האם אפשר לבשל סלרי ואז להקפיא ?

rotemfrm

New member
האם אפשר לבשל סלרי ואז להקפיא ?

יש לי במקרר כמה יחידות של סלרי אמריקאי ואני לא אשתמש בהם בקרוב. חבל לי לזרוק. אני אוהבת להוסיף לתבשילים ולפסטות. האם אפשר לטגן בקצת שמן ואז להקפיא ?
תודה מראש
 

TCHM

New member
לקצוץ, לחלק למנות ולהקפיא, אין צורך בבישול

 

rotemfrm

New member
תודה. זה לא עלול להשחיר ?

ניסיתי בעבר עם עשבי תיבול והם השחירו.
 

TCHM

New member
לא משחיר...

גבעולי סלרי אינם מתנהגים כעשבי התיבול כמו פטרוזיליה
וכדומה.
אצלי במקפיא 2 שקיות גדולות סלרי קפוא, תשתדלי לשטח
את השקית המלאה בכדי שיהיה קל יותר להפריש כמות
לפי הצורך או להקפיא במנות קטנות.
הוא גם לא משחיר במקרר לתקופה של שבועיים ויותר,
מקסימום מסירים גבעול אחד או שניים.
 

TCHM

New member
להבהרה...אני מדבר על גבעולי סלרי בלבד...

את העלים בקצה כדאי פשוט ליבש.
 

TCHM

New member
פשוט מאד...

שלוש שיטות:
בתנור:
מניחים מגבת נייר בתבנית תנור.
מסירים את העלים ומפזרים מעל לא בצפיפות.
מחממים את התנור ל 30 מעלות ומכניסים את התבנית,
מעבירים למצב טורבו (אם קיימת האפשרות) ומניחים
לאפיה עד לייבוש העלים (כחצי שעה או יותר תלוי בכמות).
מוציאים, מצננים ומעבירים לצנצנת ללא ריסווק העלים.
את יכולה להשתמש בהם יבשים או להחזיר להם את
הלחות אם תניחי את הכמות הדרושה בקערה ותצקי
עליה מעט מים חמימים.
מיקרוגל:
ניתן לייבש גם במיקרוגל בטמפרטורה נמוכה אבל
במיקרוגל הם יאבדו מטעמם בשל "רתיחת" המים
שבעלים והתנדפות השמן האתרי.
ייבוש טבעי:
דרך נוספת היא פשוט להניח במגש על נייר מגבת
ולהניח לייבוש טבעי במקום חמים אבל זה תהליך
ארוך יותר.
בכל אחת מהדרכים ניתן לייבש כל צמח תבלין
(ללא הגבעולים כמובן) לניצול צמחי תבלין לפני
שיהפכו סמרטוטיים.

בהצלחה.
 
למעלה