לכבוד עונת המרקים הבאה עלינו לטובה...

לכבוד עונת המרקים הבאה עלינו לטובה...

רוצה לשתף אתכם בפטנט שלמדתי בחורף שעבר ומלווה אותי מאז. אין שום צורך להכין קרוטונים באיטיות על חום נמוך בתנור (או לקנות, חו"ח). אפשר בכיף לעשות אותם על המחבת, בהרבה פחות זמן ולא פחות טעימים, אולי אפילו יותר! אתם יכולים כמובן לשחק עם התיבול, אבל הנה מתכון לדוגמה:

קרוטונים פריכים ומהירים בלי להדליק תנור

מרכיבים

4 פרוסות לחם
4 כפות שמן זית
כפית אורגנו יבש
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

מניחים את פרוסות הלחם זו על גבי זו וחותכים לקוביות שוות, בערך 2X2 ס"מ. מעבירים לקערה, מוסיפים את השמן, האורגנו, המלח והפלפל ומערבבים היטב (הכי נוח לעבוד עם קערת ערבוב גדולה מאלומיניום, ופשוט להקפיץ את הקרוטונים) עד שכל הקוביות מתכסות היטב בשמן ותבלינים.
מחממים מחבת גדולה על אש בינונית, וצולים את הקרוטונים בסבלנות , כ-20 דקות. מדי כמה דקות מערבבים או מקפיצים, עד שכל הקרוטונים הופכים פריכים. מוסיפים לסלט, למרק עגבניות או אוכלים סתם ככה כחטיף. שומרים בכלי אטום במזווה כשבוע.

לעוד מתכונים קלים מוזמנים לאתר שלי, הכל טעים

 

raya

Well-known member
רק רציתי לומר ש.....
אני מאוד נהנית מהמתכונים שלך וגם מהאתר.
תודה!
רעיה
 

oritta17

New member
למרקים לא מחכים אצלינו חורף,יש כול השנה.

בקיץ מרקים קלילים בסגנון מרק -ברוקולי עם שמנת -מתוקה,או מרק תירס,
מרק -פטריות,מרק קישואים וגזר,(מוגשים בחום פושר.)
בחורף סוגי מרקים מחממים יותר ,כמו : מרק כתום בטטה ודלעת, מרק אפונה יבשה,
מרק עדשים מרק -עגבניות ואורז ,מרק עוף ואטריות.
&nbsp
 
למעלה