מה מכינים לשבת?

ady18

Well-known member
מה מכינים לשבת?

כרוב ממולא
שווארמה ביתית
אורז צהוב
סלט ירוק
וסלט ביצים
ערב שישי
פשטידת פטריות
עוגת שקדים....
 
מציע להכין אורז פרסי

זה אורז עם תפוחי אדמה ובצלים מטוגנים בתחתית הסיר. אמי הייתה מכינה לנו את זה. כשגרנו אצל ההורים. היום אכלתי שרימפס וקלאמרי שחבר הכין.
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
לנו היה השבת

מרק בסגנון טוסקני. אמא שלי חזרה מאיטליה והחליטה להכין. בעצם מדובר במרק על בסיס עוף וירקות עם שעועית לבנה. הירקות חתוכים קטן, ולמרק הוסיפה פרוסות לחם. יצא מרק ואו.
&nbsp
אני הכנתי עוף ממולא באורז עם פטריות, חמוציות ובצל מטוגן שיצא מצוין.
חוץ מזה הכנתי גם עוגת שוקולד ללא קמח לקינוח. מתכון מנצח של רוני ונציה.
 

superman1234

New member
לנו הייתה שבת עם הילדים והנכדים.

היה מרק עוף עשיר בירקות שורש.
היו סלט כרוב וסלט ירקות.
לביבות ירק מדהימות מבצל, ברוקולי, כרובית, קישואים, בצל ירוק ופטרוזיליה. לחיבור הכל ביחד -ביצה, פירורי לחם וקמח תופח.
היו שניצלים לילדים.
היה בשר כתף טרי שהוכן עם קברנה סוביניון. יצא נימוח כחמאה.
והיה כמובן חמין, עם קישקה (קנוי ולא כל כך מוצלח), ג'חנון, בשר אוסובוקו עגל טרי ובשר עוף.
לקינוח עוגת מוס ועוגת שוקולד.











 

Maldini Girl

New member
יואו

המרק נראה הורס
וגם הלביבות וגם החמין (השניצלים נראים אחלה לשניצלים ואני לא אוהבת תבשילי בקר אבל נשמע מצוין)
אפשר מתכון ללביבות?
 

superman1234

New member
חן חן. מאחר והכל זה בסופו של דבר מעשה ידי אשתי

להתפאר אני אבקש ממנה את הכמויות המדויקות. ד"א , הלביבות הן מעדן שכולם אכלו ממנו, כולל הנכדים ונעלם מייד מהשולחן.
אני מזהיר מראש שאשתי פולניה ...וכולי תקווה שלא יחסר דבר במתכון....
.
או קיי, אחרי בדיקה, מתברר שאשתי לא עובדת עם כמויות מדודות אלא לפי העין....
לדבריה בערך :
מבשלים במי מלח חצי כרובית גדולה ו ראש גדול של ברוקולי .לא לבשל יותר מדי.
אחרי הבישול מסננים, מועכים או קוצצים לחתיכות בינוניות לא קטנות מידי.
מגרדים שני קישואים מאורכים עם פומפפיה גסה וסוחטים אותם.
קוצצים את הבצל הגדול עם 3 שיני שום , ניתן להשתמש במעבד מזון עם הלהב.
חותכים 3 ענפי בצל ירוק כולו וקוצצים חופן פטרוזיליה. שמים את כל המרכיבים בקערה גדולה, מוסיפים 3 ביצים, שליש כוס פירורי לחם וכ 120 גרם קמח תופח. מערבבים בידיים לקבלת עיסה יציבה וסמיכה. מתבלים במלח ופלפל שחור. ניתן להוסיף גם כורכום.
מכניסים למקרר לפחות לשעה למנוחה.
מטגנים בגודל רצוי עם שמן קנולה בכמות קטנה. אין צורך להציף את הלביבה בשמן.
מוציאים לנייר סופג ואוכלים מהר פן לא ישאר.....
 
למעלה