חומר גלם סלמון, בתכנית מאסטר שף האחרון

חומר גלם סלמון, בתכנית מאסטר שף האחרון

שלום
הייתי די נבוך לאור המנות שהכינו, ובעיקר אילו שזכו להיכנס לנבחרת. במיוחד שאחד מהם היה דג נע - הבנתי שהוא הוכנס בגלל הסלט והבוחרי (אהרוני).
השני, הכין בעיקר חציל ברוטב עגבניות בנוסח מרוקאי, כאשר הדג עבר טיגון בחמאה וקצת תנור.
ב-2 המנות הסלמון לא היה הכוכב! מה שסותר את מהות הבחירה לנבחרת.
והתביישתי שזה הרמה של המנות שהגישו. בכלל החלק הזה של הנבחרת (גברים) הייתה חלשה בהרבה מהמקבילה הנשית שלהם.
מתוך 3 חומרי הגלם: כרובית, פילה וסלמון, מה-2 האחרונים אפשר להכין מנות "פגז" בשעה, עם זמן עודף.
 

yair_bar

New member
מנהל
מה למשל היית מכין?

אגב, למה שלא תנסה את מזלך בתכנית? יכול להוות קרש קפיצה משמעותי עבורך
 
תודה, לא תודה


שלום
אני לא מרגיש מספיק חזק בכל התחומים. בכרובית הייתי נופל. גם לא טוב באפיה.
מה הייתי מכין?
סלמון במשרה של חרדל (X1) רוטב סויה (X2) ושמן זית (X3). מטוגן.
לזה הייתי מוסיף לו רוטב על בסיס לימון, חמאה ויין לבן.
מנה שהיא המנת סלמון הכי טעימה שאני מכיר.
גם קל לדייק בדרגת העשיה מפני שניתן לבדוק את הצבע ממבט צד על הדג.
מטגנים קודם את הצד בלי העור למטה.
הייתי מוסיף גם עור אפוי בתנור במלח גס עם משקולת מעל, לקבלת מרקם פריך.
זה מעדן, שישמש לקישוט כמו דף ניצב בצילחות.
כמנת ביניים, זה לא צריך תוספת.
אם תוספת, אז פלחי תפ"א בשמן או ברוקולי מוקרם עם גבינה צהובה. וכוס יין לבן.
בשונה מהחברה שם, הייתי מכין לי גם מנה ושותה יין בזמן הבישול.
גם אם אודח, הייתי נהנה עד לרגע האחרון
 

yair_bar

New member
מנהל
תגיד, דגים לא נהוג לטגן דווקא עם העור למטה קודם?

לזכרוני במקרים מסויימים אפילו לא הופכים אלא מכסים אחרי כמה דקות ואז מקבלים דג מוכן בפנים והעור קריספי
 
נהוג

שלום
אך גם נהוג להגיש את הנתח עם הצד ה-"יפה" למעלה.
באופן ההכנה המתואר, נותנים לצד בלי העור להשחים קלות ויחד עם המרינדה, מתקבל גוון זהוב - חום נפלא (וגם טעים).
בחלקו השני, נאחר ולא נהוג לאכול את העור, ובמקרה הזה זה בערך מה שמחזיק את הנתח מחובר לחתיכה שלמה אחרי עשיה, ניתן להמשיך ולטגן ככל שנידרש ע"מ לקבל את הגוון הבהיר מהצד לחלק שנעשה ואת הכתום במרכז.
גם אני הרמתי גבה כאשר נתקלתי בזה לראשונה. אז אומרים...
 

yair_bar

New member
מנהל
איזה יופי של תמונות - חבל שאתה לא מעלה יותר לפורום

אני לא זוכר שהזכרת רוזמרין במתכון - אתה מוסיף סתם לקישוט?
 

oritta17

New member
מיכאל ,לך על מזה בעונה הבאה.

לפי התמונות ששל הבישולים שאתה מעלה לפורום - יש לך סיכוי גדול במאסטר -שף.
אגב, הם לא רק מתחרים שם, הם גם לומדים ,(מעבר לשעות התחרות),
מלמדים אותם על טכניקות בבישול.
 
גם לומדים...

שלום
למדתי באופן מסודר בדן גורמא במשך 8 חודשים, 5 ימים בשבוע מ-08:00 עד 15:00, כולל לימודים 3 ימים בשבוע, סדנאות ועבודה 3 ימים בשבוע, במלון דן כרמל.
אם הברירה היא ללמוד מאיל שני או למות, אני מעדיף את השני.
 

גברת ע

New member
אני רעבה וצריכה עכשיו את כל מה שכתבת

הכל נשמע מעולה, הברוקולי נשמע מעניין, אשמח לשמוע איך היית מכין את זה ואולי לנסות גם
 
ברוקולי מוקרם

שלום
מפרקים ומנקים מעלים כמה זרי ברוקולי (טרי).
מרתיחים כ-10 דקות
מעבירים למסננת ומקררים עם מי קרח או מי ברז קרים.
מניחים בתבנית ומפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת או פרוסות. אפשר גם קצת מלח ו/או פירורי לחם ולתנור שחומם מראש עד שהגבינה נמסה.
אפשר להכין גם מברוקולי קפוא (סנפרוסט).

מזל שלא כתבתי מה הייתי מכין מהפילה בקשר, שהיה החומר גלם בסבר אחד לפני הסלמון...
 

Maldini Girl

New member
לא יודעת אםבמקרה של החציל הדג לא היה הרכיב המרכזי

אני חושבת שהוא כן היה דווקא. אבל זו נראתה מנה מאד מעניינת. לעולם לא הייתי חושבת לשלב סלמון וחציל. עד עכשיו לא מסתדר לי בראש ודווקא בגלל זה ממש בא לי לטעום.
 
מועדי שידור לא קבועים ולא ידועים

שלום
שמתם לב שהתכנית חא יציבה מבחינת זמני שידור?
כאילו שהיא בתהליך ההכנה עדין ואי אפשר להתחייב ליום, או משהו כזה...
 

oritta17

New member
למיכאל,, כול יום חמישי

תוכנית מאסטר שף בטלביזיה,
בכול יום חמישי,בשעה תשע בערב. (אחרי החדשות -שבערוץ 10)
&nbsp
 
שבוע שעבר היה גם במוצ"ש, השבת לא

שלום
והתכנית שודרה כבר גם בימים אחרים. אין הדירות בנושא...
לא מזמן הסתימה עונה של מאסטר שף ארה"ב.
ליגה אחרת.
1. השופטים לא חופרים (אייל שני...).
2. יש 3 שופטים ולא 4 (תמיד אחד אצלנו מיותר).
3. הדינאמיקה והמלל כ"כ שונים.
4. חומרי הגלם מעניינים ורב גווניים. באחת התכניות נתנו להם לתפוס 5 עופות!
והיה נדמה שיאלצו גם לשחוט ולנקות - אבל לא. העוף שבחרו להם, חיכה מוכן.
5. באמריקאי, מותנים גם למתמודדים לקבוע מי יבשל מה, כדי לאתגר או להגדיל סיכויים לזכיה.
6. השופטים, גם כאשר הם אוכלים מצלחת אחת, הם לא מרירים מעל הצלחת לשיפור טעמים לשופט הבא! קטע שאייל שני לא מצליח לאכול בלי שיפול לו, יטפטף או ילכלך, ממש כמו ילד קטן.
7. הביקור במזווה - רק בתחילת התכנית. שכחת, תבשל בלי!
 
למעלה