מתכון כיפי לתחילת השבוע: צ'יפס פולנטה ופרמזן

מתכון כיפי לתחילת השבוע: צ'יפס פולנטה ופרמזן

צ׳יפס אפוי של פולנטה ופרמזן

מרכיבים

1.5 כוסות חלב
1.5 כוסות מים
1 כוס פולנטה (קמח תירס). אם רוצים להגדיל ראש ולעשות את המתכון קצת יותר בריא אפשר להמיר חצי מכמות הפולנטה בגרגרי תירס טריים טחונים גס
1/2 כוס פרמז׳ן מגורר
30 גרם חמאה
מלח ופלפל שחור
שמן זית להברשה

אופן ההכנה

בסיר מביאים לרתיחה על אש בינונית את המים, החלב, והפולנטה (או הפולנטה והתירס הטרי). מתבלים במלח ופלפל שחור.
מערבבים ללא הפסקה את הפולנטה בעזרת כף עץ, כדי שלא תישרף, עד שהיא מסמיכה ונפרדת מהדפנות (10-15 דקות).
מוסיפים לפולנטה את הפרמז׳ן והחמאה ומערבבים אותם עד להטמעה מלאה.
משמנים תבנית אינגליש קייק, ויוצקים לתוכה את הפולנטה. מניחים לה להתקרר ולהתייצב, כשעה.
מחממים תנור ל-250 מעלות, מניחים בתבנית נייר אפיה ומשמנים אותו.
מוציאים את הפולנטה שהתייצבה בינתיים למשטח עבודה, וחותכים לרוחב למקלות אחידים.
מניחים את המקלות בתבנית, ומברישים אותם בשמן זית.
אופים עד שזהובים ויפהפיים, בערך רבע שעה.
אוכלים עם שמנת חמוצה, קרם פרש, מיונז ביתי או כל דבר שאתם אוהבים לאכול איתו את הצ׳יפס שלכם.

 
אפשר שאלה

את הצ'יפס פולנטה ופרמזן צריך לאכול קר או אפשר חם?
ואם חם האם זה עדיין "עומד" יציב או שהוא כגבינה מומסת?

תודה על ההתיחסות
 
הם חייבים להצטנן קצת כדי להתייצב, אבל...

אחרי שהם מתייצבים, אפשר לתת להם מכה בתנור חם מאוד או לצרוב על המחבת, והם ישמרו על המרקם
 
למעלה