יום הפסטה הבינלאומי 25.10.2017

yair_bar

New member
מנהל
יום הפסטה הבינלאומי 25.10.2017


מי רוצה לשתף מה הייתה מנת הפסטה הראשונה שהוא אכל במסעדה?
מה מנת הפסטה האהובה עליו במסעדה בישראל?
וכמובן - מה המתכון האהוב עליו לפסטה?
 

נטעליג

New member
פסטו ואח"כ גם שמנת-פטריות

בבית אכלנו רק פסטה אדומה בתבלינים ותוספים שונים (בעיקר אפונה וגזר מקופסה). אבא שלי עד היום אוכל רטבי שמנת רק במסעדות,
 

ady18

Well-known member
אצלי

תמיד במסעדות מעדיפה רביולי יותר
אבל האהוב עלי ביותר
זה ג'ירף:
מנת האודון
בבית אנחנו מכינים קלאסי שמנת פטריות הכי הולך, לזניה,קנלוני בשר ,פסטה עגבניות כמו כולם לפעמים חלקה\לפעמים בזיקלום לפעמים עם מיט בולס. אלה הכי אצלנו לא ממש עושים משודרג מהרגיל...
 
פסטה עם עגבניות שרי צלויות ואפונת גינה

זה מתכון פשוט שאני מאוד אוהב ותמיד חוזר אליו כי אני המצאתי אותו (טוב, אני מניח שעשו אותו לפני איפשהו, אבל הכוונה היא שלא קראתי אותו בשום מקום


פסטה עם עגבניות שרי צלויות ואפונת גינה

מרכיבים
250 גרם פסטה קצרה (למשל רדיאטורי)
2 כפות שמן זית
20 עגבניות שרי חצויות.
כוס אפונה עדינה קפואה
30 מ״ל יין לבן
מלח ופלפל שחור
קצת פרמז׳ן

אופן ההכנה

מרתיחים 3 ליטר מים, ומוסיפים להם כמות יפה של מלח (כחצי כף). מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
בזמן שהפסטה מתבשלת, שמים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים למחבת 20 עגבניות שרי חצויות, וצולים אותן עד שהן מגירות מיץ ומקבלות קצת סימני צריבה. מוסיפים כוס אפונה קפואה (אפשר גם ישר מהפריזר) ו-30 מ״ל יין לבן וממשיכים לבשל עד שהאלכוהול מתאדה.
כשהפסטה מוכנה מסננים אותה ושומרים את מי הבישול. זורקים אותה למחבת עם הרוטב ומוסיפים כחצי כוס ממי הבישול (זה נראה הרבה בהתחלה, אבל בלי פניקה, זה מצטמצם מהר ונותן לרוטב את הקרמיות הנחוצה). ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עוד כדקה, מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומעבירים לצלחות הגשה.
לסיום מגררים מעל קצת, או הרבה, פרמז׳ן, ואוכלים מיד.

 

yair_bar

New member
מנהל
עונה

מנת הפסטה הראשונה שאכלתי במסעדה הייתה כנראה בגיל 11 בלונדון במסעדה איטלקית ליד ככר פיקדילי.
&nbsp
הייתי בטיול עם אבא שלי ואחי שהיה בן 13 (זה היה למעשה טיול בר מצווה משותף לשנינו - לי בהקדמה של שנתיים).
&nbsp
במסעדה היו בעיקר סטיקים ומנה ענקית של ספגטי בולונז.
&nbsp
הספגטי היה מאד מאד טעים ואני זוכר שבביקור הראשון לא הצלחתי לסיים את הצלחת (מאז לא חושב שזה קרה לי עם פסטה). היה כל כך טעים שביקשנו לחזור לשם שוב בטיול ואכלתי שוב את הבולונז.
לפני שנתיים בטיול בלונדון ניסיתי למצוא את המסעדה לפי הנחיות של אבא שלי ולא הצלחתי.
&nbsp
בכל אופן, מאז אותה מנת ספגטי בולונז היה המנה הקבועה שלי במסעדות עד שאחרי כמה שנים אח אחר לקח אותי למסעדה בתל אביב שנקראה לוקשן. היו בה שניצלים ופסטות. השניצל (היה חרדל מתחת לציפוי)היה טעים מאד. אבל אז טעמתי לראשונה רוטב שמנת ופטריות.
&nbsp
למרות שעד אז לא סבלתי פטריות - הוקסמתי ברגע.
&nbsp
כמובן שמאז זו הפכה להיות המנה הקבועה שלי במסעדות עד שהתחלתי לבשל בעצמי.
&nbsp
הרטבים שלי הם לפי תקופות. עכשיו יש 2 פסטות שאני מרבה להכין:
&nbsp
שמנת-פלפלים:
2 פלפלים אדומים קלויים בתנור
2 שיני שום
1 כף שמן זית
1 כפית בלסמי
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף חמאה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית סוכר
שלוק של יין לבן או וודקה.
&nbsp
בבלנדר טוחן את הפלפלים (אחרי קילוף והרחקת גרעינים), שום, שמן זית ובלסמי לממרח.
&nbsp
במחבת ממיס את החמאה, מוסיף את ממרח הפלפלים, השמנת, הלאוכוהול והתיבול ומביא לרתיחה עדינה.
&nbsp
&nbsp
רוטב עגבניות:
&nbsp
3 עגבניות
2 בצלים קצוצים לקוביות
6 כפות שמן זית
3 כפות גדושות רסק עגבניות בריכוז 28-30
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית גדושה מלח
2 כפות שמנת מתוקה
&nbsp
בסיר מטגן את הבצל עם 2 כפות שמן זית עד השחמה. בבלנדר טוחן את העגבניות עם הבצל לממרח.
&nbsp
מחמם בסיר את יתרת שמן הזית ומוסיף את רסק העגבניות. מערבב תוך כדי טיגון במשך דקה. מוסיף את התיבול ואת הממרח עגבניות-בצל מהבלנדר. מביא לרתיחה ומנמיך את האש. מוסיף את השמנת ומערבב.
&nbsp
מבשל את הפסטה דקה פחות ממה שצריך, מסנן ומוסיף לרוטב. מערבב היטב ומגיש
 
למה רק בישראל...? זה יום פסטה בינלאומי


שלום
אבן הבוחן שלי לפסטה במסעדה, זה ספגטי בולונז. בארץ, אין הרבה שעושים את זה טוב.
אוהב פסטה "פרוטי למר" עם פירות ים ברוטב שמנת רוזה. לצערי בישראל רוב החומרי גלם קפואים ולא טריים. התמונה, מרשת מסעדות איטלקיות בקניונים בבודפשט. מנה לא יקרה וטובה.
אוהב גם את פסטה "לה פוטנסקה".

 
פסטה שלי

פסטה לטעמי זה מאכל שיכל להיות הנאה צרופה של חגיגת טעמים
או סתם אוכל פשוט ושטוח
פסטה זה עולם במלואו

 

yair_bar

New member
מנהל
במיוחד בשבילי עושה עוד פעם את מה שביקשתי ממך לא לעשות?

תודה רבה.
&nbsp
מה בדיוק עוזר לי הקישור? אתה חושב שאין לי גישה לynet?
&nbsp
&nbsp
 

Eli792

New member
פסטה ברוטב שמנת ברוקולי

למרות שכל רוטב על בסיס שמנת הוא מדהים
 
למעלה