למשל פשטידה יכולה להיות פרווה,אבל,,
בתוספת של גבינות ,כבר תהיה לך פשטידה חלבית,ואז טעם אחר לגמריי מפשטידה פרווה.
פשטידת בצל עם שמן וקמח יוצאת טעימה,אבל בתוספת בטטה ויוגורט, תקבל טעם אחר.
 
יש לי אורחת שאומרת שהיא לא מצליחה ליצור שינוי במתכונים,ואני תמיד מעודדת אותה לגוון את המתכונים,כמו מרקים והסלטים לתבל בעשבי תיבול וירקות שונים מידי -פעם.
 
אני אישית לא אצמד למתכון אחד ב-100 אחוז,תמיד אעדיף קצת שינוי ,כי זה די משעמם עשרות פעמים להכין את אותם הטעמים בדיוק.
אפילו תבשילים כמו פסטות תמיד מנסה לגוון בסוגי -רוטב שונים,בכול פעם שמכינה.
וגם עוף וקציצות רצוי לגוון באופן שונה מהפעם הקודמת,(פעם ממולא,פעם מבושל
ופעם בתנור וכו',)
 
למזלי יש המון מתכונים לקציצות מבושלות או אפויות או ברוטב,ובתיבול שונה,
כך גם לגבי אורז ,תפו"א,וירקות מכול הצבעים,וזה מאפשר לשחק במגוון רב של טעמים.
 
בנוסף,אני תמיד בעד מזון ככול האפשר שיהיה בריא,וממירה לא פעם מצרך במתכון קיים,
למשהו חלופי עם פחות נתרן פחות חומרי -שימור,פחות סוכרים וכימיקאלים.