שלום לבשלנים. איך מכינים אורז רך וטעים כמו במסעדות

yair_bar

New member
מנהל
אף פעם לא הכנתי אורז בתנור

עשית לי חשק. אנסה השבוע
 

oritta17

New member
אורז בתנור יוצא מאוד טעים רק יש להקפיד על חום בינוני --

לכוון את החום ל- 175 מעלות ,למשך כ-30 דקות,
ולכסות בניר -כסף כפול.(מקופל על שניים.ולהדק היטב ,לדפנות החיצוניות של התבנית).
&nbsp
בכדי שהאורז יישאר עסיסי, ולא יתייבש, מוציאים מהתנור,באותו רגע שהוא רך ומוכן.
ואז האורז עסיסי מאוד טעים.
 

yair_bar

New member
מנהל
את שמה את התנור על תכנית טורבו או לא?

טוב שהזכרת לי שנגמר נייר הכסף - צריך לקנות
 

oritta17

New member
כן ,התנור אצלי תמיד פועל על טורבו, וגם רוצה לציין ש,,

לפני הכנת האורז (הבסמטי):
לשטוף היטב את האורז מהעמילן ,להשאיר 20 דקות בקערת -מים נקייים ,
ולאחר מכן לסנן.
תבנית האורז עטופה היטב עם ניר- כסף כפול,
והתנור עובד על טורבו.
 

נטעליג

New member
רגע, מההתחלה,שלב שלב: פירקס או תבנית חד"פ? מים קרים מהברז?

אפשר להוסיף חומוס, ירקות וכו'?
 

oritta17

New member
תשובות לנטעליג:

תבנית פיירקס .(מסוג שעמיד לחום התנור .)
&nbsp
בהחלט אפשר גם 4 כוסות מים רותחים ,למי שממהר ורוצה להאיץ את ריכוך האורז.
&nbsp
בקשר לירקות:
בעיקרון יוצא מאוד טעים עם כמה סוגי הירק -הקצוץ ,כפי שהסברתי למעלה.
&nbsp
ירקות :
אפשר להוסיף ירקות רק לאחר שמקפיצים אותם 5 דקות מראש, במחבת.
(ירקות מוקפצים כמו: טבעות בצל, רצועות כרוב ,(לחתוך דק כמו אטריות,) וגם חצאי פטריות -שמפיניון, וגזר מגורר-גס.)
&nbsp
בקשר להוספת גרגרי -חומוס:
אפשר להוסיף לאורז,רק גרגרי חומוס מבושלים ורכים.
(גרגרי -חומוס מתבשלים בישול ארוך, והאורז זמן קצר, 30 דקות בלבד בתנור.)
לכן רק לאחר בישול-וריכוך גרגרי החומוס, ניתן יהיה להוסיפם לאורז שבתנור .
&nbsp
 

yair_bar

New member
מנהל
אני לא חושב ששמן זית הורס. במאכלי אורז מסויימים אני משתמש

בשמן זית. נגיד כשאני מכין מג'דרה אני מכין עם שמן זית - אבל זה מקרה פרטי שבו הטעם מתאים (בעיניי)
 

oritta17

New member
שמן זית הוא מעולה גם באורז,רק אם הוא מסוג משובח ואיכותי.

הכוונה לשמן מכבישה -קרה.(שלא עובר תהליך חימום.)
 

נטעליג

New member
נכון, אבל יש תיבולים מסויימים שהוא לא ממש מתאים להם

אני מכירה ישראלים שמכינים אורז לבן מטוגן בזמ"ז כמצע ל"מוקפץ" עם צ'ילי מתוק ורוטב סויה , לי השילוב הזה לא טעים.
 

oritta17

New member
אפרופו שמן -זית ,(שאת טוענת שיש מאכלים שהוא לא מתאים להם),,,

זכור לי מקרה מהעבר ,שהתבקשתי בהתראה ממש קצרה, להכין לחברים המארחים,
מאפינס כולשהו לקינוח, ולא היה לי שמן- קנולה באותו יום.
בכדי לפתור את הבעייה עירבבתי בקערה 1/2 כוס שמן-זית ביחד עם 2 כפות חמאה,
כפית אחת סילאן, קינמון ,ותמצית-וניל, והוספתי לתערובת הקמח וביצים וכו',כפי המתכון .
בסופו של דבר, יצאו מאפינס מאוד טעימים,שחוסלו עד הפירור האחרון .ועוד ביקשו ממני את המתכון, ואז,,,היו מופתעים מהעובדה,שלא הורגש השמן-זית שסיפרתי שעורבב בתערובת.
המסקנה היא: שבשילוב נכון ובאיזון הטעמים, גם השמן-זית -יכול להשתלב יפה במתכון .
&nbsp
&nbsp
 
למעלה