עוגת שוקולד טעימה במיוחד?

  • פותח הנושא ybo4
  • פורסם בתאריך

ybo4

New member
עוגת שוקולד טעימה במיוחד?

ליום ההולדת בסופ"ש אני מחפשת מתכון של עוגת שוקולד טעימה במיוחד - מסוג עוגות יום ההולדת, רק גרסה אולי מתאימה יותר גם למבוגרים.
התחייבתי שיהיה קרם שוקולד ועליו סוכריות קטנות כתומות (זו הזמנה של הצעיר בחבורה).
אשמח למתכון שניסיתם ואתם אוהבים במיוחד.
תודה
 

bali

New member
מנהל
עוגת שוקולד עסיסית

ממש טעימה ועשירה.

עוגת שוקולד עסיסית

1 כוס שמן
4 ביצים
2 כוסות סוכר
1/2 כוס אבקת קקאו
כוס קמח אוסם תופח או כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפייה
חצי מיכל שמנת מתוקה/שמנת לבישול או חצי כוס חלב (או שמנת צמחית/מיץ תפוזים/מים אם רוצים פרווה)

לציפוי:
1 חבילה שוקולד מריר
החצי השני של השמנת המתוקה/שמנת לבישול או 50 גרם חמאה או מרגרינה לגרסה פרווה (או שמנת צמחית).
לערבב במיקסר: כוס שמן, 4 ביצים, 2 כוסות סוכר, 1/2 כוס קקאו וכוס קמח אוסם.
להוסיף 1/2 כוס שמנת מתוקה או נוזל אחר ולערבב.
לשפוך לתבנית עגולה מס' 26 או 24 משומנת קלות. בתבנית 26 העוגה תצא קצת נמוכה יותר.
לאפות בחום של 170 מעלות בערך 30-40 דקות (לעשות בדיקה עם קיסם וכשהוא יוצא יבש זה מוכן).

לציפוי:
להרתיח את יתרת השמנת במיקרוגל או בסיר קטן. לשבור את השוקולד בקערה ולמזוג עליו את השמנת הרותחת. לערבב היטב לציפוי שוקולד חלק ומבריק ולשפוך על העוגה. כשהציפוי טיפונת מתקרר אפשר לקשט בסוכריות צבעוניות.

אם לא משתמשים בשמנת צמחית לגרסת פרווה, להוסיף לשוקולד מרגרינה ולהמיס ביחד לציפוי חלק. בערך 50 גרם מרגרינה.

כשהציפוי מתקרר, לכסות בניילון נצמד ולהעביר למקרר להתייצבות של הציפוי.

אפשר להוסיף קצת קפה (אספרסו או קפה נמס טוב מומס בטיפה מים או ברנדי) לעוגה ולציפוי אם רוצים.
 

חנהפ

Active member
עוגת שוקולד נהדרת

[URL]https://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/11/blog-post_16.html[/URL]

רכיבים:
6 ביצים
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס קקאו מסונן
1/2 1 כוסות קמח תופח
1/2 כוס מים
סירופ להרטבת העוגה:
1/2 כוס מים
3 כפות סוכר
2 כפות תמצית וניל
3 כפות ברנדי
1 כפית תמצית רום
ציפוי:
150 גר' שוקולד מריר
3/4 כוס שמנת צמחית
כף ברנדי
כף גלוקוזה +כף שמן לקבלת ציפוי מבריק
אופן ההכנה:
את הביצים והסוכר בקערת הקצפה, מקציפים עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה
מוסיפים לאט את השמן
מערבבים את הקמח והקקאו.
מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את הקמח והקקאו לסרוגין עם המים
מעבירים לתבנית מעוטרת משומנת או לתבנית חד פעמית מלבנית בינונית ואופים 40 דקות בחום 170 מעלות
מערבבים ומחממים את נוזל ההרטבה עד שהסוכר נמס
מחממ את השוקולד והשמנת ומערבבים לקרם אחיד
כשהעוגה מוכנה יוצקים עליה מהסירופ וממתינים שתתקרר, אם אפיתם בתבנית חד פעמית מלבנית
אין צורך לחלץ את העוגה מהתבנית, פשוט יוצקים עליה את הציפוי.
אם אפיתם בתבנית מעוטרת, הופכים את העוגה ויוצקים עליה את הציפוי.
 

ybo4

New member
תודה רבה לכן על ההצעות

אבדוק בהחלט את כולן.
ומתוכן אחליט מה הכי מתאים.
הקהל המעורב שלי לא פשוט...
תודה
 
למעלה