סקר

סקר


שלום
כמה זמן אתם מבלים במטבח להכנת הארוחה (בישול לסופ"ש או לכל השבוע)?
אצלי בד"כ זה מתחיל בבוקר בשמונה ואני מסיים לפני 12:00. כלומר בין שעתיים לארבע שעות בממוצע.
חלק מהמנות יותר מורכבות ודורשות יותר התעסקות (כמו כרוב ממולא או מוסקה),
וחלק פשוטים ואף לא זקוקים להשגחה בכלל.
 

חנהפ

Active member
אצלי שבת קצת יותר מורכבת -3 ארוחות

עוגות וקינוחים
ולכן כ- 4 שעות בחמישי ועוד כשעתיים או יותר בשישי, הבונוס? נשאר גם להתחלת השבוע
 

Maldini Girl

New member
משתנה מאד

בשישי לרוב מבלה לפחות 3-4 שעות במטבח ולפעמים גם לכיוון ה6-7.
במהלך השבוע בין חצי שעה לשעתיים ביום.
 

raya

Well-known member
זמן "בילוי" במטבח....
ממש לא קבוע.
אם נוסעים בשבת לתל אביב אל הבת - מבשלת בשישי אחה"צ ערב 2-3 שעות, תלוי מה אני מכינה.
בסופ"ש כאשר אנחנו לבד- מבשלת לרוב לפני הארוחה, ותמיד נשאר גם למשך השבוע.
כאשר אני נמצאת בעבודה - אוכלת שם, אישי - לרוב מתעצל לחמם לעצמו אוכל....
 

sofia4

New member
כמובן שמשתנה בהתאם לתפריט ולמספר המגיעים לארוחת ליל שישי

בממוצע כ 4-5 שעות ולפעמים מתחילה כבר בחמישי בערב כשעה
 

ybo4

New member
שעות

תלוי מה מכינים.
בזמן האחרון הארוחות המשפחתיות עברו לשבת בצהרים, אז אני מחלקת את ההכנה על פני יומיים ויותר
אתמול הכנתי נקניק שוקולד (אחרי שהבנות שלי נהנו ממנו ברומא), שיוגש לקינוח עם גלידת וניל. בינתיים שניהם מחכים בפריזר
מחר אבשל את הבשר, אצלה את העוף בתנור, אכין את האורז ואת האפונה, את הכרובית, את המילוי לצמחוני וגם את הרוטב לפסטה.
בהזדמנות זו גם כמה עוגות כדי למלא את המצבורים בפריזר שהתרוקן.
בשבת אכין את תפוחי האדמה בתנור, את הסלט, אמלא את הצמחוני ואכין את הפסטה ברגע האחרון.
בסך הכל יותר מארבע שעות.
 

TCHM

New member
אצלי...

10 שעות זה רק המרק

אבל ברצינות - שעתיים גג כולל אפית חלות אישיות ואיזה עוגה
בחושה אם יש עוגה מיוחדת או קינוח מיוחד אז עוד שעה.
וזה לא משנה מה מספר הסועדים כי לבשל ל-2 או ל- 10 זה אותו
בישול וזה גם לא משנה אם זה כולל ממולאים.
 

ornme1

New member
אצלי יש הבדל ניכר בין שניים לעשרה... כי הכנת ירקות, למשל,

ניקויים וחיתוכם אורך זמן ביחס ישיר לכמות, כנ"ל מילויים אם מדובר בממולאים.
ואם מדובר בקציצות, או שניצלים, הכמות מאוד משנה את משך שהותי במטבח...
גם מנות אחרונות אישיות, כשכל מנה בכלי נפרד לוקח יותר זמן להכין כאשר מספר הסועדים גדול.
לא יודעת איך אתה מצליח...
 
לא כולם סופרמן


שלום
אני זוכר שעבדתי במטבח של מלון דן כרמל והינו צריכים לחתוך ירק לארוחת הבוקר (למחרת ל-350 איש). עבדו על זה 3 אנשים יום עבודה שלם!
גם את המוסקה, הכינו שם בקוקטים (כובעוני אולימניום אישיים) וזה לקח ים זמן.
לעומת זאת תפ"א קטנים, זרקו לתבניות, כיסו עם שמן וקצת כורכום ותבלינים, ולתנור.
עדיין להתעסק עם תבנית אחת למנה למשמרת, מול 4 תבניות, זה לא אותו הדבר.

 

TCHM

New member
מיכאל זאת לא תחרות!!!

הנסיון שלך או של הגברת שהגיבה אינו זהה לנסיון
ודרך התיכנון וההכנת האוכל שלי.
היום הכנתי ל 6 סועדים:
מרק קטניות וירקות
נתחי קוד בבלילה ורוטב תפוז שמיר
ביף בורגניון
כרובית ממולאת ברוטב עגבניות
כרעיים עוף בשומר וכרוב ניצנים
אורז עם כרובית וברוקולי
סלט תרד, אפונת שלג, שעועית ירוקה חסה ואגוזים

2 עוגות שמרים גוגלהוף במלית קרם וניל ובמלית שוקולד
חלות אישיות
פנקוטה תפוזים

הכל בשעתיים וחצי + -, איך אפשר? אחרי כמעט 50 שנות נסיון
ו-3 מסעדות הכל אפשר...ואני לא סופרמן.

ל"בלות" במטבח זה כיף, מי שלא אוהב את העבודה גם לא
יעבוד נכון וביעילות. זה לא משנה באיזה סכינים משתמשים
ומה רמת המיומנות בחיתוכים!
תבשילים לא זקוקים לבייביסיטר, מכינים ומניחים לבישול
ברקע מכינים דברים אחרים.

הכל בראש ומעט בידיים.

סוף שבוע נהדר.
 
סיפור

שלום
כשעבדתי במלון דן, היו 2 משמרות: בוקר וערב. בבוקר המנהל משמרת נקרא עלי ובערב מוחי. עלי עסק בעיקר בהכנות ומוחי בהעברה לתנורים והסרוויס.
עלי עבד מהר. דבק בו השם סופר עלי מהמילה: סופרמן).
אף אחד לא עף. אבל עבד מהר מאוד...

עיסוק בבישול:
גמני יודע מראש מה אני הולך לעשות ואיך, וזה לא הפעם ה-1 שאני מכין את המנה. ברם, יש תהליכים שלוקחים את הזמן שלהם. וכאשר מכינים ליותר אנשים, התהליכים לוקחים יותר זמן. חיתוך ירק לסלט, לוקח יותר יותר זמן לקצוץ 2 מלפפונים ו-2 עגבניות מאשר לקצוץ ארגז. כנ"ל במילוי ממולאים. גם תהליכי ריכוך, לוקחים יותר זמן בתנור, לנתח גדול מאשר לנתח קטן.
אני אוהב לבשל ואני נהנה מזה. זה כמו טראפיה. במיוחד שמדובר להכין מנות לאנשים היקרים לי (הבנות או הנכד). ועל כן אני מעדיף להקפיד מאשר למהר.
 

TCHM

New member
אין סתירה, לבשל מהר אבל מסודר לא פוגם באיכות!

אני לא מעבד כמויות של ארגזי ירקות גם אם זה אירוח
גדול, בכל מקרה לסלטים ההכנה ממש לפני ההגשה.
הבישול קצר מכיוון שלרוב לא ני מבשל בישולים ארוכים
בסירי לחץ כך שזמן הבישול מתקצר לכלום ובו בזמן
ולאחר מכן ישנם תבשילים אחרים בבישול רגיל.
הכל מסתכם בתכנון שהוא כבר אוטומטי למי שמורגל
בעבודת מטבח.
בנוסף אינני עובד עם מתכונים וכל מה שאני מכין יכול
להשתנות תוך כדי העבודה וכמעט ואינני חוזר על אותה
מנה, תמיד משנה משהו ואין מתלוננים

אפיה וקינוחים זה קצת אחרת, יש דברים שמכינים מהר
ויש בשלבים אז זה מצריך קצת זמן.
 

gastro101

New member
תלוי בתפריט , אבל לצערי זה לוקח הרבה זמן

כמה שעות ביום חמישי ולפחותשעתים או יותר בששי אחהצ
מתסכל
 
למעלה