הפסטה האהובה עליי

Maldini Girl

New member
הפסטה האהובה עליי

רוטב שהתחלתי להכין ולאהוב בשנה האחרונה אחרי סגירתה של טופולינו האהובה.
התמונה אמנם לא הכי מפתה. אבל בחיי שטעים.

פסטה דגים "ים תיכונית"
חבילת ספגטי/פטוצ'יני מבושלת לפי הוראות היצרן.

4 פילטים של דג (דניס, בורי, מושט) נקיים.
2 עגבניות גדולות, קלופות וקצוצות
2-3 שיני שום קלופות וקצוצות
10 זיתים שחורים קצוצים (אני קונה בשוק ממעדניות זיתים גדולים שחורים)
כ200 גרם ארטישוקים משומרים בשמן, קצוצים בינוני. וגם קצת מהשמן שלהם.
2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה
כרבע כוס שמן זית
כוס וחצי ציר דגים
מלח ופלפל לפי הטעם
סקוויז של לימון (לא חובה)

במחבת מחממים מעט שמן וצורבים את הדגים משני הצדדים. הם לא אמורים להיות עשויים לגמרי בשלב זה. מוציאים לכלי בצד.חותכים/קורעים לחתיכות קטנות.
באותה מחבת מוסיפים את שאר שמן הזית, עגבניות ושום ומאדים מספר דקות עד שהעגבניות מתמוססות מעט.
מוסיפים את הזיתים והארטישוקים ומטגנים תוך ערבוב כ2 דקות. מוסיפים ציר דגים ומבשלים כמה דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט.
מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הדג ומבשלים עוד כמה דקות, מתקנים טעמים ומוסיפים פטרוזיליה.
מערבבים עם הפסטה ומעל סוחטים לימון. מערבבים ומגישים.

 
למעלה