מה בסירים לשבת?

Maldini Girl

New member
מה בסירים לשבת?

שבת חצי חורפית (עד מחר בבוקר?) עומדת בפתח. מה התכניות שלכם?
מבשלים אוכל מחמם? מתחפרים מתחת לפוך?

האמת שאני קצת מבואסת. היו לי תכניות ואז אחותי שאלה אם היא יכולה לבוא לארוחה. שמחתי ואמרתי שבכיף, אבל זה שינה לי תכניות. אחותי אוכלת רק דברים מאד "ברורים" ושלא נראים לה מוזרים. תכננתי להכין בויאבז, פסטת-אצות נורי עם דגים, אבל ידעתי שזה יהיה מוזר בשבילה אז שיניתי לתפריט הבא:
מרק בצל (אני יודעת שהיא ממש אוהבת)
סלט ירוק עם קרוטונים, קוביות תפו"א אפויות ורוטב ויניגרט
חזה עוף בסו ויד עם פירה כתום (או פירה כרובית. טרם החלטתי)
ולקינוח פונדנט שוקולד עם גלידת וניל.

ואז היא התקשרה היום להגיד שלא תגיע. וזה לא שיש רע בתפריט שלי, אבל הוא משעמם! כאילו, לי ולבחור בחיים לא הייתי מכינה תפריט כזה.. הייתי הולכת על משהו יותר מענין.
מפה לשם, יש לי בבית קצת תפו"א, כרובית, בטטות, הרבה בצל, יין לבן וחזה עוף. וזהו בערך. אם יש לכם רעיונות יותר מעניינים איך לשדרג את הארוחה הזו אשמח לשמוע.
 
יום חורפי אחרי לילה סוער

שלום
1. מרק בצל
2. עוף בתנור עם תפ"א קטנים
3. כבדי עוף ובצל ביין אדום
 

superman1234

New member
הכבד נראה טעים ואני אוהב כבד. אומנם זה מנת כולסטרול נטו


אבל טעים.
אני הייתי מוסיף לציר הירקות , עוף/עצמות של עוף ומכין מרק חבל"ז. אבל זה אני....
מה כוונתך ב"הורדת המשקעים מהכבד......." אני רואה בתמונה רק את הבצלים ופלפל אדום ?
 
הורדת משקעים - déglacer

akuo
https://www.youtube.com/watch?v=fMafZ29WkZ4
כאשר מטגנים, במקרה הזה כבד, יש משקעים על תחתית המחבת. במשקעים האילו, במידה והם לא שרופים(!) יש הרבה טעמים. ניתן להוריד אותם בעזרת נוזל (בד"כ יין) ולהכין רוטב טוב ואפשר להשתמש בהם לצפות חומר גלם אחר, כמו בצל ופלפל אדום. גם בתהליך שלי הוספתי מעט יין.
 
"אני הייתי מוסיף לציר הירקות , עוף/עצמות של עוף ומכין מרק

חבל"ז. אבל זה אני..."

שלום
במורד הדף יש שרשור שפתחתי בנושא, ושם לא ראיתי שבאת עם העזצה הזו. אז הרכבת הזו כבר עזבה את התחנה.
עם איזה ציר אתה מכין מרק בצל? עם ציר עוף או עם ציר בקר?
האם אתה בכלל מכין מרק בצל? או שהכוונה למרקים בכלל?
לידיעה:
מרק בצל מורכב מכמה טעמים יסודיים, שטעמי עוף או בקר לא נמנים עליהם.
1. בצל
2. חמאה
3. יין לבן
4. אגוז מוסקט
נהוג להוסיף מעט שמן (לא זית!) לחמאה, כדי שלא תשרף.
כמובן תיבול בסיסי: מלח ופלפל
ויש בנוזל עלי דפנה ופלפל אנגלי.
 

superman1234

New member
מיכאל ידידי. זו היתה תגובה ספונטנית.

כשראיתי את ציר הירקות מוכן. אני אוהב את מה שנקרא "עוף מכובס" , אני מניח שאתה יודע מה זה.
לגבי מרקים ככלל, שאלתי את המומחית שלי.היא מכינה מרק בצל עם ציר ירקות, מוסיפה קצת אבקת מרק עוף אמיתי קמח ויין.
 
ציר

שלום
1. אבקת מרק עוף (אבקת מרק בכלל) היא למעשה הוספת מונוסודיום גלוטומט בדלת האחורית. אגב, ניתן לרכוש אותו נטו: MSG. מוסיפים אותו בד"כ ע"מ להגביר טעמים. ה-MSG נחשב ע"י היפנים לטעם החמישי והם מכנים אותו אוממי.
2. ציר למרק בצל. לנוזל זעוף התבשל בו יש שומן. תוסיף את זה לחמאה וזה קצת הרבה. עודף שומן מייצר נוזל לא נעים מבחינת המרקם.
3. עוף מכובס. להבדיל, אני לא אוכל עוף מכובס (הבת והנכד דווקא כן). כאשר אני מכין ציר עוף, אני מוציא את הכנפיים (לפעמים שוקיים) אחרי 45 דק' מעביר לתבנית אלויניום חד פעמית מתבל בתבלין גריל עוף, או קאג'ין או רוטב צ'ילי ושם בתנור להשחמה קלה ב-2 הצדדים. יוצא מעדן. לטעמי עדיף על המכובס

4. במטבח הקלאסי (צרםתי/אסקופיה) מחלקים את הנוזלים ללבנים וכהים, ובכל קבוצה יש את הנוזלים שלו: ירקות, עוף, דגים, בקר וכו'. הבעיה עם חלקם (דוגמא ממחישה: ציר דגים) שיש בו טעמים שלא משתלבים עם מאכלים שאינם מאכלי דגים.
5. יש מתכון למרק בצל עם ציר בקר כהה. הוא טעים מאוד. מבחינתי, שהבת צמחונית והיא מאוד אוהבת את המרק, נשאר עם ציר ירקות. היא יכולה לסיים סיר
(3-4 מנות) בישיבה אחת.
 

oritta17

New member
כול הכבוד מיכאל,הכול נראה מעולה,אצלי התפריט יותר קליל:

אני הכנתי ארוחה מהירה:
מרק -פטריות
חמין- מקרוני,מקמח כוסמין,עם שוקי-עוף ,בטטות, וביצים קשות.
(מוכן לאחר 4 שעות בתנור: שעה בחום 180 מעלות ,ועוד 3 שעות בחום 160 מעלות חום.
&nbsp
וסלטים:
סלט סלק -אדום עם רצועות שומר,ומקלוני-גזר, וסלט-ירקות טרי,עם עשבי תיבול.
&nbsp
סלט פירות : חצאי-תותים ,פרוסות בננות ותפוזים ,אגוזים ,תמרים, וצימוקים .
ועוגת-מוס שוקולד פרווה.
&nbsp
שבת שלום.
 

ady18

Well-known member
אצלי

גלילות חצילים בשר טחון
מרק עדשים
סלטים שונים
עוגת גבינה תותים
ערב שישי
דגים בתנור עם תפוחי אדמה.ץ
 

חנהפ

Active member
אצלי

גם מרק, כ"כ אי אפשר לחשוב על משהו אחר, אז ירקות עם קניידלך (קוראים בפרשת השבוע על פסח מצריים, אז צריך תזכורת)
הכנתי צלי עוף בירקות שורש עם בצקניות
מוס שוקולד (רמז למכת חושך)
לצהרים תבשיל דגים ברוטב עגבניות ופטריות
ואושפלאו -סוג של
יש גם עוגת גבינה עם פטל שחור









 

superman1234

New member
באמת שכל הכבוד. אני מבין שאת שומרת כשרות

ואת מצליחה להוציא תחת ידך, מאכלים שממש מעוררי תיאבון רק מלהסתכל עליהם.
שאפו !!
 

superman1234

New member
היום אנחנו נצפין עד עמק חפר.

אנחנו נלך לאכול במסעדת "שיפודי אחמד סעיד".
11 אנשים ילדים וטף....נו טוב , כבר אין טף...
כתבתי על המסעדה הזו בזמנו בפורום "ביקורת מסעדות".
זוהי מסעדה מזרחית משודרגת, אבל לא מסעדת גורמה.
אוכל טעים, טרי ושירות מדהים.
 

Maldini Girl

New member
תהנו!

בדיוק היה שם דיון בשבוע שעבר על ההתפתחויות הקולינריות בעמק חפר. הולכים למקום חיובי.
חוגגים אירוע כלשהו שלכבודו המסעדה? או סתם לכיף?
 

superman1234

New member
אם הסיבה לאסוף את הילדים והנכדים ביחד זו חגיגה, אזי

גם זו חגיגה...

אנחנו גם מארחים את הילדים והנכדים אצלינו, גם מתארחים אצלם ומידי פעם עושים זאת במסעדה.
בכל מקרה תודה.
אם לא אשכח, אצלם ואעלה את התמונות לכאן.
 

superman1234

New member
באנו, אכלנו, היה נהדר, ניצחנו.....

כפי שאמרתי המסעדה נמצאת באיזור התעשיה של עמק חפר. ביום שישי בערב אין נפש חיה באיזור אבל המסעדה הזו תמיד מלאה.
זה המקום היחיד שאני אומר בפה מלא שהפלאפל שלו יותר טעים משלי...

הם ממלאים את השוחנות בסלטים מעולים וטריים כל הזמן, אנחנו פשוט ביקשנו להפסיק....
הבשרים עשויים בדיוק כפי שצריך. (הם שואלים לפני כן את מידת עשיית הבשר לכבד עוף ולקוביות פילה בקר) .
יש כ 10 מלצרים ואנשי שירות שזה המון לגודל המסעדה.

היינו 11 אנשים כולל ילדים בוגרים. הוזמנו סוגי שיפודים - 60 ש"ח לשני שיפודים. ושיפודי קוביות פילה בקר - 100 ש"ח לזוג שיפודים.
סה"כ 1100 ש"ח כולל 15% טיפ.





 

Maldini Girl

New member
תמונות מאתמול

כצפוי הייתה ארוחה טעימה אבל כן, משעממת קצת...
בתמונה הראשונה מרק בצל
בשנייה חזה עוף בסו ויד, פירה כתום ורוטב שמנת חרדל.
 
למעלה