מה מכינים לשבת?

Maldini Girl

New member
מה מכינים לשבת?

שבת בפתח. מה בסירים שלכם?

אצלי
מרק עגבניות צלויות עם ברוסקטה
חזה אווז על קרם אפונה עם גזרים מזוגגים בחמאה
לקינוח - תותים עם קרם פטיסיר, טוויל מתוק ואולי גם קרמל מלוח, אם הוא יצליח לי.
 

yair_bar

New member
מנהל
פרגיות בתיבול הודי

לא מזמן חזרתי מביקור קצר בלונדון. שם אכלתי במסעדה די פופולרית בשם דישום.
&nbsp
הייתה שם מנה מעניינת של שיפוד בתיבול הודי שבתיאור כתוב שהם לא משתמשים ביוגורט אלא בחומץ.
&nbsp
להפתעתי הם עשו שימוש בפרגית ולא בחזה עוף והתוצאה הייתה עסיסית וטעימה.
&nbsp
היום אני אנסה להכין משהו דומה. חתכתי כבר את הפרגית לשיפודים, הכנתי תערובת תיבול והשריתי את השיפודים.
&nbsp
בערב אצלה אותם ונקווה לטוב
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
נשמע מעניין

אני תוהה
אמרו לי פעם שיוגורט מרכך בשר
האם החומץ עושה אותו דבר או שהוא רק בגדר תיבול?
 

ady18

Well-known member
אצלי

שניצלים
קוקוס
מרק עוף
ערב שישי:
פשטידת אטריות דקות עם גבינות
המתוק יהיה :"גבינות"
 
ביולי סופ"ש

שלום
אתמול (חמישי) עבדתי כל הערב על מרק צ'ורבה רומני.
היום: סלמון ובמיה ברוטב עגבנית.
במיה:
מטגן קלות בצל גדול עם מלח
מוסיף בקבוק פסטה איטלקית
מתבל בפפריקה, אורגנו ופלפל שחור
מוסיף 2 שקיות במיה של סנפרוסט.
מבשל 30 דק' על אש קטנה
 

Maldini Girl

New member
שאלת קרמל

נראה לכם שיש סיבה לשמור אותו עד הערב במקרר? או שעל השיש זה מספיק?
אם זה משנה אני ירושלמית, בתוך הדירה קריר, להערכתי סביב 18 מעלות. כרגע הוא כבר כשעה וחצי בצינון על השיש, נראה לי שקיבל מרקם מוצלח.

 

superman1234

New member
היינו אצל הבן שלנו שהכין במו ידיו וידי אשתו :

אנטיפסטי כרובית, בטטה וקישוא.
סלט כרוב (אנחנו הבאנו).
לביבות ירק (אנחנו הבאנו).
אורז עם תפוחי אדמה.
סלט אבוקדו וסלט סלק.
לביבות עוף.
כבד עוף עם בצל.
קינוח - עוגת בראוניגס.

















 

Maldini Girl

New member
והנה תמונות מהארוחה שלי

יש לי כמה "תלונות"/ תזכורות לעצמי להבא.
1. לטעמי במרק היה מעט יותר מידי שום (הבחור לא הסכים איתי) ואולי גם קצת יותר מידי חומץ. חוץ מזה, אני חושבת שהוא גם יכול להיות אחלה בתור מרק קר.
לזכות המרק יאמר שהוא יצא ממש ממש טעים, משהו במרקם הגס דווקא (לא סיננתי אותו) עשה אותו כיפי במיוחד. להוסיף לו "קרוטון" גדול מבגט עם שמ"ז הפך אותו ללהיט ממש.
&nbsp
2. החזה אווז היה לטעמי עשוי מידי, הייתי מעדיפה אותו קצת פחות עשוי. למרות שהסו ויד שמר עליו בסה"כ.
&nbsp
3. בנוגע לקינוח בדיעבד הייתי עושה צלחות שונה לגמרי. הקרמל יצא מעט סמיך מידי, ייתכן שהיה צריך לקבל יותר חימום.
&nbsp
אבל סה"כ יצאה ארוחה מעולה. כמובן שמי שירצה מתכונים אשמח לתת.





 

superman1234

New member
נראה מעולה. וכנראה שגם יצא מעולה.

אנחנו בד"כ פחות משקיעים בצורת ההגשה, מה גם כאשר אנחנו מתארחים או מארחים מדובר בכמות גדולה יחסית של אנשים כולל ילדים ונוער. האוכל אצלינו מוגש למרכז השולחן וכל אחד לוקח לפי רצונו וטעמו האישי.

נ.ב לגבי חזה האווז, כמה זמן, איזו טמפרטורה, ואיזו כמות (משקל) עשית בסו ויד ?
 

Maldini Girl

New member
כשאני עושה ארוחות גדולות

נניח של 5 ומעלה, אני בדר"כ עושה כמוך. שמים במרכז השולחן וכל אחד לוקח לו. אבל כשזה אני ובן זוגי למה לא להשקיע עד הסוף? :)
&nbsp
לגבי החזה אווז
המשקל שלו היה בערך 400 גרם ליחידה (טיפה יותר). עשיתי ב58 מעלות למשך קצת יותר משעה וחצי.
 

sofia4

New member
ההשקעה בצורת ההגשה הופכת את המראה לממש מקצועי-שאפו


 

ybo4

New member
אצלי - ארוחה וגם אפיה נוספת

לארוחה המשפחתית:
*גולש בשר וירקות
*עוף שלם (שהכנו במחבת החדשה - זו שהופכים תוך כדי צליה)
* צמחוני - קונכיות בצק עלים (קנויות) ממולאות בתבשיל עדשים וירקות
[* שניצלונים קנויים]
*קוביות תפוחי אדמה בתנור
* אורז לבן
* אפונה
* פרחי כרובית בתנור
* סלט כרוב אדום וצנוברים (ברוטב חרדל דבש)
* סלט עגבניות שרי צבעוניות
לקינוח היה תות כמובן וכן קרואסונים שוקולד מבצק שמרים עלים (הרבה קיפולים, הרבה זמן אבל יוצא נהדר)
חוץ ממה שהוכן לארוחה אפיתי גם לחמניות קימל. נתקפתי געגועים ללחם הקימל האהוב של ילדותי. יצאו לחמניות טעימות מאוד, אבל טעם הקימל כמעט ואינו מורגש (חששתי שלא כולם יאהבו ולכן הכנסתי מעט קימל יחסית לבצק).
התכוונתי להכין גם "גולגולים" (כדוריות בצק ממולאות בזיתים ומגוגלות בזעתר ושומשום). אבל לא הספקתי לאפות אותם לפני.
 

yair_bar

New member
מנהל
הבשר נראה מצויין

איזה נתח זה?
&nbsp
חתכת אותו מיד אחרי הצליה? הגיר קצת נוזלים על הקרש
 

חנהפ

Active member
הנתח הוא שפיץ שייטל

לא חתכתי מיד לאחר הצליה, כ- 30 דקות אחרי שיצא מהמחבת. הנוזלים הם המרינדה.. הנתח הושרה במרינדה שהוספתי למחבת אחרי שהפכתי את הנתח כדי שיהיה לי קצת רוטב.
 
למעלה