קמח שיפון

avico2591

New member
קמח שיפון

האם קמח שיפון מטבעו תופח פחות מקמח כוסמין מלא, אשר - אני משער פחות מכיל גלוטן ממנו ולכן תופח פחות.
-
אני אופה בדרך כלל 1/3 שיפון ו2/3 קמח מלא, יוצא סבבה.


איפה כתוב- מה אחוז גלוטן - בקמח כוסמין לעומת שיפון?
 

חנהפ

Active member
"קמח לבן מכיל 15-18% גלוטן, בהתאם לזן החיטה ולמקום שבו גדלה"

בקמח כוסמין ושיפון, קיים גלוטן בכמויות קטנות יותר ובעל הרכב חומצות אמינו שונה
 

TCHM

New member
חנה, אין קמח לבן עם 15-18% גלוטן...

ראי מה כתוב על שקיות הקמח בסעיף "חלבונים",
זאת אמורה להיות ברובה כמות הגלוטן, (בערך
כי יש גם מעט חלבונים אחרים).
ראי למשל כאן. או אצל יצרנים אחרים.
בקמח שיפון כמות הגלוטן בסביבות 8%
ובכוסמין עוד פחות למרות שהוא עשיר
בחלבונים אחרים טובים אבל אינם גלוטן.

שבוע טוב
 

michal@gal

Active member
מנהל
לא הגלוטן משפיע על התפיחה

הגלוטן עושה את הלחם פחות מתפורר (אם לשים מספיק).
&nbsp
&nbsp
 

avico2591

New member
אם ככה איזה לחם אמור להיות כבד יותר

שיפון או כוסמין?
לדעתי, שיפון, אז אם כוסמין הלחם יצא יותר אוורירי גם ב-100% כוסמין.
 
למעלה