קונפי שום

lseugy

New member
קונפי שום

הרבה זמן לא כתבתי כאן (עניינים אישיים). הפעם הכנתי קונפי שום. ראשית - תודה למסייעים. הסתייעתי גם בעצותיכם (שביקשתי עוד לפני ההפסקה).

המצרכים (להתנסות ראשונה):

ראש שום גדול, מפורק לשיניים קלופות. עדיפות לשום הישראלי שיש לו טעם יותר מודגש. לדעתי - לא פחות מ-30 שיניים. מי שכבר התנסה יכול לקחת גם יותר.

2-3 (תלוי בכמות שיני השום) פלפלים חריפים, ארוכים ושלמים, שטופים וקטומי גבעול. מי שלא אוהב חריף - שיצנזר את הפלפל החריף או יכניס רק קצת. שיהיה טעם - אתם יודעים.

3-4 גרגירי פלפל אנגלי (שזה בכלל לא פלפל).

כפית "קוצי" טימין.

שמן זית בכמות שתכסה את כל המרכיבים. אני מניח ששמן "רגיל" יעשה את העבודה אבל אין לי מושג מה יהיה טעמה של התוצאה.



משתמשים בסיר עם תחתית עבה ודפנות עבות לפיזור טוב של החום.



מתחילים:

מחממים היטב את שמן הזית על המבער הקטן בלהבה גבוהה.

מכניסים את הטימין לשחרור טעם וריח (משהו משגע).

אחרי חצי דקה עד דקה מכניסים את הפלפל האנגלי, הפלפל החריף, הפלפל השחור והמלח.

עוד חצי דקה עד דקה ומכניסים את שיני השום.

כשהשמן מתחיל לבעבע, מנמיכים להבה למידה כזו שיהיה ביעבוע עדין.

ככה מניחים לשום להתבשל כשעה. כל הזמן מקפידים על ביעבוע עדין. במשך הבישול אם תראו שחסר שמן - תוסיפו. טועמים. אם השום נימוח - כמעט סיימתם.

מניחים לכל העסק להצטנן לטמפרטורת החדר.

מכניסים הכל לצנצנת זכוכית (עדיף לא פלסטיק). השמן צריך לכסות את המרכיבים - ולא יותר. אם נשאר יותר שמן - מכניסים לצנצנת נפרדת. מצויין לשמן טיגון לחביתות או להשבחת טעמים של תבשילים בהם משתמשים בשמן זית. השתמשתי בזה להכנת שקשוקה. יצא אדיר.

קונפי שום נשמר זמן רב (אצלי כבר יותר משלושה חודשים) גם מחוץ למקרר. לדעתי רצוי במקום אפל וקריר. הנקודות השחורות באחת התמונות זה הטימין.

שמן זית שהוכנס למקרר נוטה להתגבש. כשמוציאים - הוא חוזר להיות שמן זית רגיל אחרי זמן מה. את השום השארתי מחוץ למקרר. רק את הצנצנת עם השמן לשימוש נוסף - השארתי במקרר.

הקונפי-שום מצויין על טוסט, קרקרים ובתוך כל מה שתרצו.

תהנו.
ואתם מוזמנים:
לפוסט-
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7423585[/URL]

לבלוג-
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/userblog/abapolanya[/URL]





 

Maldini Girl

New member
זה נראה מושלם

אבא שלי עושה פעם בכמה זמן כלי ענק ואז זה משמש אותנו כבסיס כמעט לכל דבר. עוף, בשר, רטבים.
 
למעלה