קטאיף (מבוטא בד"כ כ"אטאיף")

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
קטאיף (מבוטא בד"כ כ"אטאיף")

כבר מזמן בא לי לנסות ולהכין קטאיף רק שלא מצאתי את ההזדמנות הנכונה.

מאחר ולפני כמה ימים נתקלתי במקרה ביו טיוב במתכון לקטאיף החלטתי שחנוכה זה בהחלט זמן טוב רק שלא בא לי מילוי מתוק אז החלטתי ללכת על מילוי גבינה מלוח.

את המתכון ללביבות עצמן אני מתכוון לשפר מבחינת היחסים כי הייתי מעדיף בלילה סמיכה יותר, אני תרגמתי ובצעתי כלשונו, כך אני נוהג תמיד בפעם הראשונה.

המילוי כלל גבינת טוב טעם, עירית קצוצה, בצל מטוגן ותיבול של מלח, פפ"ש ומעט אבקת מרק בטעם בצל (הסובלים מMSGפוביה רשאים לוותר).

לאחר המילוי טיגנתי כמה חתיכות עם קצת חמאה ושמנ"ז והוספתי רוטב של יוגורט מדולל עם כמה טיפות של טבסקו ביתי, יצא די טעים.

מאחר ונשארו לי כמה קטאיף לא ממולאים אני מתכוון לנסות מחר מילוי של כבד עם פיטריות.

הקטאיף שלי
 

yair_bar

New member
מנהל
מעניין הכיוון המלוח

הכנתי כמה פעמים עם מילוי מתוק. לוקח מן להגיע למרקם הנכון ולטיגון הנכון של הפנקייק-לחוח כדי שגם יסגרו כמו שצריך.
&nbsp
&nbsp
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
זה בהחלט יכול להיות גם מטוגן או אפוי לאחר המילוי

במליות מסויימות כגון הקשטה הקלסית הקטאיף מוכנים לאחר המילוי בלי שום חימום נוסף.

ראה כאן כמה דוגמאות מיו טיוב.
 
למעלה