מתכון: עוגיות שומשום בריאות שמכינים בצ'יק

מתכון: עוגיות שומשום בריאות שמכינים בצ'יק

מה שעוד יפה במתכון הזה - חוץ מהשומשומיות החתיכיות האלה - זה מיעוט המרכיבים. 3 בסך הכל!

שומשומיות: עוגיות שומשום משגעות ומלאות בריאות שמכינים במהירות הבזק

מרכיבים
2 חלבונים
2-4 כפות סוכר (תלוי כמה מתוק רוצים)
300 ג' שומשום מעורב עם גרעינים שאוהבים (חמניות, דלעת, שקדים, אגוזים וכו')
*אפשר לקלות את השומשום לפני אבל לא חובה.

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה מקציפים בעזרת מזלג חלבונים עם סוכר, עד לקבלת תערובת מלאת בועות ואוורירית, אך לא קצף יציב. מוסיפים לקצף את תערובת השומשום והגרעינים ליצירת עיסה דביקה ונוזלית יחסית.
בעזרת כף, מניחים תלוליות מהתערובת בתבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים ב-170 מעלות עד להזהבה. מצננים ורק אז מחלצים את העוגיות מהתבנית, כדי שלא יתפרקו. שומרים בכלי אטום כדי לשמור על פריכות.

 
למעלה