רטבבים מעניינים לצ'יפס

Maldini Girl

New member
רטבבים מעניינים לצ'יפס

התבקשתי מחר להכין כמה רטבים מעניינים לצ'יפס. אשמח לרעיונות מעניינים ועדיף עם מתכונים.
 

נטעליג

New member
איולי עם פפריקה? +שאלה על איולי בפנים (סליחה על הנצלו"ש)

ניסיתי להכין איולי משמן+שום, יוצא נהדר בגרסה בסיסית, גם עם תבלינים יבשים אבל לא מצליח לי עם חומרים רטובים כמו צ'ילי מתוק או חרדל ואני לא מצליחה למצוא מידע במרשתת.
יכול להיות שהרוטב הזה עדין מדי לתוספות כאלה (שמתאימות רק לרטבים עמידים יותר,כמו מיונז?)

 

TCHM

New member
אני מבין שהכנת רוטב איולי הבסיסי...

עם שמן שום ותיבול?
רוטב כזה יקבל רק תוספות שאינן מכילות מים כי אין חומר מתחלב
שיחבר את השמן עם המים כמו החלמון למשל או התחליפים שלו
והוא יתפרק.
את יכולה להכין איולי על בסיס "מיונז" ללא ביצים ועם תחליפים
ואז תוכלי להוסיף לו כל דבר.
אפשרות שניה היא ליצור רוטב חדש על בסיס מחית ירק כמו תפו"א
בטטה. חציל...לערבב מעט מחית עם האיולי שהכנת ולהקציף היטב.
סוג של רוטב כזה קיים ביוון - מחית תפו"א עם שמן והרבה שום כתוש
שזה מעדן.
 
קלאסי

שלום
קטשופ ומיונז.
ספייסי מיונז (ראי במרשתת)
אצל שווארמה חזאן (חיפה) החלו לאחרונה לתת גם רוטב פלפלת,
שהולך נפלא עם הצ'יפס.
זה על בסיס חלבי (שמנת מתוקה), פלפל שחור גרוס חרדל וברנדי.
(ראי במרשתת).
בהצלחה
 
למעלה