מעדן - מח עצם

מעדן - מח עצם

שלום
ברשימת חומרי הגלם של המעדנים, בטח נמצא את ה
  • קוויאר (בלוגה) מגיע ל-10,000$ לק"ג ויותר
  • כבד הוואז (Foie gras) מעל 50$ לק"ג (בחו"ל)
  • מח העצם (באנגלית: Bone Marrow) כ-25 ש"ח לק"ג.
המח עצם הוא הזול והשכיח מבין ה-3.
את שלושתם נהוג לאכול עם לחם.

את מח העצם בד"כ נפגוש במרקים שבהן נדרש עצם, ומטבע הדברים יהיה בפנים גם מח העצם. החומר עצמו נוזלי בטמפ' אכילה - רתיחה, ומתקשה בקרור (4C+).
על מנת שלא יאבד בנוזל המרק, נהוג לקשור אותו, או פשוט להניח (במצב שוכב) בתחתית הסיר.

סופ"ש נעים ושבת שלום
 
למעלה