שאלה בקשר לבישול עוף

פיקוס123

New member
שאלה בקשר לבישול עוף

אני עובדת במשרה במלאה, ולפעמים גם בימי שישי, ויש לי שני ילדים קטנים בבית (בעלי לא מבשל) ואני רוצה לחסוך זמן ולבשל את העוף כבר ביום חמישי כלומר ביום חמישי להכניס את העוף לתנור ולשים אותו על טימר ושאני חוזרת מן העבודה להוציא אותו ולהכניס אותו למקרר. זה בסדר שהעוף נמצא כמה שעות בתנור ולא מתקלקל?? כי לפעמים אני מכינה סלט פלפלים ואני כן משאירה אותו ללילה בתנור.

תודה לעונים
 

Maldini Girl

New member
אני חושבת שלכמה שעות לא אמורה להיות בעיה.

ואני חושבת שגם אם בעלך לא מבשל אולי אפשר לבקש שכשהטיימר מצלצל יוציא את העוף מהתנור ובהמשך יכניס למקרר.
עוד אופציה: תכיני את העוף בתבנית עם התיבול בחמישי ותשמרי עטוף במקרר. בשישי אחרי העבודה תכניסי לתנור.
&nbsp
 
עונה לפי מיטב הבנתי

כדי לך מאוד לשקול להחליף בעל.... לאחד שכן עוזר ומבשל

וברצינות: זו שאלה מאוד מורכבת כי אני לא יודע מה העוף שלך עשה בחייו ובמיוחד לאחר מותו, האם שכב שנים על מדפי מקפיא בסופר? האם הופשר יותר מפעם אחת בחייו? וכמה זמן לן לו במקרר ביתך? או מחוצה לו.
בעיה נוספת של אפיה / בישול אמצעות טיימר היא:
לאחר שהתנור כבה, התנור הוא לא מתקרר לבד, והעוף ממשיך להתבשל לו לאיטו ועוף עם נטיות אובדניות יכול להשרף לו.
וכמובן חשוב מה הטמפרטורה הממוצעת בביתך וכמה זמן נניטש העוף בתנור.
ואחרי הכל אם הגעת עד לכאן (ואת לא עסוקה בחיפוש בעל חדש) אז התשובה שכן, וזה אפשרי

ו.... עוף אפשר גם לבשל יום או יותר לפני ורק לחמם לפני הארוחה

בהצלחה
 
לא מומלץ

שלום
עוף הוא בשר בעייתי, בשל הסלמונלה ולא רק. מה את חוסכת בטימר ובתנור?
שעה וחצי או שעתים?
A) כנסי הביתה והפעילי את התנור. תוך 15 דקות הוא בחום הרצוי.
הכניסי את העוף
B) הוציאי אותו כאשר הוא מוכן.
במקרה הכי גרוע, המרחק בין A ל-B זה שעתיים.
 

פיקוס123

New member
תודה

גם אני לא התלהבתי יותר מדי להשאיר את העוף בתנור יותר מדי זמן..... ובעלי היקר לא יודע להכין חביתה וסלט.... אני התאישתי ממנו..... מעדיף לאכול בחד פעמי ולא בכלים רגלים כדי לחסוך לשתוף כלים נראה לי שאתם הייתם זורקים אותו מכאן........
 

רוני1955

Active member
לא זורקים מכאן.

אם הוא יבוא לכאן, נשכנע אותו להתחיל לנסות לבשל. מתחילים עם דברים פשוטים, וממשיכים.
 
למעלה