מעבד מזון מול בלנדר

jen711

New member
מעבד מזון מול בלנדר

קניתי לא מזמן מעבד מזון שבא עם בלנדר.
אבל אני לא יודעת מה עושים עם הבלנדר.
כן, אפשר לעשות שייקים אבל זה לא משהו שאני הולכת לעשות.
ולמעבד מזון יש גם דיסקיות של לחתוך מזון.
אבל עם הלהב הבסיסי של הריסוק, מה ההבדל בין המעבד מזון לבלנדר ומתי אני צריכה להישתמש בכל אחד?
 

raya

Well-known member
מעבד מזון.....
בבלנדר אני משתמשת בין השאר לריסוק לחם לפירורי לחם.
הדיסקיות = פומפיה משמשות לקציצת ירקות.
בדיסקית הגדולה - אני קוצצת כרוב, תפוחי אדמה וכדומה.
בדיסקית הדקה יותר - גזר לסלט הכרוב.
עם הסכין (פלסטיק ו/או פלדה) אני משתמשת להכנת בצק, בן זוגי משתמש בסכין לריסוק הירקות מהם הוא מכין קציצות ירקות.
שאלות נוספות?
אשמח לענות.
רעיה
 

jen711

New member
השאלה שלי היא על הריסוק

אני מרסקת ירקות במעבד מזון.
תוהה מה לעשות עם הבלנדר.
מה את מרסקת בבלנדר חוץ מלחם?
 

raya

Well-known member
לא משתמשת בבלנדר מעבר למה שציינתי.
בעצם - כעת עבור ניסוי במעבדה - ריסקתי בבלנדר עלים של כל מיני צמחים.
אבל זה היה לניסוי בלבד.
 

חנהפ

Active member
הבלנדר משמש אותי לשייקים בלבד

במעבד המזון יש קערות שונות שמתאימות בערך לכל דבר, יש לי גם בלנדר מוט שמשמש לטחינת מרקים ורטבים בסיר.
 

jen711

New member
אה, שייקים אני לא שותה

במעבד מזון יש לי רק קערה אחת, אבל כמה להבים ודיסקיות.
גם לי יש בלנדר מוט שקניתי לפני כמה שנים למרקים.
 

oritta17

New member
הבלנדר קוצץ למרקם דק ,שהמעבד לא מצליח להגיע ,,

קמח: למשל,כמו שקדים -ואגוזי-קשיו ושאר אגוזים קשים ,בבלנדר ניתן לטחון למרקם דק שקרוב למרקם קמח .(לכן מעולה למתכונים שצריך קמח שקדים,או קמח אחר.)
הבלדר שלי גם כותש קרח ופירות קפואים ,וגם בננות קפאות מהפריזר,להכנת סורבה,ובכך הבלנדר הרבה יותר טוב ממעבד -המזון.
משמש גם לטחינת ירקות לממרחים במרקם חלק.
ולקיצוץ פטרוזילה וסוגי- עלים נוספים .
וכמובן גם פירות מרוסקים למרקם חלק - לתינוקות.
&nbsp
&nbsp
 

jen711

New member
אה, זה מאוד עוזר לי

ומה דעתך על חמאת אגוזים?
גם זה להכין בבלנדר?
 

oritta17

New member
אגב , לגבי שימוש במעבד -המזון,

לאחרונה יש אצלינו דרישה לכמויות גדולות של סלט-ירקות ,ולכן, לאחר שטיפת הירקות ,(עגבניות-קשות, פלפלים מכול הצבעים,צנונית או קולרבי,5 מלפפונים ,1/4 כרוב,
וגם 1/2 בצל מקולף מקליפתו .)
מרכיבה את דסקית הריבועים של מעבד -המזון ,
ותוך כמה שניות בודדות יש כמות לקערה ענקית של סלט שמספיק "לכול הגדוד":
תיבול 3 כפות שמן-זית ,
2 כפות מיץ לימון ,
2 חופנים של גרעיני -חמניות קלופים ,ולא קלויים.
חופן -פיקאנים,או אגוזי מלך .
וגבינה מלוחה חתוכה לקוביות קטנות, כוס מלאה.
3 שניות של עירבוב ב-2 כפות גדולות,
ויש סלט טעים ,בכמות גדולה,וכמעט ללא מאמץ,וגם החיתוך יפה,
וכולם נהנים .
מומלץ מאוד אמץ את האופציה הזו של מעבד -המזון.
 

lseugy

New member
תשובה - ויש גם שאלה.

בלנדר - כשמו כן הוא: מערבל/מערבב.
בעבר הכנתי איתו מרק (ירקות ובשר) לתינוקות ששותים עדיין מבקבוק. הכנסתי את המרק והפעלתי במהירות מירבית.
הכנתי איתו בלילה לפנקייק (כשהייתי מכין בכמות די גדולה).
היום אני מכין איתו עגבניות מרוסקות/כתושות, שאני מעדיף על פני השימורים הקנויים (ראו בבלוג שכתובתו בסוף: טיפים למטבח).
&nbsp
אני לא כותש קרח. כל גוש קרח הוא כמו אבן שמקהה את הלהבים של הבלנדר.
&nbsp
והשאלה (א-פרופו ריסוק לחם): עד כמה זה באמת מרסק והאם ניתן (ולא מזיק ללהבים או למנוע) לרסק מצות לקמח מצות - דק באמת. זה יפתור לי כמה בעיות.
הרי זה חומר יבש ועלול להקשות על המנוע - עד כדי שריפתו.
תודה ושבוע טוב.
ואתם כמובן מוזמנים לבלוג:
http://www.tapuz.co.il/blogs/userblog/abapolanya
&nbsp
 

raya

Well-known member
תשובה לגבי קמח מצות...
מה ששכחתי לכתוב בהודעה הראשונה שלי.
לא קונה קמח מצות במחיר מופרז, טוחנת מצות לבד.
אמנם הבת שלי טוענת שיש גושישים קטנים, לי זה לא מפריע.
לחילופין - אפשר להמשיך בהפעלת הבלנדר.
קמח מצות שנשאר- מאוחסן במקפיא ומצטרף פסח אחר כך לקמח המצות ה"טרי".
וכן - יש לי בלנדר עם מיכל גדול שאפשר לכתוש בו קרח, מעולם לא השתמשתי בו.
 

lseugy

New member


 

oritta17

New member
לגבי כתישת קרח ,הרי הבלנדר מיועד לכך, וזה לא מתקלקל,

גם זה מאוד תלוי באיכות הבלנדר וחוזק המנוע.(שלנו 800 וואט)
אצלינו כותשים בעונת הקיץ קוביות קרח,וזה בכלל לא מזיק לבלנדר,
הלהב מיועד לכך,ועדיין לאחר 4 שנים של כתישות קרח,הלהב נותר חד מאוד,
גם טוסטים קלויים אנחנו טוחנים לפירורי-לחם ,
וגם מצות שבורות אצלינו טוחנים לפירורי -מצות,
ומשתמשים בהם להכנת קציצות דגים, לקציצות ירק, וגם לשניצלים.
 

michal@gal

Active member
מנהל
זה תלוי במרקם של מה שאני מרסקת

אם המרקם נוזלי (טחינה, תערובת לפנקייק, שייקים, מרקים טחונים) אני משתמשת בבלנדר.
לכל היתר, אני משתמשת במעבד מזון.
&nbsp
&nbsp
 
למעלה