,מאוד כדאי לצמצם את הרגלי הצריכה היומית בשני סוגי-הסוכר המזיקים.
&nbsp
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
אורית, עם כל הכבוד לא ברורה לי התשובה שלך, אבל היא כן מרגיזה

אותי, שלא לדבר על פוגעת. אני טורחת לכתוב לך כי אני כן מעריכה אותך, כי את לא מסוג האנשים שכותבים סתם שטויות כדי לפגוע באנשים, ודווקא בגלל זה אני מוצאת לנכון להעלות את זה.
בתשובתך הבעת אפס התייחסות למה שהכנתי (שאלות/ הערות/ הארות/ פרגון/ דעה) ומצד שני טרחת לתת הרצאה על דיאטה ועל סוכר.
קצת לא נעים, ולטעמי גם קצת לא לעניין.
הסיבה שהשתמשתי בסוכר חום היא לא מתוך איזושהי אמונה, אלא מתוך זה שזה מה שהיה לי בבית. האמיני לי שכבחורה די אינטליגנטית, שיש לה קרובת משפחה דיאטנית ובן זוג טבח, אני יודעת דבר או שניים על סוכר וסוכר חום, גם על המיתוס של ההבדלים ביניהם וגם על הפרכתו.
ועל ההמלצה לצרוך פחות סוכר, כמו על המלצתך לא מזמן לעשות בדיקות דם כי אולי יש לי שפעת החזירים כי אכלתי חזיר - לא מתאים. בשביל זה יש לי רופא. ההערות הללו פשוט לא נעימות ואפילו קצת מעליבות.
כשאני מעלה דברים שהכנתי, אולי בתמימותי, אני מצפה להתייחסות עניינית שהיא אחת מהאופציות שהעליתי לעיל. החל משאלות, דרך הארות, פרגון, הצעות לייעול ועוד. אבל אם זה בשביל לבקר את הרגלי האכילה שלי ולחלק לי עצות רפואיות, אז בבקשה לא.
תודה.
 

oritta17

New member
ממש לא !!!

יקירה,
אני לא פוגעת באיש, ובוודאי שאין לי גם עניין בכך,
אפילו לא ברור לי למען האמת מדוע בכלל התרגזת.
האם ציון העובדה שסוכר-חום הוא לא משהו איכותי לעומת סוכר-לבן,,זה מה שהרגיז
אותך ? זה קצת מגוחך לא ?
סך הכול התייחסתי לעובדה שישנם הרבה אנשים שטועים כשקונים סוכר חום,
כאשר למעשה הוא לא איכותי יותר מהסוכר הלבן, אך הם בטעות חושבים שהוא
איכותי יותר,ומשלמים יותר.
לכן ציינתי שזו טעות שכיחה של הרבה אנשים ,וחשבתי שכדאי להבהיר זאת.
&nbsp
בכול מקרה,אני לא התייחסתי אישית אלייך,את מקסימה ואין לי שום דבר נגדך,
יקירה. אני מאחלת לך מכול הלב,שבוע טוב ומבורך,והרבה שמחה בלב.
ושבוע טוב גם לכול שאר משתתפי -הפורום.
&nbsp
&nbsp
 

superman1234

New member
וואאוווו ענק.

את מצליחה להדהים אותי כל פעם מחדש.
ההשקעה בארוחה לשני אנשים מ! ד! ה! י! מ! ה! .
ניתן לזהות בוודאות שכל מה שאת עושה במטבח בא מאהבה גדולה לאוכל.
אשרייך ואשרי בן זוגך.
שבוע טוב.
 

yair_bar

New member
מנהל
הצלחת של העיקרית

כולל הצילחות ואפילו בחירת הצלחת עצמה ממש מעולים. מנה למגזין.
&nbsp
&nbsp
 

סאפירוש

New member
מדהים!

באופן אישי פחות מתחברת לדניס ולביצים נוזליות אבל זה נראה כל כך מיוחד ומושקע!
אני גם רואה שאת מתאימה מתכונים לרצונך, מה שמראה עוד יותר על כישרון.
את צריכה ללכת בעצמך למאסטר שף
 

superman1234

New member
הפעם התארחנו אצל הבן שלנו.

הם הכינו כמה סוגי סלטים : סלט סלק, כרובית בתנור, סלט ירקות, סלט תפו"א (אנחנו הבאנו),
לילדים הכינו בנוסף פסטה.
על האש היה אנטריקוט (מעולה) פרגית במרינדה וחזה עוף .
התמונות לא יצאו "משהו" אבל זה מה יש....








 
למעלה