בעקבות אתגר הפיתה במאסטרשף אתמול

yair_bar

New member
מנהל
בעקבות אתגר הפיתה במאסטרשף אתמול

אם הייתם מגישים עצמכם כמועמדים לתכנית - איזו מנת פיתה הייתם מכינים לשופטים?
 

רוני1955

Active member
פיתות בלבד.

את אלו שאני מכין עם הנכדות שלי.



 
פששש, תשמע אתה אומן

פתות בצורות כאלו שמתנפחות ....
סחטיין
אני אומר מנסיון , פשוט זה לא!
ניסיתי בעבר להכין בצורת חמסה .... היה כישלון טוטאלי
 

רוני1955

Active member
זה קל.

הכנתי שבלונות בצורות האלו. מרדדים רגיל, וקורצים עם השבלונה את הצורה.
 
עם שניצל, חומוס, טחינה וחמוצים גם

בוחר פיתה תימנית (אוורירית) ושם גם חריף (סחוג).
בחמוצים: מלפפון בחומץ (קורנישון) וגם כרוב חמוץ.
 

Maldini Girl

New member
האמת שחשבתי על זה כשראיתי את התכנית.

והיה לי קשה להחליט. אני לא ממש מתה על פיתות וחושבת שיש הרבה דברים שהולכים יותר בלחמניה/ לחם פתוח מאשר בפיתה. לפחות לטעמי.
אני חושבת שאולי הייתי עושה סנדוויץ' סטייל הדוויני פיתה בר:
תבשיל של אסאדו עם איולי, חריף, ומכניסה בפנים נניח חציל מטוגן/ טבעות בצל מטוגנות.
&nbsp
אופציה נוספת, אולי הייתי עושה כבד צלוי (חשוב שלא יתייבש) על אותו עיקרון של תבשיל האסאדו, או דווקא עושה לכבד רוטב חריף כזה, כמו של דג מרוקאי, ומוסיפה גם ביצה עלומה. בראש שלי זה הולך יופי אבל האמת שאף פעם לא ניסיתי את זה בעצמי.
&nbsp
 

yair_bar

New member
מנהל
העלית פה נקודה מעניינת - להתאים את הפחמימה לסנדוויץ'

יש כריכים שמתאימים יותר ללחם אחיד, יש ללחם כהה כבד ומעט חמצמץ, יש ללחמניות רכות, יש לפיתה.
&nbsp
&nbsp
 

yair_bar

New member
מנהל
אני לא מחפש רעיונות לכריכים באופן כללי

רציתי לשמוע מה חברי הפורום היו מכינים באתגר כזה
 
נכון, אבל מותר לחשוב עוד צעד קדימה (?)

שלום
בהקשר לאמירתך של לא בכל סוג פחמימה, אפשר לעשות כמו בפיתה, ולאור 3 דוגמאות של פחמימות שונות (ועדיין בנושא) מצאתי עוד 3 רעיונות.
בשילוב:
הפחמימה: פיתה
חלבון: שניצל, ביצה וכו' (ושיטת הכנה: טיגון, בישול ועוד).
רוטב: חומוס, טחינה, חריף, מיונז...
וירק / חמוצים (לא של רה"מ נתניהו
).
עכשיו צריך את השילוב המנצח.
לטובת השילוב המנצח, יש כמה שהם קלאסיקה, כמו הרובן, הקלאב ועוד.
אפשר לנסות לשחזר אותם 1:1 או לעשות וריאציה עליהם.
במחוזותינו, קוראים לזה יצירתיות.
 

Maldini Girl

New member
כן אבל זו לא הייתה השאלה

השאלה בעצם הייתה
בהנחה שאתה מגיע עכשיו לתחרות בישול וצריך להרשים עם מנת הפיתה הכי טובה שלך, מה היית מכין?
&nbsp
 

oritta17

New member
אתגרו אותי פעם בהכנת פיתה שתהיה במילוי טעים,,,

ביקשו שאכין משהו בפיתה שמתאים לפיקניק, (ולא טוסט.)
שהמילוי לא בשר בקר או עוף, ושיהיה ארוז היטב,כך שהפיתות ישרדו ולא יתפרקו בדרך.
&nbsp
מרחתי בתוך הפיתות שכבת טחינה מתובלת, עלי -חסה,ומלפפון חמוץ,
ובין עלי החסה הנחתי קציצות -טונה שנאפו בתנור,ולאחר מכן שהתבשלו כמה דקות ברוטב עגבניות בטעם חריף מתקתק ,שהתקבל מרוטב סויה,שום ,סילאן, ירק קצוץ,ופלפלון צ'ילי.
&nbsp
התקשרו אליי לאחר מכן לשאול ,,אם זה ללא בשר, כי זה מזכיר טעם בשר.
כשהתברר שזה קציצות טונה ,ביקשו לברר את התיבול שבו השתמשתי לרוטב הטעים.
אגב,
למניעת טעם לוואי של הטונה: לפני ההכנה,הנחתי את נתחי -הטונה בכמות נדיבה של מיץ מלימון טרי ,וכפית אחת חומץ, לכמה דקות.
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
נשמע יופי!

אני זוכרת שכשהייתי מאושפזת בבי"ח במשך שבוע ביקשתי יום אחד מאמא שלי שתביא לי פיתה עם חמאה וקציצות ירק, על אותו עיקרון של מה שאת כתבת. זה היה כל מה שהתחשק לי.
 

פוקסי99

New member
הפיתה שאני מכין

חשבתי לעצמי איך בתהליך התעשייתי הפיתות יוצאות מוצלחות?
עשיתי סקירה בזכרון בראשי, ונזכרתי שהפיתות המוצלחות ביותר מתקבלות מתנור תעשייתי אשר בו מניחים את הבצק על משטח עגול
אשר מסתובב, הבצק נכנס לתוך תנור אשר מכיל גופי חימום מעל, סיבוב הפלטה לוקח כשני דקות ויוצאות פיתות נהדרות,
אומנם תנור כזה אין לי אבל התנור הביתי מכיל גוף חימום עליון ובמצב גריל החום מספיק גבוה לאפיית פיתות מהירה
אז ככה
1 קילו קמח
1 כף שמרים
1 כף סוכר
2 כפיות מלח
כ2 כוסות מים חמימים


שופך את הקמח לקערת המיקסר
עושה גומה במרכז מוסיף את השמרים וכף הסוכר, מוסיף 3/4 כוס מים חמימים(חמים מספיק אבל ניתן לטבול אצבע מבלי להכוות)
מערבב טיפה את המים השמרים והסוכר תוך גריפת קמח לקבלת עיסה דלילה ומשאיר כך כ15 דקות.
לאחר 1/4 שעה כאשר העיסה תוססת ומכסה את כל הקמח כמעט,
עושה גומה נוספת בצידי הקערה ומוסיף את המלח
מפעיל את המיקסר ומוסיף את שארית המים
מכין כוס מים חמימים ותוך כדי לישת הבצק מוסיף מים עד קבלת בצק חלק ולא דביק.
ואיך אני בודק שהבצק מוכן: מפעיל את המיקסר על המהירות הנמוכה ביותר עם הבצק לא נדבק לתחתית הקערה והקערה מבריקה בתחתית ללא בצק דבוק אז הוא מוכן.
מוציא מהקערה עם ידיים מקומחות וממשיך ללוש את הבצק בתנועות קיפול בין הידיים כן ככה באוויר.
מכין קערה גדולה (קערת המיקסר קטנה לכמות ההתפחה ולא מאפשרת לבצק לתפוח כרצונו) שם את הבצק בקערה מכסה הייטב עם נילון נצמד ושם בצד לשעה לפחות
(בגלל שהשתמשתי במים חמימים ההתפחה לוקחת פחות זמן)
מכין משטח עבודה מוציא את הבצק מהקערה שימו לב שהבצק נהיה שערות שערות וזה אומר שההתפחה מעולה.
לש את הבצק על משטח השיש להוצאת האוויר(אפילו שומעים).
קורע מהגוש בצק בגודל של כשני כדורי פינק פונק, מניח על השיש ועם מערוך מרדד לגודל הפיתה ומניח בצד על השיש,
וממשיך כך עם כל הבצק, צריכות להתקבל כ20 פיתות.
משאיר את הבצק המרודד לפיתה על השיש כ1/2 שעה שיתפח מעט שוב.
מכוון את התנור למצב גריל החם ביותר, מכניס תבנית בשליש העליון בתנור, סוגר למספר דקות שהתבנית תתחמם הייטב.
כאשר התבנית חמה מושך עם כפפה את התבנית(זהירות!!התבנית חמה מאד ולעיתים מגבת לא תספיק לבידוד החום) לחצי מרוחבה
מרים עם תרווד את בצק הפיתה הופך ומניח על התבנית, ולמה הופך?? כאשר הבצק המרודד תופח החלק העליון בא במגע עם האויר ומתקשה מעט, ולכן כאשר אני מניח אותו בתבנית על החלק הקשה הפיתה בתהליך האפיה לא נדבקת.
לאחר שהנחתי 4 פיתות מכניס לתנור .
לאחר כדקה או דקה וחצי(תלוי בתנור) הפיתה מתנפחת כמו בלון ואז הופכים אותה לעוד כדקה.
מוצאים מהתנור מניחים על מגבת וחשוב לכסות עם מגבת כדי שאדי החום והלחות ירככו את הפיתות.
וכך להמשיך את גמר כל הפיתות.
עם רוצים להכין פיתה עיראקית: משתמשים באותה השיטה, אבל מרדדים את הבצק דק יותר ולא מתפיחים שוב אלה ישר לתבנית
אומנם הכתיבה שלי וההסברים נראים ארוכים אבל התהליך מהיר ופשוט
וכך זה מןגש בשבת
מורחים את כיס הפיתה בחומוס או בטחינה
מוסיפים שני פרוסות חצילים מטוגנים
מוסיפים ביצה חומה חטוכנ ל4
מוסיפים בצל כבוש
עלים של פטרוזיליה
מספר טיפות של עמבה
לעיתים בערב מכינים אותה פיתה רק במקום החציל מכניסים 2 קציצות קבב.
יש המורחים במקום חומוס או טחינה חצילים במיונז
יש הממלאים את כל זה בפיתה עיראקית ומגלגלים וסוגרים נכון





 

superman1234

New member
הפיתה שבתמונה נראית נהדר.

שאלה לי אליך.
לפי המרשם שנתת , סה"כ משקל הבצק המוכן הוא כ 1500 גרם.
[כף שמרים ר 15 גרם.
כף סוכר כ 15 גרם.
שתי כפיות מלח 10 גרם.
2 כוסות מים בד"כ 400 גרם נניח 460 גרם
סהכ עם הקמח 1500 גרם]

אתה ממליץ לחלק ל 20 יח'. כל יחידה לפני האפיה 75 גרם. אחרי האפיה המשקל של כל יחידה יהיה בסביבות 70 גרם.

האם זה המשקל של כל פיתה באמת ?
נראה לי מעט מדי.

נ.ב אתה משתמש בקמח כוסמין ?
הפיתה לא נסדקת בזמן המילוי ?
ניסית עם פלאפל ?
 

פוקסי99

New member
כפי שכתבתי בעבר

אני מחלק את הבצק לכדורים לא בשקילה אלה בתלישה בכף היד הפיתות יוצאות בגודל מספיק למילוי ומעולם לא היו טענות מבני המשפחה. לאחר שהבצק תפח ואני מרדד את הפיתה לגודל הרצוי אני נותן לבצק עוד כחצי שעה לתפוח ואז מכניס לתנור.
אגב: בשופר סל יש קמח כוסמין בכ9 שקל לקילו ממליץ למי שמשתמש בקמח כזה.
 
למעלה