מתכון ועצות לפיתה עיראקית בסיר פלא/תנור

תודה טל,ולכולכם. מצאתי 2 מתכונים ואכין לשבת.איזה כייף


 
מתכון ועצות לפיתה עיראקית בסיר פלא/תנור

ערב טוב אלופים,
עוקבת אחריכם בשבוע האחרון בהמון תשומת לב והנאה
אני מעוניינת להפתיע את בעלי בשישי הקרוב ורוצה להכין לו פיתה עיראקית

יש לנו את סיר הפלא של פעם. זה סיר שיש בו גוף חימום חזק מאד מתחת למכסה-והחום שם כל כך חזק,שלמשל כנפיים עוף,אני מכינה שם ב 8 דקות גג.

אני מעוניינת בבקשה לשאול מה המתכון המומלץ שלכם לפיתה עיראקית,והאם כדאי להכין בסיר פלא שלי,או אולי בטוסטר אובן ? (התנור התקלקל לנו ואנחנו נחסוך כסף לחדש בקרוב)

לכולכם
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
חפשי בפורום מתכון לפיתה עירקית של פוקסי

בכל מקרה ההבדל בין פיתה עירקית לכל פיתה אחרת הוא בעיקר בגודל ובצורה.

פיתות "אוהבות" חום גבוה לכן השימוש בסיר אפיה חשמלי יהיה פתרון מצויין (אגב סיר פלא זה משהוא אחר).

לדעתי כל מתכון לחם בסיסי ייתן לך את התוצאה הרצויה אבל כאמור ממליץ ליתר בטחון ללכת על המתכון של פוקסי.

ב ה צ ל ח ה
 

yair_bar

New member
מנהל
לפיתה עיראקית גם אין כיס לזכרוני. נכון?

מה בעצם ההבדל בין פיתה רגילה עם חור לפיתה עיראקית? ממה נוצר הכיס? מקור החום?
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כן, אתה צודק

הכיס נוצר מהאדים שנוצרים בפיתה כתוצאה מטמפרטורה גבוהה וחימום מהיר ואשר גורמים להתנפחותה.

הפיתה העיראקית היא הרבה יותר דקה ולכן האפקט הזה לא נוצר בה. סיבה נוספת היא שהפיתה העירקית (זה בעצם השם בו אנו מכנים את הפיתה הקלאסית) נאפת בד"כ מצד אחד בלבד ואח"כ הופכים אותה ואילו הפיתה הישראלית מקבלת את החום משני הצדדים בו זמנית מה שמגביר את יצירת האדים המהירה ותורם ליצירת הכיס.
 
בעצם גם בפיתה "עירקית"

נוצרים כיסים, אבל בגלל שהיא כלכך דקה וגדולה זה לא כיס אחיד אלה כיסונים מקומים
 
תודה רבה לך להסברים,לא מצאתי

לצערי לא ממש מצאתי את המתכון
אם תוכל לצרף,כשיזדמן לך,אודה לך מאד,לך טן למישהו אחר
מקווה להפתיע את בעלי מחר

שבת שלום
 
למעלה