סופ"ש עוד רגע כאן, ויש לי כמה שאלות אליכם

superman1234

New member
או קיי, להלן דבר השפית (אני רק השליח) :

מצרכים :
8 קישואים בינוניים מקולפים.
3 בצלים בינוניים.
3 ביצים.
1 כף אבקת מרק עוף.
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
3/4 כוס קמח תופח.
מלח ופלפל.

אופן ההכנה
מגרדים את הקישואים על פומפיה גסה. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
מערבבים בקערה את כל המרכיבים לקבלת עיסה סמיכה.

משמנים תבנית פיירקס, מפזרים בתחתית התבנית פירורי לחם ומנערים לפיזור אחיד. ממלאים את התבנית בעיסה. ניתן להוסיך למעלה מה שרוצים. אצלנו - שומשום.
מחממים תנור ל 200 מעלות (רגיל לא טורבו). מניחים את התבנית בחלק התחתון של התנור. אחרי כ 5 דקות מורידים ל 180 מעלות.
כאשר מתפצח קרום מוזהב , מוציאים מהתנור.
מומלץ לאכול את הפשטידה רק ביום המחרת ולא ביום ההכנה.
 

Maldini Girl

New member
סופ"ש עוד רגע כאן, ויש לי כמה שאלות אליכם

אז נתחיל מהשאלה הרגילה: מה אתם מבשלים לשבת הזו?

וגם, בהמשך לכמה שרשורים שעלו פה לאחרונה...
מתי בשבוע אתם מתכננים מה תכינו לשבת? ימים מראש? או קמים בחמישי/שישי ורואים מה מתחשק?
מה משפיע על מה שתחליטו לבשל? נטו מה שמתחשק?
יש לכם ארוחות שישי קבועות, או אלמנטים קבועים? יש דברים שתמיד, או כמעט תמיד יהיו על השולחן, או שאתם בעד לגוון וכל פעם לעשות משהו שונה לגמרי?
 

ady18

Well-known member
אצלי

כמה ימים מראש
בדרך בחורף מרק\סלטים די קבועים תוספות לא הרבה משנים....
וערב שישי אצלנו חלבי.עם דברים כמעט דומים....
לסופ"ש
שבת יהיה אובסקו של פירות יבשים ויין אורז לבן
טחינה
דג בתנור עם סלט חסה.
מרק עוף עם אטריות.
עוגת תותים וגבינה .
 
תשובות


ישלום
1. כרוב ממולא שבוע שעבר היו פופיטים מחזה עוף.
2. אני מעדיף לעשות את הקניות ברביעי ולא בחמישי, שאז ממש צפוף ולוקח יותר זמן. לכן צריך להחליט מה מבשלים כבר בשלישי.
3. נודה, שיש מגוון סופי ולא גדול של מה שמבשלים, וזה חוזר על עצמו. בגיוון: שבוע עוף שבוע בקר שבוע דגים.
עוף: בגריל עם תפ"א או פופיטים עם רוטב שמנת, כבדי עוף.
בקר: כרוב ממולא, גולש וכו'.
דג: בד"כ סלמון. או דג מרוקאי או אסיאתי.
ותוספת ירק: ברוקולי, שעועית, אפונה, במיה, תפ"א.
מרקים.
 

superman1234

New member
מיכאל, אתה מבשל ברזולוציה של שבוע ?

שבוע שלם - בקר ?
שבוע שלם - דגים ?
אנחנו בד"כ אוכלים פעמיים בשבוע דגים. בשאר הימים בד"כ עוף בסגנונות שונים.
בממוצע פעם בשלושה שבועות כבד עוף, כנ"ל בקר.
אנחנו סה"כ בד"כ שני אנשים, למעט סופי שבוע שאנחנו מארחים , מתארחים או אוכלים במסעדה, לפי המצב רוח.
בכל ארוחה יהיה תמיד סלט ירקות.
תוספת תהיה בד"כ סוג של פסטה או תפו"א בסגנונות שונים.
אנחנו מאוד אוהבים פשטידת קישואים שגם היא יכולה ללוות ארוחה בשרית, כמו היום למשל.....


 

חנהפ

Active member
תוכניות בשלישי קניות ברביעי

בישולים בחמישי ושישי.
לפעמים יש בקשות למנות כאלה ואחרות, אני משתדלת להיענות לרוב מה שמתחשק לי, הדבר הקבוע אצלי זה שיש ארוחה, חוץ מזה הכל משתנה.
על מיני מטבלים לפתיח לא מוותרים אבל גם פה אני משתדלת לגוון, הגיוון הוא הכי כיף בבישול
 

Maldini Girl

New member
חנה, מעניין אותי בגלל התשובה שכתבת

כמה אנשים אתם בארוחת שבת "רגילה" (בהנחה שלא מגיעים בדיוק מלא אורחים לחגוג משהו). אני מתעניינת בגלל שכתבת על המטבלים.
נניח כשאני נשארת בדירה שלי אני אף פעם לא מכינה מטבלים כי הארוחות הן קטנות (אני ובן זוגי, אני ואחותי, שלושתינו) וזה מרגיש לי מיותר לטרוח בשביל כ"כ מעט.
בארוחות המשפחתיות בבית אין לנו כ"כ מטבלים (וגם לא חלה על השולחן האמת) אבל תמיד יש לפחות 2 סלטים.
 

חנהפ

Active member


אין קבוע, זה תמיד ינוע בין 4-10 ולעיתים אף יותר
המטבלים הם כאלה שיכולים להשאר במקרר יותר משבוע (כמובן לא חומוס/טחינה)
אוכלים מהם בכריכים גם באמצע השבוע
חלה בלאו הכי יש כל שישי ויחד עם סלטים קטנים שכאלה זה פתיח חביב ולא מעמיס, בהמשך מרק ועיקרית
 

Maldini Girl

New member
מבחינתי אם היה אפשר הייתי בראשון כבר מתארגנת לארוחה של שבת

הבאה.
מכיוון ששבתות הן הפעם היחידה שבה אני ממש מבשלת ומשקיעה, ואני כ"כ אוהבת את זה, אני רק מחכה לרגע שבו אתחיל לתכנן כבר את הארוחה לשבוע הבא. בדר"כ ביום שלישי אני נסגרת על תפריט, וברביעי או חמישי עושה קניות. לפעמים השלמות בשישי על הבוקר מהשוק.
האמת שמה שמשפיע אצלי זה שני אלמנטים מרכזיים. 1.מה בא לי זה לגמרי פקטור. 2. כמה אנשים. בדירה שלי בדר"כ זה רק אני ובן זוגי, בבית זו משפחה של בין 9-14 נפשות (תלוי מי חולה, מחוץ לקיבוץ, בצבא וכו').
במשפחה המורחבת הארוחות בסה"כ די קבועות: מרק עוף, סלטים, עוף בתנור. לפעמים מגוונים את העוף בדג או בשר טחון (לזניה ובולונז בעיקר)
אצלי ואצל הבןזוג אני משתדלת להכין ממש כל פעם משהו אחר כי זה חלק מהכיף שלי.
&nbsp
מה שבטוח שאני לא מוותרת עליו אף פעם בארוחת שישי זה מרק. ובכלל, מבחינתי כל ארוחה גדולה מתחילה במרק.
&nbsp
אז מה אני מכינה השבת?
-בויאבז סמיך ועשיר בתוספת של דג וטוסטים עם איולי מעושן-פיקנטי. זו מנה שכבר הכנתי לפני כמה חודשים ויצאה מדהים ובמקרה יש לי את כל המצרכים בשבילה בבית.
-פסטה ביתית עם אצות נורי ופילה דניס.
-לקינוח: עוגת גבינה על בסיס שיבולת שועל. אולי אוסיף לה תותים או תפוחים מקורמלים.
 

lseugy

New member
פעם מוצלח, פעם מפוצלח. השבוע - מפוצלח.

כבר כתבתי בתחילת השבוע שברוב המקרים אני לא יודע מראש מה אכין לשבת אבל תמיד יכול לספר - אחרי. ולבשל (כמו שאתם יודעים), אני לא יודע.
אז השבת רציתי להכין מקלובה. פעם ראשונה. אז רציתי...
התבססתי על המתכון הכי פשוט שמצאתי ברשת.
יצא אחלה אושפלאו, כלומר - אורז עם בשר. היה טעים מאד (הבת שהיתה בבית אישרה) אבל מקלובה זה לא יצא.
יותר מדי רטוב, מתפרק, פחות מדי זמן בישול וכנראה אש קטנה מדי בשלב הראשון של הבישול.
למדנו לפעם הבאה.
ו... כן... בפעם הבאה יהיה גם נייר אפיה בתחתית הסיר. שלא ידבקו תפוחי האדמה לסיר.

אבל מה שהיה - היה ממש טעים.

מה שלא הבנתי - למה כמעט בכל המתכונים שבדקתי, כשמכינים מקלובה עם בשר עוף, מכניסים את חלקי העוף עם העצמות.
אני לא סובל אוכל עם עצמות. אצלי זה היה (ויהיה) חלקים מפורקים מהעצמות. אולי אשתמש בהודו כי נראה לי שזה יותר נוח וגם בשר יותר יבש שיתאזן טוב מול הרטיבות של התבשיל.

אבל לפחות אכלנו משהו טעים וכנראה היום הוא יחוסל כי הבת הכינה קופסא גדולה לקחת לאוניברסיטה.
שבוע טוב.
 
למעלה