לימונצ'לו, כמה שאלות

LM817

New member
תודה, לפחות מישהו התייחס לשאלה עצמה

מה הכוונה ב-1? הם הופכים לרכים ברגע שהם פגי תוקף? או שאולי לא הבנתי נכון.
2. לצערי אין לי מקום במקפיא (אני יודע שזה שיטה יפה להכין קוביות מיץ לימון). אז יש לי משהו כמו 4 חודשים אחרי שאני סוחט את המיץ? נשמע בסדר. האם הטעם והערך התזונתי נפגעים עם הזמן?
3. תודה רבה! כוס זה כ-250 מ"ל, נכון? כלומר יחס 1:1 זה המקסימום?
&nbsp
כבר השתכנעתי שאני לא אוסיף מיץ לימון. אין לי ניסיון ולא מסתכנים עם מתכונים "מתוחכמים" לפני שלומדים את הקלסיים.
 
אני לא מבין מה הבעיה

כתבתי שמספיק שהחלק הצהוב מספיק שיהיה בוודקה עשרה ימים .
הלימונים לא יתקלקלו ואפשר בשקט לסחוט אותם או תחסוט לאחר הורדת החלק הצהוב.
 

LM817

New member
לימונצ'לו, כמה שאלות

אני רוצה להכין ליקר על קליפת לימון (לימונצ'לו).
יש לי מספר שאלות:
1) האם ניתן לשמור לימונים ללא הקליפה הצהובה (כלומר החלק הלבן כן יהיה)?
2) מה בערך התקוף של מיץ לימון סחוט? נניח ואני חסוט את הלימונים ושם בבקבוק במקרר.
3) יש להכין סירופ סוכר בשביל זה. האם יש מגבלה לכמות הסוכר שאפשר להמיס במים? אני מכין על 700 מ"ל וודקה (כי כהל נקי יקר רצח) והשאלה היא כמה מים וכמה סוכר צריך להוסיף לכמות הזאת בשביל שזה יצא טוב? המתכון המקורי מדלל את התערבות ל30% אלכוהול.
 
שמע בחור

שלום לך.
המתכון:
10 לימונים גדולים ובשרניים.
700 עד 1 ק'ג סוכר
בקבוק וודקה .(כן מחיר הכוהל נקי יקר מות)
ההכנה
שוטפים היטב את הלימונים ומגרדים רק את השכבה הצהובה ללא הלבן .
את הצהוב שמים בתוך הבקבוק (רצוי להשתמש עם בקבוק גדול ) משך בזמן 10 ימים.
את הלימונים אפשר לסחוט ולשמור בקירור .
אפשר גם לשמור את הלימונים במקרר לתקופה זאת.
אחר 10 ימים לוקחים במקרה שלנו 750 מיל מים ומביאים לרתיחה ואז מוסיפים את מיצ הלימונים ומערבבים עד רתיחה ואז מוסיפים את הסוכר עד שימס ואחר קח לוקחים מסננת ושופכים את הוודקה לסיר בזהריות יתרה מניחים כמה דקות עד שהכל הנוזל ירד לסיר ואז מצננים וממלאים בקבוקים (הבקבוקים צריכים ליהות נקיים ויבשים ולאחר המליוי לאחסן במקרר (אפשר במקפיא בתנאי שהבקבוק ימלא שלוש רבע)
בהצלחה.
מאיר כרמיאל.
 

LM817

New member
כמעט כל המתכונים מסכימים שמיץ לימון זה רע

חיפוש של "add lemon juice to lemoncello" מבינים תגובות שליליות.
מישהו אף כתב שזה יצא לו נוזל לחיטוי.
 

LM817

New member
מה קשור מסוכן?

האם קראת את התוכן של הקישור?
&nbsp
הטענה היא שהוספת מיץ לימון ללימונצ'לו הופכת אותו למגעיל ובלתי ראוי לשתייה. לא שמיץ לימון הוא מסוכן או לא בריא.
 
לא נכון יש אנשים שלא אוהבים משקה זה או אחר

תעשה ותטעם זה אחרת ממה שקונים מוכן .
מה זה הוספת לימון ?
אם לא לימון אז מה להוסיף הרי בתרגום זה לימון אלכוהלי .
אין דבר כזה שטעמו מגעיל זה פשוט מים כוהל סוכר ולימון.
עם שומרים על הכללים כמו לימון רחוץ כלים נקיים ובקבוקים נקיים אז אין סיבה.
אני מכין מדי פעם ושותה עם חברים אף פעם לא שמעתי זה מגעיל .
זה ענין של טעם ויש משקאות שלא טעמים .
אמרתי לך תנסה ואז תראה .
מאיר
 
מה אתם מתווכחים על מישהו שכתב שטויות (קישור)

שלום
הוא מודה שהוא שם פי 2 מיץ לימון ממה שכתוב לו במתכון, (כמו שהוא עושה בכל דבר...).
מעניין אם הוא הכפיל גם את הסוכר וחומרי גלם אחרים בהתאם?
ועם כל זה, יצא לו לא מוצלח!
אפילו אם מכינים תה או קפה חזק ושוכחים לשים סוכר - זה בערך החוויה המתוארת.
והכותב? מי זה שנבסס עליו שלימונצלו לא יותא טוב בהכנה ביתית.
מישהי במשפחה הכינה לימונצלו בתקופה מסויימת בכמויות (קנקלים!) ויצא מדהים. נהנתי מכל טיפה, והיה טעים בהרבה מזה שקונים תוצרת הארץ.
 

lseugy

New member
שאלות של תם.

כתבתם שאלכוהול נקי (אני מניח שהתכוונתם לאלכוהול סביב 95-97%) הוא יקר. OK
1. כמה יקר?
2. מה ההבדל בטעם של הלימונצ'לו בין זה לבין וודקה?
3. מה כמות האלכוהול שצריכים אם משתמשים בנקי? (אם יש למישהו מתכון - עדיף).
4. האם לא כדאי, כאשר רוצים משהו איכותי - להשתמש באלכוהול נקי? כמה כבר שותים את זה.

בצד אציין שאחי פעם הכין לימונצ'לו. אין לי מושג לפי איזה מתכון או אילו מרכיבים ואין לי כוונה לשאול. לא היה לי טעים במיוחד. אפילו קצת מאכזב ולא עורר בי כוונה להכין כזה בעצמי. אולי כי הכין מוודקה (שאני לא מחבב במיוחד). אולי כי המרכיבים והכמויות לא נכונים. אולי סתם ענין של טעם, עכשיו אני כבר לא יודע.
תודה למשיבים.
 

LM817

New member
עקרונית

וודקה זה כוהל+מים.
ולימונצ'לו זה כוהל+מים+סוכר+חומרי טעם ריח וצבע מהקליפות.
כשעושים מכוהל יותר קל לשמור על היחסים הנכונים של הדברים כי מוהלים את הכוהל במי סוכר. אבל כאשר מכינים מוודקה אז מוהלים מים+כוהל במי סוכר. אז יוצא שמוהלים מים בעוד מים ויכול לצאת מהול מדי.
לגבי מחיר: זה פשוט לא בר השוואה. באותה כמות כסף אפשר לקנות משמעותית יותר וודקה מאשר כוהל נקי. וכבר עדיף לקנות ליקר מוכן ולא להתעסק עם הכנה (חוסכים מאות אחוזים).
לגבי למה לא אהבת: יכול להיות שההכנה הביתית היתה לא נכונה. ניסית אחד קנוי במקום?
&nbsp
 
למעלה