מרק גולש הונגרי

מרק גולש הונגרי

שלום
ציר עוף:
הכנתי ציר מ-2 תבניות כנפיים, עם ירקות שורש: 1 שורש פטרוזליה, 1 שורש סלרי, 2 גזרים, 2 בצלים, פלפל אנגלי ועלי דפנה. שעה ברתיחה.
המרק:
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
2 פלפלים אדומים ו-2 פלפלים ירוקים, חתוכים לריבועים
3 גזרים חתוכים לחצאי אמנסה
1 רסק עגבניות קטן
1 עגבניות מרוסקות של מוטי
מלח ופפריקה מתוקה בנדיבות.
בשר:
1 ק"ג של בשר בקר חתוך לקוביות
100 גר' ביקון
חבילת נקנקיות בקר של יחיעם
אותם טיגנתי, קודם הביקון, אח"כ את הנקנקיות (בשומן) ואח"כ את הבשר, עד להשחמה קלה. את הבשר הוספתי למרק
והשלמתי בציר עוף, למילוי הסיר.
4 תפ"א גדולים חתוכים לקוביות,
צרור פטרוזליה וצרור שמיר קצוץ דק.
3 שעות על האש...עד שהבשר בקר נהיה רך (מתפרק עם כף).
יצא נפלא...
למחר לקראת הסערה
 
חבל שאי אפשר להעביר טעמים וריחות במרשתת...

שלום
ואם היה אפשר, היו פה מלא מחיקות

הגולש יצא מעולה.
להבדיל מהגולש בהונגריה, שמשתמשים בו בשומן חיה (Lard) במקום שמן, וזה עושה לי צרבות נוראיות. גם Tums לא עוזר!
בשלי אין צרבת.
 
למעלה