מה מכינים לסוף השבוע?

oritta17

New member
תשובה מפורטת ל-טל :

הסברתי שבתבנית יש נייר -אפיה ,ומעליו מונחים נתחי -הדג ומוברשים בתיבול,ועל כול מנה מניחה פרוסות עגבניה.
התבנית נכנסת לתנור שחומם מראש ,ל- 180 מעלות.
בכדי שנתחי הדג לא התייבשו בתנור, אני מכסה אותם בנייר -אפיה ,
ומעליו נייר- כסף - שמהודק בצידי -בתבנית, וכך זה נכנס לתנור.
לאחר 12 דקות בדיוק התבנית עוברת לצינון ,מחוץ לתנור כמו שהיא- מכוסה בנייר -האפיה ומעליו נייר- כסף .
כך החום שנשאר בתבנית המכוסה,ממשיך לבשל את הדג עיוד כמה דקות,לא צורך בתנור.
הפעם,הוכן דג -אמנון ויצא עסיסי וטעים במיוחד.
 

Maldini Girl

New member
מה מכינים לסוף השבוע?

שישי כבר כאן. מה מבשלים?

האמת שלי היו תוכניות "גדולות". התכוונתי להכין מרק צח עם קרפעלכים כמנה ראשונה,
למנה עיקרית כבד עוף ברוטב יין עם קרם גזר
ולאחרונה טארט-טאטן.
אלא שכבר שלושה ימים אני פשוט ממוטטת. זה התחיל משפעת שעברה תוך 24 שעות והשאירה איתה צינון מכוער. בן זוגי החליט להצטרף לחגיגה עם שפעת משלו.כך ששנינו די חולים. מכל התכניות נשאר נכון לעכשיו המרק עם הקרפלעך. עדיין מתלבטת אם להכין את הטארט-טאטן.
 

ady18

Well-known member
אצלי

קובה סלק במרק
אורז לבן
עוף ברוטב עגבניות
ללא מתוקים הפעם השבוע הגזמנו במתוק נרגעים
וערב שישי
של שקשוקה טחינה וסלט אבוקדו.
 
מוסקה

שלום
בין 2 שכבות פלחי חציל שנעשו בתנור עם שמן זית ומלח גס,
רגו בשר בקר, עם בצל, שום, פפריקה, אורגנו ויין אדום, רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות של MUTTI.
מעל השכבה ה-2 של החציל, שכבה של פלחי עגבניה דקים ומעל רוטב שמנת, עם 2 סלסלות של פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות, בצל בינוני, עגבניות מרוסקות של MUTTI ושמנת אחת לבישול.
אחרי כשעה בתנור, הוספתי מלמעלה גבינה צהובה 28% מגורדת והחזרתי עד להשחמה קלה.





 
תודה רבה


שלום
גם יצא טעים מאוד. כמו כל המאכלים המורכבים, יש להם תכונה להשתבח לאחר לילה במקרר...
 

oritta17

New member
הכי מועיל לשפעת: מרק -עוף,

אבל למי שאין כוח להכין ,בגלל המחלה,יש עוד אפשרות ללא בישול :
&nbsp
1) לאכול צלחת עם עגבניות חתוכות לקוביות קטנות ועם שמן -זית ,ו-2 כפות בצל קצוץ דק.
( הבצל יעיל לסילוק כול המיקרובים, ובכך מקצר את ימי -הצינון.)
&nbsp
2) שילוב שום כתוש בממרח אבוקדו:
למרוח על פרוסת לחם אבוקדו שמעורבב עם 3 שיני-שום -כתוש + כפית מיץ -לימון
ומעט מלח,ומעל הכול ,פרוסות -עגבניה .(השום ידוע כחזק בריפוי של הצטננויות.)
&nbsp
לאחר השום ו/או הבצל ,כדי שלא ישאר ריח חריף בפה,כדאי לאכול תפוח,
אכילת התפוח ידועה כמנטרלת את הריחות של הבצל והשום.
&nbsp
יקירה,החלמה מהירה - לך ולמשפחתך.
 

Maldini Girl

New member
תודה לך :)

האמת שהכנתי מרק אבל לא מעוף אלא מעצמות חזיר שנשארו לי מהראמן. מעניין אם גם זה תופס כפניצילין גם אם לא יהודי.
 

oritta17

New member
מקוה ש-לחזיר שאת הכנת,לא הייתה שפעת .

היו כאלה שנדבקו מנגיף שנקרא- "שפעת- החזירים".
ממליצה לך לעשות בדיקת דם,לבדוק שהכול תקין.
 

Maldini Girl

New member
אויש נו באמת

מקווה שמהעופות שאנחנו מבשלים לא נדבקנו משפעת העופות.
אני אקח את הצ'אנס. מה גם שהייתי חולה הרבה לפני המרק ולא אחריו.
 

oritta17

New member
יקירה, החלמה מהירה.

בכול מקרה,כדאי לערוך בדיקת -דם .
בריאות,
וכול טוב.
 
תרופת סבתא: מרק עוף

שלום
אני תוהה ומהרהר, האם המרק הזה מבריא תחלואים בשל כמות האנטיביוטיקה שיש בעוף, ועובר למרק?
הרי ידוע סטטיסטית שכמות האנטיביוטיקה הניתנת לבעלי החיים בארץ, גדולה מהצריכה האנושית.
מרק עוף של סבתא = מנת אנטיביוטיקה בלי מרשם רופא!
 

oritta17

New member
אצלינו אוהבים דגים :

זה קליל וטעים ובעירר לא מכביד בשעות-הערב,על מערכת העיכול.
השיטה שלי,להכנת דגים- עסיסיים שלא מתייבשים בעת הצלייה בתנור:
(הפעם הכנתי נתחי דג -אמנון (מושט), בדרך הכי קלה להכנה, ב-10 דקות עבודה.)
&nbsp
הנחתי מנות דג בקערה עם מיץ -לימון להשרייה של כמה דקות.
בינתיים ,
כיוונתי תנור -אפיה לחום -180 מעלות, שיתחמם 10 דקות לפני הכנסת הדגים.)
ובתבנית עם ניר -אפיה הברשתי -2 כפות שמן,
&nbsp
לאחר סיום השריית נתחי הדג במיץ -לימון,
סידרתי בתבנית את המנות ,והברשתי כול מנה ב -
כפית שמן-זית,
מעט כורכום,
כפית אבקת -שום גבישי,
ובנוסף,פיזרתי תבלין -לדג (קנוי ) ,המיועד לתיבול דגים,המכיל בתוכו מגוון עשבי -תיבול
וגם פפריקה ופלפל-שחור.)
ומעל כול מנה הנחתי פרוסות דקות של עגבניה.
ולתנור המחומם ל-180מעלות חום, כיוונתי שעון ל- 12 דקות בלבד, ואז הוצאתי את התבנית מהמתנור.
(נתחי- הדג נשארו בתבנית מחוץ לתנור,כשהם עטופים היטב בנייר -האפיה,
וכך הם המשיכו להתבשל באיטיות ,עוד כ-רבע 1שעה ללא תנור ,אלא מהחום שנותר בתוכם ובתבנית.)
באופן זה נשארו מאוד עסיסיים וטעימים,ולא התייבשו.
*******************************************************
בתפריט היה לנו: מרק -ירקות, ועדשים כתומות עם אורז.
נתחי-דגים-בתנור.
פירה תפו"א ופטריות, פרחי -כרובית -אפויים ,
סלק אדום מבושל,וגם סלטים טריים.
&nbsp
 
דג

שלום
דג, כמו גם בר איר, זמן הצליה בתנור תלוי גם בגודל (משקל) הנתח.
מה זה נתחי אמנון?
אני בד"כ אוהב את האמנון שלם, והאמנונים היום די גדולים (כ-1 ק"ג לפני הניקוי).
 

oritta17

New member
למיכאל: לשאלתך על נתחי- דג ,

הכוונה לדג מפולט (נקי מעצמות,) קונים אותו כשהוא חתוך למנות,וארוז לפי מנה ,
כול מנה במשקל של 190- 200 גרם.
 
דג

שלום
אני תוהה אם בשלב הפירוק של הדג, באותם נתחים שהוזכרו, מצויים גם 4 פלחי בשר (שריר) שמחברים את הגב הקידמי של הדג לראש (ראי תמונה). זה החלק הכי טוב בדג ואולי מסביר למה חלק אוהבים לאכול ראש של דג בכל ימות השנה ולא דווקא בראש השנה.

 

oritta17

New member
התשובה לא .

את הזנב והראש ,לא כוללים במנה הארוזה. (ראש וזנב הם מוכרים למסעדות,לציר לדגים.)
ואת האמצע שנותר,כ-200 גרם, אורזים למנה.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אני המשכתי עם הקו של הקטאיף

עשיתי נגלה נוספת עם מילוי של כבד עוף, פטריות ובצל מתובל במלח ופפ"ש בלבד.
הוגש עם רוטב פטריות (משקית לא עלינו) והיה להיט מטורף, לא השאירו אפילו פירור לצורך תיעוד מצולם.

בכל אופן יש גם מסקנה אופרטיבית, את המלית אפשר להכין יום או יותר לפני ההרכבה ולאכסן במקרר אבל את מלאכת ההרכבה צריך לעשות באותו יום בו הוכנו הקטאיף אחרת הם לא נסגרים היטב.
 
למעלה