התייעצות בנוגע לתפריט

אכן משגה חמור

שלום
אכן משגה חמור לחשוב שאותו חופש שאת מבקשת למאמינים, יספקו המאמינים לאילו שלא! ואם חסרים דוגמאות, הרי שחוק המרכולים, העבודות בשבת וההתפטרות של ליצמן.
אני רוצה לקנות בשר בקר במחיר שפוי ולא מחיר משכנתא, ולקנות את המוצרים שעל המדף ב-40% פחות בלי 3 הכשרות. מזל שהביאו את טיב טעם, שיש בו הכל כל ימות השנה, כולל שבתות ולחם בפסח וכו'.
ביום שהם יהיו בשלטון, העלתה תרד על המדינה ולא יאפשרו דבר. עם המון אי כבוד לזולת בשם ההדתה.
 

Maldini Girl

New member
אז אתה בחברת האנשים הלא נכונים

כמו שחבריי שומרי הכשרות מכבדים את זה שאני לא שומרת ומעולם לא העירו על כך, כשאני בוחרת להזמין אותם אליי אני מבשלת כשר. אם לא הייתי מוכנה לכך לא הייתי מזמינה אותם.
עכשיו אודה לך ולמיכאל אם תוותרו על הביקורת על אוכל כשר או תפתחו עבורה שרשור ייעודי. אני ביקשתי המלצות, הערות והארות על התפריט ולא את הערותיכם על הבחירה שלי לכבד חברים שומרי כשרות או לא. אז כן. זה ספייס פתוח וזכותכם להגיב אבל אני בכל זאת אבקש די.
 

yair_bar

New member
מנהל
אפשר בבקשה להפסיק לדון בנושא הזה

אתם מעדיפים שאני אמחק את כל השרשור שעוסק בכשרות או שאתם יכולים פשוט להפסיק איתו?
 

Maldini Girl

New member
וואי מה יש לך

מיכאל בחיית, תפתח שרשור שבו אתה יוצא נגד הדת. יש מצב אגב שאשתתף בו.
אבל עשה לי טובה, כולה שאלתי המלצות לתפריט וכן, יש לי חברה שומרת כשרות וכן אני מתכוונת לבשל כשר עבורה.
חלאס. נגמר פה.
 

yair_bar

New member
מנהל
אם אתה רוצה להרחיב בנושא מבקש תעבור לפורום

מתאים יותר.
&nbsp
תודה
 

Maldini Girl

New member
התייעצות בנוגע לתפריט

בשישי הקרוב מארחת. נהיה שמונה.
ה"הגבלות": חייב להיות חלבי וכשר (רק מוצרים כשרים, ללא ערבוב בשר וחלב) ומתוך ה8 יש שתיים צמחוניות.
כמו כן הארוחה היא במתכונת "שומרי שבת". כלומר, כל האוכל יוכן לפני שבת ויישמר בחימום על פלטת שבת. כלומר, אין לי אופציה לטגן במקום או משהו כזה.

כרגע חשבתי על התפריט הבא, שחלק מהמטרה בו היא לנצל מוצרים שיש לי בבית כדי שהארוחה תהיה לא מאד יקרה:
פתיחה: מרק כתום עם קרם קוקוס (יש לי מתכון מעולה)
על השולחן: חלה וסלט שהאורחים מביאים .
עיקריות: לביבות תפו"א (יש בבית מלא תפו"א) עם מטבל של שמנת חמוצה ועירית.
קיש פטריות ובצל
אורז לבן עם בצל ושקדים קלויים
סלמון בתנור (כנראה במרינדה של סויה ודבש, אולי במקום זה יהיה יהיה ברוטב של שמנת-חרדל/שמנת-פטריות ועגבניות שרי)

לקינוח תהיה עוגה שאחת האורחות תביא.

נשמע טוב? נשמע שחסר משהו?
 
האמת שהתפריט נשמע מעולה..

אם ממש בא לך, את יכולה להוסיף לפתיחה אנטיפסטימ ולחמים שונים...למרק את יכולה לקנות או להכין קרטונים וגרעיני דלעת קלויים.
&nbsp
התפריט שלך נשמע מעולה והאמת לא הייתי מוסיפה דבר מלבד אולי קרוטונים או גרעינים ואולי לחם...
 

Maldini Girl

New member
גרעיני דלעת זה רעיון מצוין!

משהו בראש לא מתחבר לי בין קרוטונים למרק שהטעמים שלו מעט אסיתיים (קרם קוקוס, למון גראס וקארי).
אולי בסוף אוסיף עוד איזשהו סלט.. יש לי אבוקדואים בתהליך הבשלה. אם יהיו בשלים אולי אעשה סלט אבוקדו.
תודה :)
 

נטעליג

New member
מסכימה איתך בקשר למרק, בקשר ללביבות

למרות שהאורז מתחבר לי איכשהו עם הלביבות ויש כבר סלט על השולחן חסר לי סביבן עוד משהו, השאלה אם יש טעם להציע איזשהו ירק נוסף או סוג של מטבל או שלא אוהבים.
אני זוכרת שיש אצלכם בעיה עם טחינה, אולי משהו בכיוון של צ'ילי מתוק?
 

Maldini Girl

New member
איזה מדהימה את שזכרת את נושא הטחינה

אכן בן זוגי אלרגי לשומשום.
בנוגע למשהו נוסף, נראה לי שהאבוקדואים שלי מבשילים יפה אז אולי אעשה סלט אבוקדו עם ביצים קשות.
אני יכולה גם להכין חומוס עדשים כתומות, שזה תמיד להיט :)
בסוף אגב, בעצתו של יאיר, שיניתי את מנת הלביבות להום פרייז ברוטב שמנת וצ'ילי שנשמע לי שילך טוב גם עם האורז וגם עם הדג.
 

yair_bar

New member
מנהל
מגניב

נראה לי שהולכת להיות לך ארוחה מאד מאד מוצלחת וטעימה
 

yair_bar

New member
מנהל
נשמע טוב. כמה רעיונות חלופיים

תאמצי מה שיתחשק לך.
&nbsp
ליד החלה הייתי מכין עוד כמה סלטים - זה כיף של ארוחת שישי בערב. סלטים שיכולים להתאים - סלט ביצים, קולסלאו, מטבוחה, טחינה, אבוקדו. (לשים רק לב אם מתכתב לך נכון עם המרק).
&nbsp
אם בא לך לגוון יכולה לשקול חצי מהסלמון להכין כחריימה וחצי כמו שכתבת בתנור. אגב, אם אין לך בבית סלמון יכולה לקנות דג פחות יקר ולהכין רק חריימה.
&nbsp
לא הייתי מכין גם לביבות וגם קיש. חושב שהייתי נשאר עם הקיש ובמקום לביבות מכין הום פרייז ברוטב שמנת מתוקה וצ'ילי (שילוב של חריף ומתוק). זה יילך גם עם האורז וייתן מענה טוב לצמחוניות.
&nbsp
אם במקרה תהיי בשוק בשישי לקראת סוף היום ויישארו תותים לא יקרים הייתי מגיש עם קצפת מתוקה - חגיגה כיפית
 

Maldini Girl

New member
תודה על ההצעות ושאלה

יש לך מתכון טוב להום פרייז? דווקא ממש אהבתי את הרעיון.
 

yair_bar

New member
מנהל
הום פרייז

המצרכים :
6 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים, רצוי מזן דזירה
שמן צמחי (תירס/חמניות/סויה)
1 בצל, פרוס לרצועות
חצי פלפל אדום, חתוך לרצועות
מלח
125 מ"ל שמנת מתוקה (או יותר אם רוצים יותר רוטב)
6 כפות רוטב צ'ילי מתוק
6 כפות רוטב צ'ילי חריף
&nbsp
&nbsp
אופן ההכנה:
&nbsp
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל אחיד ככל הניתן ומשרים במים עם מלח לשעתיים, על מנת לרכך מעט את תפוחי האדמה ולהניח למלח להיספג בהם.
&nbsp
&nbsp
מסננים ומייבשים את תפוחי האדמה על מגבת.
&nbsp
&nbsp
ממלאים מחבת רחבה ככל האפשר בשמן צמחי עד גובה 2-3 מ"מ, ומחממים היטב.
&nbsp
&nbsp
מוסיפים למחבת קוביות תפוחי אדמה בשכבה אחת, ומחכים שהפאה התחתונה של הקוביות תיחרך. כשזה קורה מתחילים להפוך לאט לאט את כל הקוביות כך שכל פאה תזכה להשחמה בנפרד. מדובר בתהליך ארוך וסיזיפי, אבל רק כך מבטיחים שתוך תפוח האדמה יהיה מספיק רך והחלק החיצוני פריך (זה בזכות המגע הישיר עם המחבת, בניגוד לטיגון עמוק). בהיפוך האחרון אפשר להוסיף רצועות של בצל ופלפל אדום ולתת להן להיטגן יחד עם תפוחי האדמה.
&nbsp
&nbsp
שופכים בזהירות את השמן, ומשאירים את התפודים במחבת.
&nbsp
&nbsp
ממליחים את תפוחי האדמה ומוסיפים את השמנת המתוקה.
&nbsp
&nbsp
מוסיפים רוטב צ'ילי מתוק ורוטב צ'ילי חריף (אני אוהב אותם ביחס של 1:1. מי שממש רגיש לחריף מוזמן לשים יותר מהמתוק, ומי שאוהב חריף יכול לשים יותר מהחריף).
&nbsp
&nbsp
מגבירים את הלהבה ומקפיצים את הכל 2-3 דקות, עד שהשומן עוטף את תפוחי האדמה והסוכר מתקרמל במחבת.
 

oritta17

New member
הערה קטנה בקשר לכשרות,,

תשובה ל- Maldini ,
&nbsp
ראשית,התפריט נראה מושלם,יביאו לך גם סלט טרי,אז הכול מעולה.
&nbsp
בנושא הכשרות: ידוע לי ,שחלק מהאנשים שומרי -הכשרות, אינם אוכלים דגים -ומוצרי חלב
(מנהג של עדות מסויימות.) אולי תוכלי לברר מראש עם האורחים,שומרי- הכשרות,בנושא זה?
או להכין את דג הסלמון עם רוטב אחר,ללא השמנת-החלבית.
&nbsp
בהצלחה,
ואירוח מהנה.
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
הערה חשובה, כמובן שאני מכירה את הנושא ולא רלוונטי במקרה

שלנו :)
האמת שהמחשבה החדשה שעלתה היא סלמון ברוטב של תפוזים. הבאתי לפני כמה ימים הרבה תפוזים מהגינה, בן זוגי השתמש בקליפה בשביל בריושים עם קליפות תפוזים מסוכרות ובעצם נשאר הבפנוכו שלהם שאם לא נשתמש בו בקרוב בטח ירקיב. אז חשבתי אולי לעשות איזושהי משרה של סילאן ותפוזים. עוד לא סגורה במאה אחוז.
אבל תודה על ההערה, היא בהחלט נכונה גם אם לא רלוונטית למקרה זה.
 
למעלה