שאלה בנושא אופן הבישול ,,,

oritta17

New member
שאלה בנושא אופן הבישול ,,,

בעיקרון,האם את אותו התבשיל שאתם מכינים כבר כמה פעמים,
האם תכינו אותו בכול פעם,שיהיה זהה בדיוק לקודמו,מבחינת הטעם?
או שאתם משנים את התיבול והטעמים מדי פעם ?
כמו למשל פשטידה שהכנתם היום ,בפעם הבאה תגוונו בתוספת מצרכים שונים ובתיבול קצת אחר ?
 

רוני1955

Active member
תלוי

יש דברים שאני משחק איתם ולא מנסה להעתיק את הפעם הקודמת. לעומת זה, יש מאכלים שהגעתי איתם (לדעתי ולדעת המשפחה) למצב מושלם, ואני מאד מקפיד על המתכון.
 
תלוי...

שלום
בעיקרון, לנסות דברים חדשים הם דבר מבורך. ברם זה יכול להצליח או לא!
מאכלים קלאסיים, לא נהוג לשנות ומצופה מהם הדירות.
פיצה, היא בסיס ל-Toppings שונים. אז אפשר להתנסות בכל מיני. גם םשטדה, היא בסיס של מוצרים בתבנית, והתמהיל יכול להשתנות ללא בעיה.
גולש, לדעתי זה גולש, ולא הייתי משנה בו דבר. כנ"ל שורת מתכונים לתבשילים קלאסיים ארוכה ומבורכת.
 

oritta17

New member
למשל פשטידה יכולה להיות פרווה,אבל,,

בתוספת של גבינות ,כבר תהיה לך פשטידה חלבית,ואז טעם אחר לגמריי מפשטידה פרווה.
פשטידת בצל עם שמן וקמח יוצאת טעימה,אבל בתוספת בטטה ויוגורט, תקבל טעם אחר.
&nbsp
יש לי אורחת שאומרת שהיא לא מצליחה ליצור שינוי במתכונים,ואני תמיד מעודדת אותה לגוון את המתכונים,כמו מרקים והסלטים לתבל בעשבי תיבול וירקות שונים מידי -פעם.
&nbsp
אני אישית לא אצמד למתכון אחד ב-100 אחוז,תמיד אעדיף קצת שינוי ,כי זה די משעמם עשרות פעמים להכין את אותם הטעמים בדיוק.
אפילו תבשילים כמו פסטות תמיד מנסה לגוון בסוגי -רוטב שונים,בכול פעם שמכינה.
וגם עוף וקציצות רצוי לגוון באופן שונה מהפעם הקודמת,(פעם ממולא,פעם מבושל
ופעם בתנור וכו',)
&nbsp
למזלי יש המון מתכונים לקציצות מבושלות או אפויות או ברוטב,ובתיבול שונה,
כך גם לגבי אורז ,תפו"א,וירקות מכול הצבעים,וזה מאפשר לשחק במגוון רב של טעמים.
&nbsp
בנוסף,אני תמיד בעד מזון ככול האפשר שיהיה בריא,וממירה לא פעם מצרך במתכון קיים,
למשהו חלופי עם פחות נתרן פחות חומרי -שימור,פחות סוכרים וכימיקאלים.
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
כל פעם קצת שונה

אני כמעט לא עובדת עם מתכונים מדויקים.לוקחת ממתכונים השראה אבל לרוב לא אחד לאחד. התוצאה היא שכל פעם זה יהיה קצת שונה
 
למעלה