מתכון מנחם: פודינג לחם - קינוח מופלא וקל להכנה מלחם ישן

מתכון מנחם: פודינג לחם - קינוח מופלא וקל להכנה מלחם ישן

קינוח שיושב בול על מזג האוויר בחוץ והחושך שיורד מוקדם ככה פתאום. מכינים מלחם בן יומיים, או אם אתם ברי מזל - חלה שאיבדה מטריותה. בתיאבון :)

פודינג לחם קלאסי - קינוח מופלא וקל להכנה מלחם ישן

מרכיבים

2 כוסות חלב
40 גרם חמאה + מעט חמאה לשימון התבנית
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
קורט מלח
1/2 כיכר לחם / חלב חתוכה לפרוסות ואז לקוביות
2 ביצים

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
בסיר קטן מחממים על אש קטנה חלב, חמאה, תמצית וניל, סוכר, קינמון ומלח. מבשלים רק עד שהחמאה נמסה. מורידים מהאש ומניחים להצטנן.
משמנים בחמאה תבנית ומעבירים אליה את קוביות הלחם.
טורפים את הביצים ומערבבים אותן לתוך תערובת החלב שהתקררה בינתיים. מוזגים את התערובת על קוביות הלחם. מניחים ללחם לספוג את נוזלי התערובת במשך שעה לפני שמכניסים לתנור החם. אופים במשך כ-40 דקות, עד ששולי הלחם מזהיבים מעט. אוכלים חם או בטמפרטורת החדר.
 

Maldini Girl

New member
אחד הפייבוריטים שלי שאני משום מה אף פעם לא מכינה.

תודה על המתכון
אולי אכין בשישי.
 
למעלה