שיפור למתכון מרק בצל צרפתי של אהרוני

שיפור למתכון מרק בצל צרפתי של אהרוני

שלום
מרק בצל צרפתי של אהרוני, מבוסס על:
זיגוג בצל בחמאה, הוספת כוס יין לבן ו-2 כפות קמח, מים (או ציר) ותיבול (מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
במהלך השנים, הוספתי שימוש ב-2 סוגי בצלים: רגיל וסגול (1:1), במקום מים, אני מכין ציר ירקות מבצל, גזר, שורש סלרי, שורש פטרוזליה, עלה דפנה ופלפל אנגלי.
לטובת צבע, מוסיף גם חצי כוס יין אדום.
אגוז מוסקט: רק טרי מגורד בפומפיה. התבלין באבקה יקר וטעמו זר.
כמובן שקרוטנים מפרוסות בגט וגבינה צהובה מותכת מלמעלה משפרים גם.

האם יש למישהו רעיונות לשפר?
 

רוני1955

Active member
מרק בצל

אני מכין גם בצורה דומה, עם כמה שינויים. אני לא מוסיף קמח (אחת הבנות שלי נגמלה מגלוטן). במקום קמח אני מסמיך את זה בצורה אחרת. אני גם מכין ציר, ולאחר שמוכן אני טוחן את שורש הסלרי ומחזיר. זה מסמיך את המרק. לתוספת צבע, אני לוקח את קליפות הבצל הכהות, מבשל אותן לחוד, ומוסיף את מי הבישול. הבישול מכהה מאד את המים וזה מוסיף למרק צבע יפה.
 

yair_bar

New member
מנהל
אז למה בעצם אתה מבשל את הקליפה בנפרד?

אתה יכול להוסיף אותה שלמה לסיר ואז להוציא. יחסוף לך התעסקות ולכלוך של סיר נוסף. לא?
 
אתה רציני?

שלום
איך תפריד בסיר עם 6 בצלים חתוכים לחלקי רצועות והקליפות לאחר בישול?
קליפת בצל במרק בצל - לא מתאים בכלל. בטח אם זה כבר בפה!
כמו כן, מידת העשיה לבצל ולקליפות אני מניח שונות זו מזו.
לכלוך בקטנה.
התעסקות? מכינים סיר עם ציר, סיר עם מרק, עוד אחד? בקטנה...
 

רוני1955

Active member
6 בצלים?

איזה גודל הסיר?
אני מכין סיר של כ 8 ליטר, ממלא אותו כמעט עד למעלה בבצלים קלופים חתוכים לרצועות, ולוקח לי כמעט 3/4 שעה לטגן הכל. יוצא כמעט 2 ק"ג בצל.
 
מרק

שלום
ע"פ הגדרה, מרק קלאסי חייב שיהיה לפחות 2/3 נוזל ו-1/3 מוצקים.
לפעמים במרק עם ירקות (כמו מיניסטרונה או גולש), היחס עובר יותר לכיוון המוצק וזה מפסיק להיות מרק (בהגדרתו). במרק בצל זה נראה לי לא נעים לאכול מוצקי בצל ועוד בצל. אני שם 6 בצלים "גדולים" או יותר בינוניים.
מה גם, שלטובת הטעמים לנוזל ולבצל אותו הטעם.
אני משתמש בסיר הגדול של IKEA של 10L
https://www.ikea.co.il/catalogue/Cooking/Pots_and_cooking_accessories/00286413
אבל אי אפשר למלא אותו עד למעלה כמובן...
 

oritta17

New member
נראה איכותי הסיר למרק ,,

שאלה:
כמה זמן נמשך הבישול של מרק הבצל ,כולל זמן הכנת הציר?
 

רוני1955

Active member
הכנת מרק

אני יכול להגיד איך זה אצלי. את הציר אני מכין בכמות גדולה, מחלק למנות ושומר במקפיא. הכנת הציר לוקחת כ 30 דקות, ובישול עוד כ 45. טיגון הבצל בכמות שכתבתי זה עד שעה, ואחרי זה בישול של עוד כשעה עד שעה ורבע.
 
זמנים

שלום
ציר לוקח כחצי שעה עד 40 דקות. לא מקפיא. תמיד מכין טרי.
ריכוך הבצל תלוי בכמות הבצל. אסור למהר ואסור אש גבוהה!
אני מוסיף מלח. זה מוציא נוזלים מהבצל ונותן להם נוזל שלא ישרפו בתחתית. חייבים לערבב מדי פעם. לדעתי התהליך לוקח כחצי שעה פלוס.
היין והקמח זה עוד 5 דקות.
אחרי הוספת הנוזל (מים או ציר) והתיבול, צריך להביא לרתיחה ועל אש קטנה מינימום 20 דקות. רצוי יותר...
 

רוני1955

Active member
"הגדרה"?

מה אכפת לי. אני אמשיך להכין איך שאוהבים אצלי בבית. אני מאד אוהב לאכול מרק עם הרבה תוכן, וההגדרה שלו לא באמת תשנה לי כהוא זה.
 

yair_bar

New member
מנהל
כנראה לא הסברתי את עצמי כמו שצריך

בשביל צבע בסיר לא צריך את הקליפה מכל 6 הבצלים.
&nbsp
אפשר להכין את המרק בדרך הרגילה ובזמן הבישול הסופי להכניס קליפה שלמה לרבע שעה ואז להוציא. זה ייצבע את המרק
 

רוני1955

Active member
לא נראה לי. לעשות כך.

כנראה לי שיקח פחות זמן לשטוף סיר מאשר לחפש את כל הקליפות במרק שהוא לא צלול.
 

yair_bar

New member
מנהל
ראה את ההבהרה שכתבתי למיכאל

בשביל צבע לא צריך הרבה קליפות. מספיקה קליפה אחת של בצל. הקליפה צפה אז לא צריכה להיות בעיה להוציא אותה.
&nbsp
&nbsp
 

רוני1955

Active member
אחת לא תספיק.

אני שם הרבה קליפות. בכל מקרה, לשטוף סיר נוסף זו לא באמת בעיה.
 

oritta17

New member
למיכאל רעיון מעולה להכין ציר ירקות במקום תוספת-מים .

ציר ירקות מעשיר את הטעמים מאוד,
נראה שהולך להיות לך מרק מושלם.
 
יש לי בת שזה המרק החביב עליה

שלום
ובילדותה, היא תיחרה אותי מול מסעדות. היתה מסעדה צרפתית/שוויצרית בשם וואלה ברח' נורדאו והיה להם מרק בצל מעולה. הייתי צריך ליישר שם קו...
 
למעלה