האם תפוחי-אדמה מרוסקים יתאימו להסמכת מרקים ?

oritta17

New member
האם תפוחי-אדמה מרוסקים יתאימו להסמכת מרקים ?

האם יתאימו תפו"א ,(המרוסקים לפירה,) לשמש להסמכת המרק,
או שבהוספתם למרק צלול, יווצר במרק מרקם פירורי ולא נעים ?
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
למה להסתבך ? לכי מלכתחילה על קמח תפוא"ד.

&nbsp
&nbsp
אפשרות נוספת היא לרסק את התפוחים לפני בישולם, לסנן ואת הנוזל והמשקע להוסיף למרק, זה יסמיך אותו בודאות ללא "פירורים".
&nbsp
טוב ששאלת מה לעשות עם מה שנשאר במסננת, לאטקעס כמובן.
 

Maldini Girl

New member
מרק צלול, כלומר, כמו מרק עוף?

או מרק ירקות לא טחון?
אני חושבת שזה ייצא קצת מוזר. הייתי מסמיכה בעזרת שיבולת שועל או גריסים.
&nbsp
אם מדובר במרק טחון, חושבת שהתפו"א מתאימים מאד.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אין פה שום היפוך

סמיך זה ההיפך מדליל וצלול זה ההיפך מעכור.
&nbsp
יכול להיות דליל ועכור וגם סמיך וצלול ולהיפך.
 

TCHM

New member
בתיאוריה כן, במרקים אין סמיך וצלול


כל המסמיכים פרט לעמילן תירס (קורנפלור) יעכירו כל מרק
לכן זה דבר והיפוכו.
עיין בהסבר שלי על מסמיכים שהעליתי בעבר.
 

oritta17

New member
לא ממש מרק צלול, אלא מסונן מהירקות .

וכעת צריך להסמיך את המרק המסונן,
&nbsp
 

חנהפ

Active member
למעלה