התייעצות בנוגע לתפריט

oritta17

New member
נשמע טוב של תפוזים וסילאן לסלמון.

למשרה הסילאן והתפוזים, את מוסיפה גם שום ותימין / רוזמרין ?
 

Maldini Girl

New member
שום ותימין כן. רוזמרין לא

הרבה מידי אנשים שאני מכירה לא אוהבים. אני ממש אוהבת עד שבשבוע שעבר מישהו נתן לי לאכול מרק עם רוזמרין וזה היה כלכך נורא שירד לי כל החשק מהצמח הזה.
 

oritta17

New member
התיבול בתימין לעומת השימוש ברוזמרין ,,

בעיקרון ,המטרה של השימוש ברוזמרין: הפצת -ריח טוב בתנור,(והסוואת ריחות דגים.)
רק מניחים מעל הדג ענף קטנטן ושלם, ואין צורך לפורר אותו במזון ,כי הוא מאוד דומיננטי.
&nbsp
לעומת זאת את עלי-התימין שלהם ריח -עדין יותר,כן מפוררים, ו-בכמות קטנה בתבשיל.
&nbsp
אגב,
למי שצולים בשרים על הגריל,(בפיקניק בשר על האש,) כדאי שישימו ליד הבשר,
כמה ענפי -רוזמרין שלמים על הגריל, ואז הם יפיצו ריח נעים לסביבה.
&nbsp
 
פסק הלכה של המר"ן עובדיה יוסף ז"ל

שלום
של איסור אכילת דג ומוצרי חלב. בעיקר בעדה המזרחית של מצביעי ש"ס.
מעניין שמנימוק לא תבשל גדי בחלב אמו, לא הכלילו גם את העוף עם ביצתו
ושלחו את השניצל לתהום הנושיה של הדת.
אחרי שהזמר הזה כיסה עיניו עם נייר דבק שחור - אני תוהה מתי עונש הסקילה יחזור למחוזותינו. היהדות תביא לנו חזרה את חשכת ימי הביניים.
 

Maldini Girl

New member
מיכאל, גם אני לא שומרת כשרות

אבל גם לא מתווכחת עם אמונות של אנשים. במשפחתי לא אוכלים דגים בחודש ניסן. לך תתווכח עם זה.
 
יסלחו לי בעלי האמונה

שלום
כמי שחזר בעצמו בתשובה (ואח"כ בשאלה), אני מביט על כך באופן מאוזן.
הרי שלא כמו החילוניים או החרדים, שתמיד היו ויהיו, אני "מבחירה" הייתי בשניהם.
ולא שתקופת החזרה שלי הסתכמה ב-10 דקות. הייתי שם כמה שנים!
הסיפור עם הדג וחלב - חדש! הכיסוי עיניים - תרם נראה בעבר למיטב זכרוני.
ואם נצייר קו עם חץ, שמתאר את המגמה, אז אנחנו חוזרים לחשכת ימי הביניים.
את יכולה לקבל את זה בכניעה או הסכמה. אני לא.
 

Maldini Girl

New member
אתה נסחף ועל כלום

אני עצמי לא שומרת כשרות ואוכלת גם בשר לבן, פירות ים וגדי בחלב אמו.
הנושא של דג וחלב אינו חדש אבל הוא רלוונטי לעדות מסוימות ולא לכולם (אשכנזים לא שומרים את זה) כמו שבפסח יש כאלה ששומרים קטניות וכאלה שלא.
זכותך לעשות מה שבא לך ולאכול מה שבא לך. כך גם אני עושה. אבל אין סיבה לא לכבד אמונה של אחרים.
 

Maldini Girl

New member
בשמחה

מכיוון שהמתכון אינו שלי שמה פה את הקישור
http://www.hashulchan.co.il/מרק-קרם-תאילנדי-כתום-עם-חלב-קוקוס/
אני שיניתי אותו ממש מעט:
שמתי 3 בטטות במקום אחת
שמתי גם דלורית
בישלתי במים ולא בציר
לא שמה ג'ינג'ר במרק
שמה כמות גדולה בהרבה של קארי (כף גדושה ולא כפית)
וגם ואהבת להוסיף חריף בדמות פלפל שאטה שמתבשל יחד עם הירקות כדי שהמרק ייצא פיקנטי.
 
למעלה