מרק

TCHM

New member
מסכים לחלוטין עם רעיה...

סיר לחץ עושה את החיים קלים והבישול מהיר ושומר על
הערכים התזונתיים של המזון.
אין מה לפחד מסיר לחץ ובמיוחד לא עם החדשים, לשים
לב שמדובר על סיר לחץ ולא סיר לבישול מהיר שנראה
כמעט זהה אבל חוסך רק במעט את זמן הבישול מכיוון שהלחץ נמוך
ולו יש מכסה שקוף לפעמים וגם פתיחה מהירה...זה לא זה.

לתקן תיבול תמיד אפשר בסוף הבישול ועם מעט נסיון אפשר
לדעת במדויק מתי להפסיק את הבישול מבלי לפתוח ולבדוק.

אני עובד עם שניים, קטן -3.5 ליטר וגדול 7 ליטר. עובדים כבר
למעלה מ 20 שנה טפו טפו בלי תיקונים או החלפת חלקים.

ממליץ בחום, לא תצטער.
 

raya

Well-known member
ולי יש 3 סירי לחץ.....
אחד ישן של אלקטרה - מתנה לחתונה לפני 50 שנים ויותר.
לגוסטינה 5 ליטר ולגוסטינה 9 ליטר - שניהם בני למעלה מ-30 שנים.
החלפתי לאחרונה את הגומיות (קוטר הסיר) כי לפעמים היה קשה לפתוח את הסיר לאחר כמה שעות.
רעיה
 

פוקסי99

New member
קרופניק

ניתן לוותר על אבקת העוף ולהוסיף מלח ושורש סלרי
3 בצלים קצוצים
3 גזרים חתוכים לטבעות
2 שורשי פטרוזיליה
4 גבעולי סלרי קצוצים לסהרונים
400 גרם גריסים שטופים
400 גרם פיטריות שמפניון
2 כפות אבקת מרק עוף פרווה
מלח
פלפל שחור
כפית גדושה של פפריקה
10 כוסות מים
שמן לטיגון

מחממים את השמן
מוסיפים את הבצל כאשר הבצל מקבל גוון שקוף מוסיפים את הגזר מורידים את הלהבה ומוסיפים את התבלינים
מטגנים כ3 דקות ומוסיפים את הפיטריות בוחשים הייטב וממשיכים לטגן עוד כ3 דקות
מוסיפים 10 כוסות מים רותחים בוחשים הייטב ומוסיפים את הגריסים בשטופים
מוסיפים את אבקת המרק ושורש הפטרוזילה
ומבשלים עד אשר הגריסים מתרככים
הגריסים גורמים למרק להסמיך וזה טוב
 
למעלה