זה לקח 10 שעות אבל בסופן הראמן שלי מוכן

Maldini Girl

New member
ממש לא. התמונה צולמה בבית שלי

מהמנה שאני הכנתי. אני אניח ששאלת ולא קבעת שהעליתי תמונה ממסעדה בטענה שהיא שלי כי אז זה מעצבן פחות, גם אם מחמיא לי שאת/ה חושב שהמנה שלי נראית כמו מסעדה.
&nbsp
בתמונה המצורפת לתגובה זו תמונה של הראמן במסעדה. קל לראות שהתמונות לא בדיוק דומות.
&nbsp

 

superman1234

New member
יפה וכל הכבוד !

לא התאימה לי התגובה של טן טן ואני שמח שהמתנתי בסבלנות לתגובתך.
ועכשו אוכל גם לומר שהתיאור שבו תיארת את מהלך ההכנה של המנה הוא ממש מלאכת מחשבת.
 

Maldini Girl

New member
לא יודעת אם על סמך זה החליט ואם כן זו הזייה

סט שאפשר לקנות בכל סניף של מזרח ומערב ובטח עוד רשתות. יש אותו למלא חברים שלי שמבשלים אוכל אסייתי לסוגיו.
 
תמונה לא מעוררת תיאבון בכלל

שלום
הקצף סביב, מניין הגיע?
בד"כ במהלך הבישול, כאשר נוצר קצף, מכפים אותו. אחד משלושת ה-"מ" ים.
אחרי הבישול, בחימום משני - קצף? האם המרק תסס (לא מעיד על טריות או ראוי לאכילה). בכל אופן, לא הייתי אוכל מרק שיש בו כ"כ הרבה קצף.
 

Maldini Girl

New member
זה לקח 10 שעות אבל בסופן הראמן שלי מוכן

אתמול היינו במןטןטן שזה פשוט מקום מופלא. חזרתי הביתה עם צורך עז לנסות לעשות שחזור. חוץ מזה גם היה לי מצברוח מחורבן ומה שאני עושה כשרע לי זה לבשל.
טוב, זה לא יצא כמו של מןטןטן, אבל בהתחשב בהשקעה הכספית (הנמוכה) והיכולות הביתיות שלי נראה לי שזה ממש מספק.
מצרכים לציר:
1.5 קילו רגליים של חזיר מנוקות היטב (אפשר גם עצמות/ רגליים חתוכות). הבחירה ברגליים נבעה מהעדר נתח אחר אבל הנחתי שזה נתח עם שומן ועצמות שיתן הרבה טעם.
חצי קילו כנפיים/ גבות עוף/ גרונות עוף
1 בצל
1 כרישה קצוצה
1 גזר לבן קלוף וחתוך לשניים
3 ענפי סלרי שטופים חתוכים גס
5 שיני שום קלופות ושלמות
יחידה קטנה של ג'ינג'ר קלופה חצויה
2 ראשים לבנים של בצלים ירוקים גדולים

בסיר גדול שמים את כל הנ"ל. מכסים במים ומביאים לרתיחה. כשרותח מנמיכים את האש ועכשיו מבשלים. כמה? מינימום 8 שעות ובאחד האתרים קראתי שאפשר גם עד 60 שעות. אפשר גם מכוסה בתנור על חום של כ110 מעלות.

לתיבול:
כף מיסו
כף רוטב דגים
מלח
פלפל שאטה

כשעה לפני סוף הבישול שמים בכלי נפרד כף מיסו ומדללים אותה עם נוזלים מהמרק, מוסיפים למרק. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך. אפשר גם סויה, אני נזהרתי לא להרוס את הצבע העדין של המרק.
מוסיפים פלפל שאטה (אפשר במקום פלפל שחור/ לבן). ממשיכים בבישול.

לתוספות:
נודלס מבושל ע"פ הוראות היצרן
ביצה מבושלת 4-5 דקות וקלופה
בצל ירוק קצוץ
פטריות שיטאקה מושרות מראש 15 דקות במים רותחים.

וגם: 2 חתיכות סינטה חזיר בסו ויד:
את הסינטה ממליחים ומפלפלים בעדינות. שמים עליה טיפה שמן שומשום. מווקמים ומבשלים במכשיר הסו ויד שעה וחצי בטמפרטורה של 65 מעלות. בסופן נותנים לנתח צריכה קלה במחבת לוהטת. פורסים בעובי הרצוי.

מסננים את המרק. זורקים את הירקות והבשר שבשלב זה כבר מתפרק לחלוטין. מוסיפים למרק תיבול לפי הצורך.

מרכיבים:
שמים בכלי אטריות, מעל מוזקים מרק. מניחים בקערה בעדינות פטריות שיטאקה, חתיכות מהבשר הלבן חצי ביצה ובצל ירוק. מטפטפים מעל מעט שמן שומשום.

 

Maldini Girl

New member
אני בשוק מזה שבן אדם מרשה לעצמו לקבוע דבר כזה

ועוד מסתתר מאחורי כינוי אורח וכמובן לא טורח לשאול אלא קובע.
מי שמכיר אותי טיפה יודע שכשאני מעלה תמונה ממסעדה/ שבן זוגי הכין אני תמיד כותבת את זה. וגם, סליחה על השחצנות הקלה, למה לעזאזל שאני אעלה תמונות של מישהו אחר ואטען שהן שלי?
מזל שצילמתי גם במסעדה שהוכחה חפותי. אלוהים ישמור.
 

Maldini Girl

New member
והרבה פחות טעים

כשצילמתי במןטןטן אמרתי לבן זוגי שזה מבאס כי הצילום לא יוצא יפה או מושך ולכן לא מעביר אפילו בטיפה כמה שזה פשוט ראמן מושלם.
 

Maldini Girl

New member
אז אתה מפספס את אחת המנות הטובות.

אין לי שום אינטרס לשכנע אותך. זו לא מנה שאני הכנתי. אני לא עובדת במסעדה ולא מקבלת אחוזים על פרסום שלה. מה גם שהיא לא ממש צריכה את עזרתי כי היא רוב הזמן מלאה ופשוט יש סיבה. הראמן שלהם הוא פשוט לא פחות ממופלא. האמת שהתמונה באמת לא עושה איתו חסד. הוא נראה באמת לא מגרה בתמונה והוא פשוט בלתי רגיל.
כשאכלתי אותו ביום שבת אמרתי לבן זוגי שכואב לי לאכול כי זה אומר שזה תכף נגמר. כן. ברמה כזו. אני מוכנה לשבת ולכתוב פה עוד 4 פסקאות של סופרלטיבים. בקיצור, מציעה לך אם אתה בתל אביב כן ללכת ולקנות לך מנה אצלם. מבטיחה לך שלא תתחרט.
 
מרק ראמן

שלום
לא טענתי שהמרק לא טוב. אמרתי שהוא לא נראה טוב בגלל הקצף.
לא מכיר דוגמאות של מרקים עם קצף. כפי שכתבתי, זה בהיעדר כיפוי, או הרתחה חוזרת לאחר תסיסה (מרק מקולקל). ראיתי אחד כזה בסיר של מטבח במלון, וזה מפחיד. כמו הר געש מתפרץ.
אכלתי מרק ראמן בבודפשט (פשוט בארץ צריך לזה משכנתא) ובמקום הכי לפי TripAdviser. היה טוב, אבל הגולש ההונגרי, לטעמי יותר טוב.
 

ktr7272

New member
כך כתוב במילון ספיר

1. [עח] הסָרת הקֶצף העולה על פני תבשיל בִּמקַפּה
2. [תמ] קֶצף על פּני תבשיל או מַשקֶה: סאה תרוּמה שנָפלה על-פי מגוּרה וּקפָאה... אם יש בַּקיפּוּי מֵאה סאה תַעלֶה (תרומות ד, יא)
3. [עח] קפיאה
 

yair_bar

New member
מנהל
גם אני תמיד הייתי בטוח שזה מקור השם אבל אז תיקנו אותי

בדקתי ואכן קיפוי.
&nbsp
אני לא רואה בזה שגיאת כתיב רגילה ולכן מרשה לעצמי (בניגוד לבדרך כלל) לתקן.
&nbsp
שבוע טוב
 
למעלה