שאלה על פריקסה.

lseugy

New member
שאלה על פריקסה.

במסגרת הפינטוזים שלי במטבח (אני יכול רק לפנטז כי ידע אין לי מי-יודע-מה), רציתי להכין פריקסה. רק שאצלי זה או להכין כמות קטנה (ואין לי חשק להכין בצק ל- 3-4 כל פעם. אני לא עבד למטבח) או שיקח "קצת" זמן עד שיחסלו כמות. לדעתי לא נכון להשאיר אותו עומד "למחר" או לשבוע הבא. השאלה היא האם ניתן להכין בצק, להקפיא לפני טיגון ולהפשיר לקראת טיגון עתידי.
לחילופין - האם כדאי להכין הכל כולל טיגון ולהקפיא מוכן (מה שלא כל כך נראה לי נכון).
תודה למסייעים.
 

superman1234

New member
מניסיוני, בצק ניתן להקפיא.

תהליך ההפשרה כפי שאני עשיתי היה ,מהמקפיא למקרר (ל 24 שעות) ומשם לטמפרטורת החדר. אצלי כל התהליך הזה שיפר את המרקם של הבצק.
לא ניסיתי מעולם להקפיא בצק עם "תוספות" בתפזורת. נקניקיה איכותית עטופה בבצק כבר עשיתי ויצא בסדר גמור.
לגבי הפריקסה, אתה מתכוון לטגן (בשמן עמוק?) את הבצק עם המילוי או לאפות בתנור ?
 

TCHM

New member
פריקסה זאת לחמניה מטוגנת בלבד...

ולה מרקם של סופגניה.וזה הייחוד שלה,
אפויה זאת לחמניה רגילה.
 

TCHM

New member
שתי אפשרויות...

הראשונה היא להכין את הבצק, להתפיח ולטגן, לצנן לחלוין ולעטוף
בניילון נצמד כל לחמניה ולהקפיא.
מפשירים במקרר ומחממים בתנור כשהלחמניה עטופה ברדיד
אלומיניום.
השיטה השניה והמועדפת היא להכין את הבצק עם מים קרים, לחלק
למנות במשקל לחמניה, לכדרר ולהניח בקופסה, להקפיא מייד.
מוציאים את כמות הלחמניות הדרושה ומפשירים במקרר בכלי סגור,
מוציאים לטמפרטורת החדר מעצבים ומתפיחים, מטגנים ב- 160 מעלות.
 

lseugy

New member
הרסת אותי עכשיו. ח... ח... ח...

לטגן ב-160 מעלות? ומנין אדע מתי זה 160 מעלות. אין לי מד-חום מטבחי ובתור בשלן דגול (פחחחחחחחחחח) גם אין לי כוונה לקנות. למה לקנות אם הסיכוי שאשתמש בו יותר מפעמיים הוא יותר נמוך מהרצפה שאתה דרוך עליה.
 

TCHM

New member
ראשית מדחום פשוט עולה בסביבות 70 ₪ וטוב שיהיה בבית...

אפילו לטיגון צ'יפס למשל או מוצרים אחרים.
כשאין מחממים את השמן, מכניסים שיפוד עץ או ידית כף עץ
לשמן החם, אם נוצרות בועות קטנות סביבו אתה בטמפרטורה הנכונה.
אם נוצרות בועות גדולות השמן חם מאד ויש להנמיך להבה.
בכל מקרה אתה יכול להטיל לשמן פיסת בצק ולבדוק את רמת
הטיגון...הבצק צריך לצוף ולהזהיב לאט.
חייבים לטגן ב 160 מעלות ולא גבוה מכך אחרת הבצק ישרף
מבחוץ אבל לא יהיה אפוי מבפנים. בדיוק כמו טיגון סופגניות.
 


 

superman1234

New member
מאחר ופריקסה זה:

לחמניות מטוגנות בלבד!, אני הייתי אופה אותן בתנור וקורא להן פריק_קסה בתנור.
כך לא הייתי עובר על התקנה - טיגון בלבד והייתי מקבל לדעתי אחלה לחמניות.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אצלנו אומרים "סמיהא בנדורה"

רק שבצק אפוי בתנור לא דומה בשום צורה לבצק שטוגן בשמן עמוק ולא משנה איך תקרא לו.
&nbsp
פריקסה זה בעצם סוג של סופגניה כלומר בצק מטוגן בשמן ולא שום דבר אחר וזה לא עניין של תקנה או סמנטיקה אלא עניין של מרקם וטעם.
 
למעלה