מחר (9/1) בערוץ 10 אחרי החדשות כתבה על הפלפל בארץ

מחר (9/1) בערוץ 10 אחרי החדשות כתבה על הפלפל בארץ

חלקם לא ראויים למאכל אדם...
 
תודה....הכוונה לפלפ שחור/לבן (התבלין) או הירק (גמבה..)?.

 
למי שלא ראה את התכנית...

שלום
מבין דוכני הפלאפל שנבדקו (היותר מוכרים, אך בעיקר במרכז!) רק 3 נמצאו ברמות חידקים ומלח מתחת למותר. הייתר חרגו! ואחד אף הכיל חידקי ליסטריה האסורים ע"י משרד הבריאות ועלולים לעשות נזק רב).
אם מישהו חשב שפלאפל בריא, אז לא כל כך. הרבה פחמימות, מלח, וחידקים.
ברובם יש גם קמח או לחם להדביק את העיסה. כמות המלח ב-100 גרם
(3 כדורים) עולה על המומלץ בצריכה יומית למבוגר!
במנה יש 5 כדורים לפחות. ומה אם נותנים את זה לילד...
בחלקם השמן מאוד בעייתי. עיקר החולי בטריות הירק בסלטים, אופן האחסון בקירור (אנחנו לא רואים אם המקרר נקי) והעובדה שהרבה סלטים חופשי וכולם נוגעים בזה.
לא נגעו בסוגיה של דוכן קרוב לכביש סוען. מקור הפלאפל ממצריים אבל הישראלים עשו על זה טויסט. הכרוב החמוץ מגיע ממזרח אירופה. טעם של שמרים מעיד על טחינה שתססה (לא טריה).
בתיאבון
 

yair_bar

New member
מנהל
אני לא בטוח שהרבה אנשים חושבים שפלאפל זה בריא בהגדרה

אבל אין ספק שהתחקירים האלה תמיד מכניסים חשש.
&nbsp
לא יצא לי לצפות בזה הספציפי - היה חריג מהרגיל?
&nbsp
איפה אתה אוהב לאכול פלאפל בארץ?
 

superman1234

New member
לדעתי בהחלט בריא - כאשר מכינים אותו לבד בבית.

"הבעיה" היחידה - הטיגון.
אני משתמש פעם אחת בלבד בשמן קנולה. אחרי הטיגון , זורק את השמן. אולי זה לא כל כך "ירוק" - (שמירה על איכות הסביבה.) אבל זה מה שאני עושה.
שולט בכמות המלח ובאיכות המרכיבים.
אני מוסיף כף גדושה של קמח (כ 35 גרם) לעיסה במשקל (משוער) 800 גרם.
5 גרם מלח שהם כ 650 מיליגרם ל 100 גרם עיסה.
 

superman1234

New member
וכך נראית התוצאה הסופית :

ולהלן המתכון :

רכיבים :
500 גרם (אחרי השרייה של 24 שעות) של גרגירי חומוס + פול ירוק ללא הקליפה.
1 - בצל בינוני.
3-4 גבעולים של בצל ירוק.(לא חובה)
5 -שיני שום.
חופן גדוש של עלי פטרוזיליה.
חופן גדוש של עלי כוסברה.
1 - פלפל ירוק חריף.
1 - כף גדושה - כמון טחון.
1 - כף שטוחה - מלח.
2 כפיות שטוחות - כוסברה טחונה.(לא חובה)
1 - כף גדושה קמח לבן.
1- כף שטוחה שמרים יבשים.
(כף שטוחה כ 15 גרם. כף גדושה כ 25 גרם. כפית שטוחה 5 גרם).

אופן ההכנה:
טוחן בפולסים טחינה מאוד גסה (2 עד 3 פולסים קצרים)את הירק במעבד מזון .
מוסיף את התבלינים, הבצל , והשום, וטוחן כ 2 פולסים קצרים.
מוסיף את החומוס והפול ומשלים את הטחינה.
נותן לעיסה לנוח לפחות 30 דקות.
מכאן ניתן להכין כדורי פלאפל לטיגון או לחלק למנות ולהקפיא או "גם וגם"...
אני מכין את כדורי הפלאפל ביד במשקל של כ 30 גרם ליחידה.
מכניסים את הכדורים לשמן חם מאוד. אחרי מספר דקות מקטינים את הלהבה. לקראת סיום הטיגון מעלים שוב את הלהבה לזמן קצר עד לסיום הטיגון.





 
אתה מתפיח פעמים?

כלומר עד להכפלת נפח? מוציא אוויר והתפחה שניה? או משתמש במשפר אפיה?
 

רוני1955

Active member
המסקנה המתבקשת

להכין פלאפל לבד בבית. מעט מלח, בלי קמח או לחם, טעים טעים.
 

Maldini Girl

New member
בול. אני בכלל לא אוהבת פלאפל חוץ מזה שבן זוגי מכין

הוא שם בפנים מלאאאא ירק וגם טוחן פנימה פלפל ירוק חריף. כמובן שאין שום קמח, פירורי לחם וכאלה. הייתה מופתעת כשהם אמרו את זה ועוד טענו שזה "הכרחי כדי שהכדור לא יתפרק".
מאז שבן זוגי התחיל להכין פלאפל ואני רואה את הפלאפל בפלאפליות, הוא פשוט לא מושך. תמיד יש לו צבע אפרפר/חום וחיוור, לעומת הירוק המשגע שאנחנו מכינים אצלינו בבית.
 

רוני1955

Active member
המשך

אני משתמש בהרבה פטרוזיליה וכוסברה (ואני בכלל שונא כוסברה...), הכדור מאד ירוק בפנים. אבל פלפל ירוק חריף אני לא יכול לשים. אשתי והנכדות לא יאכלו מזה.
 

Maldini Girl

New member
כנ"ל על הכוסברה. ומבחינה על הפלפל. זו בערך הצורה היחידה שבה

פלפל ירוק טרי טעים לי.
 

superman1234

New member
היי רוני. כאשר הפלפל הירוק מיטגן הוא מאבד מהחריפות שלו.

חשוב להוציא את הגרעינים הלבנים של הפלפל (חלפינו).
הנכדים/ות שלי אוכלים זאת בלי כל בעיה מפני שאין בפלאפל חריפות בכלל.
לגבי הקמח/לחם/פירורי לחם - נישאר חלוקים, אין דבר...
 

yair_bar

New member
מנהל
הוא שם גם בצל ירוק בעיסה?

ראיתי בכמה מתכונים של בשלנים ערבים שהם שמים וזה נראה לי מעניין.
&nbsp
&nbsp
 
למעלה