שלום לבשלנים. איך מכינים אורז רך וטעים כמו במסעדות

yair_bar

New member
מנהל
הטעם, ומשהו מוזר ששמתי אליו לב - בטיגון עמוק מתפשט בבית ריח

של דג.
&nbsp
בכל אופן, בעיניי גם התוצאה של שמן תירס או חמניות הרבה יותר מוצלחת.
&nbsp
אמנם בעיה בשנים האחרונות למצוא שמנים כאלה בסופר/מכולת הרגילה - אבל אני מקפיד
 

גליגלי6

New member
כל האורזים מאודים. אתה לא

ככ ברור..אני מתכוונת לאורז כזה לבן ורך, מאוד טעים לאכול אותו בלי כלום
&nbsp
תגיד/י תגידו וכו. סתם שאלה, למה אתה בכוכבית. סתם מעניין..
 

גליגלי6

New member
שלום לבשלנים. איך מכינים אורז רך וטעים כמו במסעדות

אני מבשלת כך: 2 כוסות מים + כוס מים. שוטפת קצת את העמילן. מוסיפה קצת שמן זית ומלח. מרתיחה. אחכ 15 דק' על אש קטנה. בסוף מגבת מתחת למכסה כמה דקות

יוצא ממש לא טעים. השתמשתי באורז בלאסמי. האם זה קשור לסוג האורז

תודה רבה
 

Maldini Girl

New member
דרך אגב, הכי טעים בעייני

לעשות אורז בתנור. אפשר גם בתבנית לא מכוסה או בסיר שמתאים לתנור.
 

noga781

New member
לפני שמבשלים עם מים

חממי שמן זית בסיר תוסיפי את האורז ותטגני אותו טיפה, אחכ תוסיפי את המים והמלח - יוצא פצצה!
 
שלום לך

אומם אני לא בשלן, אבל אני אנסה לענות לך לפי מיטב ידיעתי

אני מקווה שאת השתמשת באורז בסמטי ולא בלאסמי
אז ככה אני מציע לך לנסות
לקחת כוס אורז בסמטי (ללא לשטיפה) ולהכניס לסיר,
לשפוך כ 2 כפות שמן חמניות (בסמטי יש לו "ניחוח טבעי" שמן זית לטעמי יהרוס לו)
חשוב שהסיר יהיה שטוח יחסית ועבה (אורז בעצם מתאדה ויש חשיבות לפיזור החום)
יש לטגן את האורז תוך כדי ערבוב כ 2 דקות על חום הכי גבוהה כדי לצפות את גרגרי האורז בשכבה עדינה של שמן, וכדי להוציא את הריחות וטעמים שלו. חשוב לערבב כל הזמן שלא ישרף (ושהוא מחליף צבע ללבן מט להוסיף את הציר (לא לשרוף את האורז שלא יהי צהוב / חום / שחור)
על כוס אורז אני מוסיף בין 1.5 ל 2 כוסות מים תלוי בסוג האורז ומזג האוויר,
חשוב שיזה יהיה באותה המידה של האורז ואם מילת את הכוס עד הסוף באורז אז אותו כנ"ל עם המים (יחס זהה)
שאני כותב מים הכונה לציר מרק עוף חם / רותח - אם אין לך ציר אז מים עם אבקת מרק עוף ( אני חושב שכפית זה מספיק) וחשוב שיביו רוטחים או ממש ממש חמים.
מביאה לרטיחה ומנמיחה את החום למינימום
ככה לבשל כ 17 דקות. חשוב לא לפתוח ולבדוק ומרגע הרטיחה לא לערבב את האורז.
אחרי 17 הדקות לטעם אם האורז מוכן, אם כן אז לתת לסיר לנוח מכוסה עוד 3 - 5 דקות שהארוז יתיצב ולא ישבר.

זה הבסיס שאני מכיר אני מכווה שיצא לך טעים
 

Maldini Girl

New member
כך אני מכינה

חשוב למצוא את האורז שאוהבים. אני אוהבת בסמטי (ולא בלאסמי, אין אורז כזה) אך יש כאלה שלא אוהבים.
&nbsp
כוס אורז
כוס וחצי מים
כף שמן
כפית מלח
&nbsp
מערבבים את האורז עם השמן והמלח ומטגנים קלות מספר דקות תוך ערבוב על אש בינונים.
מוסיפים כוס וחצי מים ומכסים. מכוונים טיימר ל23 דקות. כשהמים רותחים ומבעבעים מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים את יתרת הזמן.
בתום הבישול מכבים את האש ומשאירים מכוסה 5 דקות. כעבור 5 דקות פותחים את הסיר וממתינים כמה דקות נוספות, אחריהן מערבבים ומגישים.
 

גליגלי6

New member
מלדיני שכחתי לענות לך. קודם כל תודה

בישלתי בסוף כמו שיאיר הציע. זה דומה למה שאת הצעת..תגידי מלדיני זאת לא האיטלקיה שקיבלה כמה פעמים זהב בשחייה באולימפיאדות?
 

yair_bar

New member
מנהל
לאחרונה אני משתמש באורז יסמין של סוגת

יש מבצעים אז אני קונה כמות שנשמרת בארון בלי בעיה.
&nbsp
גם אני מעדות המטגנים לפני הבישול (בלי לשטוף קודם).
&nbsp
אני מטגן או בחמאה או בשמן צמחי (תירס/חמניות/סויה. שמן זית פחות מתאים לי באורז לבן נקי ושמן קנולה לא נכנס אליי יותר הבית).
&nbsp
הטיגון הוא בסיר רחב עם תחתית עבה ועל להבה בינונית. מטגן תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות עד שהגרגר מצופה היטב, משנה את צבעו משקוף ללבן אטום.
&nbsp
מוסיף מים (ביחס של 1 כוס אורז על 1.5 כוסות מים) ו-1 כפית מלח (על 1 כוס אורז) ומביא לרתיחה.
&nbsp
מכסה ומנמיך ללהבה הכי נמוכה וחלשה שיש בבית. מחכה 20 דקות, מכבה את האש ומחכה עוד 7 דקות.
&nbsp
פותח את המכסה ובעזרת מזלג מסרק את האורז
&nbsp
 

גליגלי6

New member
אני לא מתחילה. פשוט לא יודעת להכין אורז. יצא לי מאה אלף פעם

אורז לא טעים. זה כנראה בגלל שמן הזית שמקשה אותו..
 

גליגלי6

New member
תודה להסבר המפורט. זאת אומרת ששמן הזית הורס ת'אורז ולכן יצא

לי אורז קשה? הכוונה הלהבה הכי נמוכה. איזה קוטר בערך והאם צריך מכסה עם חורים..
 

גליגלי6

New member
אם אחדד התכוונתי לאורז סיני/תאילנדי וכו. רך כזה. כמו במסעדות

נראה שהשפים שם מהמזרח הרחוק. לא?
 

oritta17

New member
תנסי את הגירסה הקלה של אורז עם טעמים בתנור,,

2 כוסות אורז בסמטי ,לשפוך לתבנית קרמיקה או תבנית פיירקס,
או תבנית אחרת שעמידה לחום התנור.
&nbsp
להוסיף לתבנית האורז 5 כפות שמן, ולערבב היטב,
לתבל :
כפית שטוחה מלח ,וקורט פלפל-שחור.
1/2 כפית גרגרי-כמון שלמים.(או גרגרי-קימל.)
מוסיפים 4 כוסות מים,
מערבבים היטב בתבנית,(טועמים טיפונת ,ואם יש צורך מוסיפים למים עוד קצת מלח.)
כעת מוסיפים ירק קצוץ -גס :
חופן גדושה פטרוזיליה קצוצה ,
3 כפות כוסברה קצוצה,
כף גדושה עלי- סלרי קצוצים,
2 חופנים גדושים שמיר -קצוץ .
לערבב את כול הירק הקצוץ בתוך האורז והמים שבתבנית,
לכסות בניר כסף,מהודק לתבנית,
ולהכניס לתנור בחום בינוני,(175 מעלות חום.)
לאחר לאחר 30 דקות לבדוק במזלג,
(אם האורז עדיין לא רך,לכסות בניר כסף,
ולהמשיך לאפות עוד 5 דקות,ושוב לבדוק,ד שמתרכך,ואז לכבות,
ולהוציא מהתנור.
(זמן האפיה שונה בין תנור למשנהו,לכן זה חשוב מדי פעם לבדוק.)
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
למעלה