מה מכינים לסופש?

Maldini Girl

New member
מה מכינים לסופש?

אני והבחור נוסעים למשפחה שלו בעמק חפר.
לפני כן עושים עצירה בת"א כנראה לסרט.
אין כרגע דיבור על ארוחת ערב בשישי/ צהריים בשבת. קצת מבאס אותי כי אני מאד אוהבת את הבישולים לשבת. אז אשמח להתנחם בלשמוע מה אתם מכינים.

כפיצוי, מכינה להיום בערב מעורב ירושלמי עם אורז לבן, שיהיה מה לאכול מול גידי ואהרוני המופלאים שחוזרים לעונה חדשה
 

ady18

Well-known member
אצלי

בקלאסי
אורז צהוב עם שווארמה פרגית מחבת בצל תבלינים
עוף במלח תפוחי אדמה קטנים
סלט ירוק
טחינה ביתית
ושקשוקה ערב שישי.
 

raya

Well-known member
עמק חפר.....
כולי קנאה , נולדתי וגדלתי שם.
הכנתי מאפה כרובית לבת שביקשה ללא קמח (שמתי מעט קורנפלור).
כרוב אדום בנוסח האמא שלי כפי שכתבתי לפני הרבה שנים.
על הגז עכשיו עוף מפורק בתוספת 2 כרעיים, ואורז שמתבשל ביחד וסופג את הנוזלים.
העזר כנגדי הכין קציצות ירק, וכעת על הגז תבשיל אינגריה.
מחר נוסעים לבת בתל אביב עם כל ה"כבודה" הזו.
 

raya

Well-known member
עוף עם כרוב ואורז....
לא ממש מתכון, ואתמול הכנתי בלי כרוב. או שהתכוונת לכרוב האדום?
טיגנתי בצל, השחמתי את חלקי העוף שהיו עם פפריקה מתוקה ות
ערובת שאישי מכין מכמה תבלינים.
שטפתי 2 כוסות אורז בסמטי, פיזרתי מעל העף וניסיתי "לדחוף" אותו למטה- שיספוג את הנוזלים.
בישלתי על אש נמוכה, לא זוכרת כמה זמן. האורז יצא אחד אחד והעוף היה רך וטעים.
כרוב אדום בנוסח אימי (השבוע מלאו 30 שנה לפטירתה...)
חתכתי את הכרוב בדיסקית מעבד מזון.
טיגנתי בשמן קנולה, והוספתי תפוח עץ מגורר ומעט צימוקים.
חומץ מדולל ביחס של 1:1 מלח וסוכר - לא יכולה לומר כמה. הסוכר נועד למתן את החמיצות של הכרוב.
חצי שעה בלחץ. אפשר לאכול קר או חם.
ואת הכרובית - שכחתי בבית.....
רעיה
 

raya

Well-known member
מאפה הכרובית מבוסס על מתכון לברוקולי של...
שוקולד חלב תפוז.
מוסיפה קישור.
הפעם לא שמתי קמח אלא מעט קורנפלור, 2 שמנת חמוצה ומעט אגוז מוסקט.
אני לא שמה אף פעם פלפל שחור או לבן.
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/139703715/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c_%d7%95%d7%9e%d7%a9%d7%a7%d7%90%d7%95%d7%aa/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%[/URL]
99%d7%9d
הכרובית לצערי נשכחה בבית, אביא אותה ביום רביעי כאשר אסע שוב לתל אביב.
רעיה
 

raya

Well-known member
צודקת, מוזר, כי בדקתי אותו לפני ששלחתי. מעתיקה לכאן
מתכון שפורסם מזמן, אומץ בחום, כולל הרעיון של ריכוך ירקות במיקרו. מועתק לכאן וגם בקישור.

בשביל כבוד צריך לעבוד

מאת: שוקולד חלב תפוזו 29/09/02 | 20:02

ודוקא לא הרבה.

רכיבים:
1 ראש ברוקולי (או 400 גר´ ברוקולי קפוא)
4 ביצים
1 מיכל שמנת מתוקה
חצי כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל לבן
1 כף סוכר
100 גר´ גבינה צהובה חריפה מגוררת (קשקבל)
1 גביע אשל מאיכות טובה
4 כפות קמח רגיל

אופן הכנה:
מפרקים את ראש הברוקולי לפרחים ושמים בפיירקס מכוסה בנילון נצמד שבו 2-3 חורים.
מבשלים 5 דקות (בלי להוסיף שום דבר!) במיקרו בהספק מלא.
[בהעדר מיקרו- מרתיחים ליטר מים וחולטים בהם את פרחי הברוקולי במשך 15 דקות.]
אם משתמשים בברוקולי קפוא מקצרים את משך הבישול או החליטה בחצי.
משמנים פיירקס עגול וזורים בו מעט פירורי לחם. מניחים בו את פרחי הברוקולי איך שיוצא.
מערבבים את כל שאר החומרים בקערה נפרדת, ויוצקים על הברוקולי.
אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) במשך 40-50 דקות, עד שמאפה מזהיב.

אפשר לאפות כנ"ל עם כרובית, או עם תערובת של פרחי כרובית וברוקולי.
וההערות שרשמתי קודם תקפות , לא משנה במתכון המקורי.
תבלון - תמיד לפי הטעם האישי.
 
מרק בצל

שלום
השבוע גם נסעתי לבת הצעירה ועשינו סדנת בישול: מרק ירקות עם עוף ורוטב עגבניות לפסטה.
 

superman1234

New member
לא אספר מה אכלנו אתמול כי לא צילמתי, אבל היה יאמי יאמי.

היום , בעיתוי יוצא מהכלל חנכנו את הצ'ולנט הראשון של החורף.
"הטבענו" בתוכו גם חלקי עוף שיצאו נימוחים וטעימים - חבל"ז



 

Maldini Girl

New member
בדיוק חשבתי היום שזו הייתה שבת

קלאסית לחמין או מרק. פינטזתי שניסע לתל אביב לאכול ראמן מנחם במןטןטן ואז הדענו לפה וגילינו שקיץ פה.
 

yair_bar

New member
מנהל
באמת היה היום יום מוזר

בבוקר גשם חזק ובצהריים חם.
&nbsp
&nbsp
 

lseugy

New member
פעם ראשונה שהתעסקתי עם בצק (ויש לי שאלה) וגם מרק עם קובה.

מרק הקובה זה לא בפעם הראשונה אבל בכל זאת חידוש מסוים, את מרק הירקות הכנתי הפעם גם עם 4 עגבניות מרוסקות בבלנדר. צריך להוסיף גם קצת סוכר, כדי לשבור את חמיצות העגבניות. כמו-כן, בעת הבישול המרק נראה ורוד עכור. בגמר הבישול המרק צלול לגמרי עם גון קצת אדמדם נהדר. יצא מעולה.

לענין הבצק, לבקשת אחת הבנות, הכנתי כיסונים ממולאים תערובת בשר טחון, בצל ופטריות שטוגנו קודם (תחילה הבצל, הוספתי שום פרוס דק, מלח, פלפל שחור ו"קוצי" טימין יבש ובסוף בשר בקר טחון). עשיתי את הבצק כמעט לפי ההוראות - אבל חצי כמות. במקום 1 ק"ג - חצי קילו. במקום 3 כוסות מים - 1 וחצי כוס מי ברז. מלח לפי הטעם. בגלל שבמקור (1 ק"ג קמח) צריך 1ביצה ולא רציתי להשתמש בחצי ביצה (מה אעשה עם החצי השני?), השתמשתי בביצה שלמה. הבצק יצא מאד דביק. נדבק לידיים וגם לדפנות הקערה. אז הוספתי קצת קמח. בסוף יצא לא רע ואפילו הבת שבבית בסופ"ש זה אמרה שזה טעים.

הבעיה היא שזה היה בצק שנראה לי קצת מוזר. כשרידדתי, הוא היה כמו גומי: כלומר- אני מרדד ומותח - והבצק חוזר לגדלו הקודם. אני מרדד והוא מתעקש. הרבה עבודת רידוד עד שיצא משהו שרציתי. האם כך צריך להיות הבצק או שעשיתי משהו לא נכון?
מצורפת תמונה של מה שיצא לי. בשביל פעם ראשונה - בכלל לא רע.

 

TCHM

New member
לגבי הבצק...

אינני יודע באיזה כוסות מידה אתה משתמש מכיוון שיש הרבה נוזלים
בבצק.
הבצק צריך להיות כזה:

500 גר' קמח
210 גר' מים
1 ביצה L
2 כפות שמן

רצוי להוסיף לקמח 2 כפיות אבקת אפיה, לנפות ביחד.
בכדי שהבצק יהיה נוח לרידוד יש לתת לו לנוח מכוסה כ 15 דקות.
 

חנהפ

Active member
לגבי הבצק, מנוחה היא שם המשחק

זה הכל בגלל רשת הגלוטן שלא הספיקה להתפתח די צורכה
 
למעלה